Овај и онај

Живадин Лекић Ја сам данас овај, приступио снага овај, Покрету снага Србије. Потписао сам приступницу и постао сам њихов члан. Разлог за то, зато што је овај, то патриотска странка и зато што овај, економски може да води Србију и да грађани Србије живе много боље него сада.

Живадин Лекић, угоститељ из Младеновца, бивши посланик радикала а сада члан Покрета снага Србије, "Б92"

Увек реци никад

Флоранс Артман Не размишљамо и никада нећемо размишљати о пребацивању 'случаја Шешељ' домаћем правосуђу. Чекамо да то суђење што пре почне.

Флоранс Артман, портпарол Тужилаштва Хашког трибунала, "Б92"

Суочавање са Соњом Б.

Соња Бисерко Уместо суочавања с прошлошћу, Влада Србије форсира релативизацију злочина и покушава да изједначи све стране у ратовима. У Србији нема потенцијала за суочавање с прошлошћу и с геноцидом које су српске снаге починиле у Сребреници 1995. Геноцидна политика Београда доказана је пред Хашким трибуналом, у процесу против генерала Радислава Крстића, али без притиска међународне заједнице друштво у Србији не може суочити с тим и осталим злочинима почињеним у име српског народа.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког комитета, у Дубровнику

Суочавање са Соњом Б.

Соња Бисерко Српска православна црква је ретроградна и националистичка институција која има и политичке амбиције.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког комитета, у Дубровнику

Дубинске лажи

Милан Веруовић Нико није одговарао зато што су они који су морали да сносе одговорност за убиство премијера, били сакривени иза оних који су радили оно што није било њихов посао. Горан Петровић је на место шефа ДБ-а постављен по препоруци Бебе Поповића, коме је задужење било да се бави односима с медијима. А критеријум за одабир Петровића – према Бебиним речима – било је то што Горан Петровић чита новине и књиге. О каквој одговорности, онда, уопште можемо да причамо?

Милан Веруовић, бивши шеф обезбеђења убијеног премијера Ђинђића, "НИН"

Дубинске лажи

Милан Веруовић То је још једна у низу неистинитих теза које нам се сервирају. Не само после 'Лимеса', него и пре тога, Зоран Ђинђић је размишљао и водио рачуна о својој безбедности. Штавише, захтевао је управо супротно од онога што се сада тврди – тражио је да се о његовој безбедности води рачуна 'дубински', и то кроз надлежне институције. Сада видим да смо 12. марта остављени без заштите, и премијер је убијен иако сам свесно покушао да жртвујем себе како бих спасао њега. То је био мој задатак који нисам обавио до краја. Данас, кад њега више нема, сматрам да је мој задатак да истрајем у откривању истине о његовој погибији. Доста је било лажи.

Милан Веруовић, бивши шеф обезбеђења убијеног премијера Ђинђића, "НИН"

Финансијска политичка конструкција

Александар Тијанић Неко из Владе купује политички мир са тајкунима и има финансијске аранжмане с њима.

Александар Тијанић, директор РТС-а и "човек који је направио ТВ БК", "Блиц"

Овај и онај

Томислав Николић Несхватљиво је шта се дешава на политичкој сцени. У народу има узречица – према свецу и тропар. И смеће обично иде у канту за смеће.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, о преласку Живадина Лекића из СРС у ПСС, "Курир"

Само резиденцијални део града

Небојша Бакарец Куповина куће на Дедињу није грех. Постоје границе преко којих би требало ићи. Нико не пита вас новинаре, уреднике или власника Курира одакле вам новац за станове и куће. Дедиње није злочин, нити је [гувернер НБС] Радован Јелашић крив ако је тамо купио кућу. Дедиње је некад било симбол, а сад је само резиденцијални део града.

Небојша Бакарец, функционер ДСС-а, "Курир"

Загађење с визијом

Анђелка Михајлов Када смо 2001. године заједно с премијером Ђинђићем били овде, то је био већи корак од многих ствари које су се после урадиле у Панчеву. Шта је тада урађено? Сећате се да је било велико загађење које је ишло из Рафинерије. Ми нисмо дошли тада да затворимо фабрику, јер то није решење. Људи који имају визију су тада рекли да је сировина која је ушла у Рафинерију имала много сумпора и урађено је нешто чега су Панчевци били сведоци неколико наредних година, а то је да смо због сировина које су имале мање сумпора знатно смањили загађење које одатле долази.

Анђелка Михајлов, бивши министар за заштиту животне средине, "Панчевац"

Стручно и/или људски

Драган Шормаз Не верујем да се у Конвенцији о људским правима УН уопште посебно помињу права хомосексуалаца и лезбијки, али иако нисам лекар, мислим да то, ипак, јесте поремећај. Без обзира на то да ли нас је створио Бог или природа, имамо репродуктивне органе такве какве имамо и они служе за продужетак врсте, а врста се не може продужавати са особом истог пола. Уколико се лекари изјасне да то није болест, онда ће то са стручне стране бити у реду, али у људском смислу то сигурно јесте поремећај.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, "Б92"