Беспућа транзиционе збиљности

Небојша Катић „Велика мачку говеђа глава“ – ово би могао бити наслов нове хит представе која се игра у српском транзиционом театру. У овој представи патуљасти „Напред“ и његов амбициозни власник [Добросав Бојовић], удружени са две пријатељске им компаније о којима се ништа не зна, планирају да преузму „Енергопројект“. Ова фарса прети да помути славу чувеног водвиља у коме се радња вртела око покушаја једног таблоида [„Курир“] да преузме „Политику“. Овакве монтипајтоновске фарсе нису само манифестација беспућа транзиције – оне показују и колико је у Србији изгубљен сваки осећај мере, реда, па и елементарне пристојности.

Небојша Катић, економиста и финансијски директор „Енергопројекта“ 1980-их, „Политика“

Палмин трактор вози почасни круг

Драгољуб Петровић Драган Марковић Палма је својевремено био жесток националиста, па је рекао да се „патриотизам не сипа у трактор“ и ушао у владу са Борисом Тадићем. Сада ме не би чудило да Палма каже како се сексуално опредељење не сипа у трактор. Али би онда испао смешан... мада, он и јесте смешан.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, о Ани Брнабић као мандатару, Радио „Снага народа“ на каналу „youtube.com“