Четник из Булајићевих филмова

Саша Јанковић Порицањем сребреничког масакра власт у Србији грађане намерно држи закопане у прошлости. Како ће данашњи службени Београд прихватити одговорност за злочине, ако је (председник Србије) Александар Вучић у кожуху по босанским брдима млатарао пушком и стојао испред џипа на којем је на мртвачкој глави шлем мировњака УН?

Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, „Данас“/„Бета“

И ми (тројанског) коња за трку имамо

Предраг Аздејковић Заправо, немам никаква превелика очекивања од ње. Али је, на неки начин, видим као средство активистичке борбе. Зато што ЛГБТ активисти у сваком тренутку могу да кажу – Устав Републике Србије забрањује премијерки да се уда. Или – поједини средњошколски уџбеници кажу да је премијерка болесна.

Предраг Аздејковић, председник „Геј лезбејског инфо центра“, о Ани Брнабић, „Фејсбук“/Б92

Да дозволи истополне бракове и забрани разнополне

Предраг Аздејковић [Очекујем] да спроведе акциони план за спровођење стратегије за смањење дискриминације који је у претходном саставу донела Влада Србије. Ту је дефинисано да Србија мора правно да регулише истополна партнерства, као и како транс-особе долазе до нових докумената. То је обећано ЛГБТ заједници, али ништа није урађено.

Предраг Аздејковић, председник „Геј лезбејског инфо центра“, о председници Владе Србије Ани Брнабић, „Фејсбук“/Б92

Не знам да никад нисам рекао

Синиша Мали Никад ја нисам рекао 2016. Не знам да сам рекао 2016. Али добро, могуће да сам рекао. Ако сам рекао, прихватам да сам погрешио, није важно.

Синиша Мали, градоначелник Београда о року за изградњу метроа, N1

Не бацај, рециклирај!

Драгољуб Петровић Добили смо еколошку Владу. Направљена је од 100 одсто рециклираних материјала.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, „Твитер“