И владика и јунак

Григорије Свуда на свету постоје судови на локалном, ширем и светском нивоу и када те неко позове на суд, ти си дужан да се одазовеш. То је болна ствар, али то је суд овога света и он постоји. Да мене неко позове или људе које ја знам, почев од патријарха Павла до мог владике Атанасија, нико не би рекао 'Нећу'. Спаковали бисмо личне ствари и отишли тамо. Е сад, како ови људи мисле? Ја бих волио да ми неко да неку мало бољу аргументацију од оне 'не треба се предати'. Не може се на тај начин потцењивати интелигенција народа. А сад, и та прича 'ја сам јунак'. У реду, али какве су све главе падале за ту државу и за ту слободу. Па је ли можда глава неког старог човека света и лепша од момака чије су главе падале и које су ови људи, на крају крајева, предводили. То постоји и то је реалност. Болно је, али и бол се некада мора претрпети.

Григорије, епископ захумско-херцеговачки и приморски, бањалучке "Независне новине"

Косово, пусто богато

Мајкл Полт Не знам како ће изгледати коначан статус Косова. Када бих то знао, био бих богат човек.

Мајкл Полт, амбасадор САД у Београду, према "НИН"-у

Косово, пусто богато

Душан Батаковић То је стара идеја албанских лобиста – да се Србији плати за уступање Косова – чиме се де факто, иако тога нису свесни, али ето, подсвест ради, признаје да Косово није њихово. Чим хоћете нешто да купите, значи да признајете да то припада неком другом.

Душан Батаковић, будући саветник Бориса Тадића за питања Косова и Метохије, "НИН"

Да мене неко пита...

Зоран Анђелковић Баки Ти, попут Међународне кризне групе и невладиних организација које добијају новац од шверца дроге, оружја и људи, треба да престану да се баве државним питањима. То нека оставе парламентима држава, међународној заједници и онима који су за то изабрани. А Горан Свилановић и Лајон би требало да престану да – лају.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Вечерње новости"

Има(м) идеју!

Радован Рака Радовић Пустите ме више с тим Милошевићем... Скувајте га и поједите га, да га више нема!

Радован Рака Радовић, председник Трстеника и бивши члан СПС-а, "Пинк"

Јако херојски tatoo

Милутин Мркоњић У принципу сам против тог посла, али једини ко би могао да буде истетовиран на мом телу је наш истински херој Слободан Милошевић. Одбраном пред Хашким трибуналом он показује да је једини човек који ради у интересу Србије.

Милутин Мркоњић, функционер СПС-а, "Глас јавности"

Не могу нам мишеви ништа, јачи смо од...

Бранко Ружић А што се тих опаски о занемаривању Милошевића тиче, ми као партија помажемо њега и његову одбрану и мислим да је крајње време да једног таквог политичког дива као што је Милошевић престану да злоупотребљавају они који су политички мишеви.

Бранко Ружић, функционер СПС-а, "Глас јавности"

Колорадо јаруга

Драган Шормаз И радикали и ДС од почетка желе да политичку сцену у Србији прогласе биполарном, правећи од тога кањон Колорада, а не само шанац.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, новосадски "Дневник"

Смртни и остали греси

Ђорђе Мамула Могло би да се догоди да будемо добре воље, па да ДС-у омогућимо да уђе у Владу тако што би добио Министарство вера, где би се молили Богу за опрост грехова с обзиром на то шта су се све учинили Србији и њеним грађанима.

Ђорђе Мамула, посланик ДСС-а, "Српски Национал"

Смртни и остали греси

Александар Радосављевић Влада у којој седе Јочић и Стојковић и коју подржавају социјалисти сама по себи је грешна и то је најбољи одговор на изјаву господина Мамуле. За нашу странку био би смртни грех да уђемо у овакву владу и даћемо све од себе да грађане Србије ослободимо од овако грешне владе.

Александар Радосављевић, посланик ДС-а, "Српски Национал"

Кад ово функционише, онда...

Изјаве.нет У сваком случају, могуће је формирање сваке владе. Показало је то и искуство са стварањем једне веома разнородне владе у којој су ДСС, Г17, СПО, Нова Србија... За њу нико није могао да претпостави да ће бити формирана, а камоли да ће функционисати. И све ту уз подршку СПС-а!

Мирослав Јовановић, историчар, крагујевачка "Светлост"

Клада нама, Ериксон иверу

Мирољуб Лабус Родитељи увек морају да буду уз своју децу...

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе, појашњавајући "аферу Ериксон", "Врањске"

Судбина је тако хтела...

Горан Радовановић Имамо ситуацију у којој смо, рецимо, заборавили Бору Пекића, пример демократског обрасца понашања. Сада ме поражене снаге Осме седнице, дакле они којих сам се јежио осамдесетих, уче демократији. То је усуд. Комунистичка пошаст нас је појела...

Горан Радовановић, аутор документарног филма "Пилећи избори", "Блиц"

Легионарска бирократија

Изјаве.нет Крагујевачка администрација и бирократија је највећа џунгла и битка с којом сам се у животу суочио.

Небојша Здравковић, Крагујевчанин и пензионер Легије странаца, "Светлост"

Доста велика сала (и за мењање пара)

Бојан Димитријевић Убио ме Бог ако знам која земља председава Саветом ЕУ-а! А што се тиче броја европских посланика, знам да је она сала доста велика и да у њу може да стане сигурно више од 400 људи. Мислим да је евро уведен негде 2001, јер се сећам да сам тада мењао неке паре.

Бојан Димитријевић, министар трговине, на питање из квиза о познавању ЕУ, "Курир"

Из Србије, брале

Милољуб Албијанић Ја као Србин из Пожеге оженио сам се у народној ношњи, а свадбовало се три дана под шатром.

Милољуб Албијанић, шеф посланичке групе Г17 Плус, према "Блицу"

Будале попут нас

Изјаве.нет И данас тврдим да не постоје филмски, позоришни или неки други редитељи. Редитељ само мења дисциплине којима се бави. Ја баш не волим тај мој посао – стално си у беди. Кад год уђу студенти, запањим се да још има будала. Али одмах завршим ту своју уводну причу реченицом: 'Да нисам редитељ, не знам шта бих био у животу'.

Мирослав Јокић, аутор књиге "Антологија српске радио-драме", "Глас јавности"

Присилно ненормални

Изјаве.нет Свако од нас треба да се понаша нормално, без обзира да ли постоји Кодекс о етичком понашању. У неким ситуацијама одборници владајуће коалиције нас просто терају да се понашамо онако како се понашамо.

Драгутин Мирковић, заменик шефа одборничке групе СРС-а у смедеревској Скупштини, "Наш глас"

Кад су нане биле зечице

Изјаве.нет Чак сам их ја наговорио. Питале су ме да ли то да ураде. Рекао сам им што да не. Када једног дана буду имале унуке, могу да им покажу како су се њихове баке сликале за 'Плејбој'. А они ће да се хвале како њихова нана није кувала качамак, него је била суперзвезда.

Ненад Марјановић, фотограф који је две од своје четири супруге фотографисао за "Плејбој", "Илустрована политика"