Вучићева три месеца дужа од квартала

Александар Вучић Имамо више рођене деце у првом тромесечју, не само кварталу, него што је било 2016. године, негде за 1500 деце више рођене.

Александар Вучић, председник Србије, „Спутњик“/„Истиномер“

Посвета праху оца Хрватске

Роберт Просинечки Туђман је за мене позитивна личност, у сваком случају. Дошао је до својих идеала, уз жртву је створио државу.

Роберт Просинечки, фудбалски тренер, у интервјуу за „Вечерњи лист“, „Блиц“

Ко последњи прође кроз бриселске двери нека угаси светло

Ивица Дачић Неће се Европска унија распасти, бар не пре него што ми уђемо. Кад сви [са западног Балкана] уђемо унутра, онда су велике шансе да се распадну.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије, на скупу Процеса сарадње у југоисточној Европи у Дубровнику, „Блиц“

Време је за бебе

Матс Виландер Нова беба треба да стигне у кућу Ђоковића крајем августа, почетком септембра. Мислим да би Новак требало да одмори мало од тениса после Вимблдона, да се се посвети тим стварима. А онда да тренира као лудак, као што су то учинили Надал и Федерер, неких пет, шест месеци.

Матс Виландер, спортски коментатор и бивши тенисер, EPSN/„Блиц“

Беше њихово

Александар Вучић Владе пре нас слале су дневни ред у амбасаде на одобравање, па су га телефонски усвајали. Данас у Србији не владају амбасадори.

Александар Вучић, председник Србије и бивши премијер (2014-2017), у интервјуу за „Спутњик“, „Фонет“

Два (после)ратна друга

Александар Вучић Кад помислим на те разговоре, никад ми није лако, али не жалим се, верујем да ни Хашиму Тачију није пријатно да среће мене. Мислим да ће се преговори Београда и Приштине и званично подићи на председнички ниво. Нећемо имати прецизно утврђене теме, већ ћемо причати о томе како видимо Косово и Метохију за годину, пет, десет, петнаест година.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Спутњик“, „Фонет“

Пророк Данило

Александар Вучић Мој син Данило ми каже: „'Ајде ти и твоја ЕУ“. Ја му кажем да сачека 15 година па ће разумети ову политику, као што разуме и однос према Русији.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Спутњик“, „Танјуг“

Касно је за хероје (за решење рано је)

Александар Вучић Ја сам као председник Републике положио заклетву држећи десну руку на Уставу Србије и изговарајући речи о Косову и Метохији. То не значи да нисам спреман да чујем шта се заиста дешава на Косову. Питам све политичке хероје који ми замерају — зашто нису 2008. године интервенисали када је Косово противправно прогласило независност? Зашто тад нису решили проблем на свој начин кад су толико храбри? Зашто су покварени? Зашто то сада траже?

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Спутњик“, „Фонет“

Српска медијска паљба гора и од америчке

Александар Вучић По цео дан се медији баве нама двојицом. Оно што њему [Трампу] раде „Њујорк тајмс“ и CNN, и мени раде, не та два медија, али по истом принципу.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Спутњик“, „Фонет“

Глад је (овде) морална категорија

Марко Шелић Марчело Изгледа да код нас спасавање стомака подразумева жртвовање кичме.

Марко Шелић Марчело, музичар и писац, о својим „јунацима“ који „излаз“ траже у гажењу личних и моралних принципа, „Новости“/„bizlife.rs“