Донт микс гренмадерс енд фрогс

Вук Драшковић Ратко Младић није амбасадор и нисам дужан да знам где је.

Вук Драшковић, министар иностраних послова СЦГ, према "Блицу"

Оставка и/или нацизам

Верица Бараћ Савет је пре празника упутио Влади писмо у коме тражи објашњења. Наш је став да би Мирољуб Лабус требало да поднесе оставку, не само због овог случаја већ и због његове одговорности у другим аферама, пре свега у афери око извоза шећера, Сартида и Националне штедионице. Због свега тога, он више нема кредибилитет да помогне Србији да иде европским путем и његова оставка била би логично решење.

Верица Бараћ, председник Савета за борбу против корупције, "Време"

Оставка и/или нацизам

Чедомир Антић Из дана у дан на насловној страни 'Курира' излазе те вести [о Лабусу]. Нажалост, то преузимају чак и одређени прореформски медији, којима је у интересу да Демократска странка буде прва у Србији – па макар Србија била нацистичка држава.

Чедомир Антић, члан Председништва Г17 Плус, крагујевачка "Светлост"

Ево мене, ево вас, ево нас...

Миленко Смиљанић Ако социјални дијалог не да резултате, предстоји трећи српски устанак. Ишао сам у Таково да се инспиришем за то.

Миленко Смиљанић, председник Савеза самосталних синдиката Србије, према "НИН"-у

Где корупција пије воду?

Верица Бараћ Што се тиче разговора са Саветом, они стварно звуче потпуно другачије него пре годину дана. Ако су мислили да их власт неће променити, чини ми се да су се преварили. Прошле године, када су они дошли, ми смо бар седели и лепо разговарали. Није било потребе да се доказује како у Сартиду или Југоремедији нема корупције. Било је питање како да се то истражи, како да се покрену поступци за одговорност. Сад су они окренули ствар. Сад су корупција 'други'. Ви ћете често чути како у Влади Србије нема корупције. Центар корупције је Влада, на разне начине. Они, наиме, омогућавају корупцију.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "Време"

Има пара Богољуб и за ситну (ТВ) рају

Раде Вељановски Тромесечна анализа садржаја информативне емисије 'Телефакт', која се свакога дана три пута емитује на програму БК Телевизије, показује да Богољуб Карић, његова браћа, његова странка Покрет снага Србије и функционери те странке, имају перманентну јавну промоцију која их, у јавном животу, чини привилегованим у односу на све остале партије, лидере и јавне личности. [...] У 'Телефакту' од 5. фебруара, поред приче о јужној покрајини и ставовима ПСС-а, објављује се и извештај о посети Општинској организацији ПСС-а у Зрењанину, а предавање држи др Тихомир Симић, потпредседник Извршног већа Војводине. За Симића се овога пута не каже да је он и члан главног и извршног одбора Покрета снага Србије, али то ће гледалац видети у истоименој емисији 13. фебруара. Иначе Симић је, у посматраном периоду, уз Богољуба Карића, Драгомира Карића и Бориса Стајковца, најчешће виђена личност у информативним емисијама БК ТВ-а.

Раде Вељановски, у "Времену"

Сматрање из обавештених извора

Синиша Вучинић Из добро обавештених извора сматрам да Легија и Звездан Јовановић нису криви за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Синиша Вучинић, председник Српске партије социјалиста, "Српски Национал"

Уједињене боје ДСС-а

Небојша Бакарец ДСС мора боље да се 'упакује'. И то је један од разлога зашто ја све ово радим. Видим да је то добро за ДСС: да људи мало виде да смо живи, тврди, јаки, здрави, мушки. Да кипти, шикља, жеже из нас, да има места и за различите – за чупаве, тршаве, равнокосе... ДСС је толико велика да има места за све нас.

Небојша Бакарец, функционер ДСС-а, "Недељни телеграф"

Без краља не ваља?

Мирко Илић Ја сам се шалио да је овде царство животиња, али да је лав – краљ животиња – мртав!

Мирко Илић, дизајнер, "Утисак недеље"

Антифашистички борци и антифашисти и...

Крешимир Пишкулић Хрватска је, с обзиром на своју  величину, развила највећи покрет отпора фашизму и нацизму у Еуропи с 200 тисућа бораца.

Крешимир Пишкулић, предсједник Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Републике  Хрватске, "ХИНА"

И смејање и смех

Изјаве.нет Максим није часопис – то је највећи светски фан клуб, у коме ћете наћи једино и искључиво момачке ствари које вас стварно занимају. Стрип. Електрична играчка. Другарица којој расту ноге и груди. Мајица од јуче. Омиљена храна. Цигарете. Бесни аутомобил налик на играчке. Алкохол. Најбизарнији податак у друштву. Филм. Фудбал и све око фудбала. Мирис из ауспуха. Секс и хоћемо још. Излазак у град. Нешто добро на ТВ-у. Излазак са њом. Удисање хелијума. Журке до зоре. 'Сунце' и 'Балерина'. Максим. Све може. Смејање. Смех. Смејање је најбољи лек против страха.

Милан М. Милошевић, главни и одговорни уредник магазина за мушкарце "Максим", уводник првог броја

Акценат на акценту

Јелена Карлеуша Са мном не може да буде обичан мушкарац. У мушкарцима који нису успешни, богати и моћни, стварам огроман разарајући 'цунами комплекс'. Постају опсесивно љубоморни, покушавају да ме понизе и ставе у подређени положај, на крају се тотално упропасте. Мушкарац који једног дана буде заслужио место поред мене и у мом животу, мора да буде успешнији, богатији и моћнији од мене, са акцентом и израженим IQ-ом.

Јелена Карлеуша, естрадна личност, "ТВ новости"