Последње окупљање пред фајронт

Александар Вучић Време је да као народ престанемо као ној да забијамо главу у песак и да покушамо да будемо реални, да не допустимо себи да изгубимо или некоме предамо оно што имамо, али и да не чекамо да ће нам у руке доћи оно што смо давно изгубили.

Александар Вучић, председник Србије, о унутрашњем дијалогу о КиМ како не бисмо „тај терет оставили потомцима“, у ауторском тексту за „Блиц“

Јужњачка утеха

Новица Тончев Грађани свуда, па и на југу Србије, имају право да виде не само лепе већ и ружне стране људи који су на власти.

Новица Тончев, председник општине Сурдулица и потпредседник СПС-а, „Данас“

Улажем старо обећање и (поново) дижем на 500

Александар Вучић Просечна плата ће до краја идуће године порасти на скоро 500 евра.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за ТВ „Пинк“, „Новости“

Ударила криза и на Крлетово име

Александар Вучић Приходи Небојше Крстића данас су за четвртину мањи него раније. Он је ни крив ни дужан зато што поставља одређена питања, крив зато што није на њиховој страни.

Александар Вучић, председник Србије, у контексту подршке коју му пружа бивши саветник Бориса Тадића, у интервјуу за ТВ „Пинк“, „Новости“

Ко је нормалан, полудео би

Александар Вучић Неки не желе да их се прозива по насловним странама и плаше се тога. Људи у Србији хоће одговорност, некога кога не можете да уплашите насловним странама. Обичан, нормалан човек ово тешко може да издржи, стога разумем познанике који ћуте и не реагују.

Александар Вучић, председник Србије, о (не)реаговању на оптужбе опозиције и јавности, у интервјуу за ТВ „Пинк“, „Новости“

Ове наше будале само траже глупости

Александар Вучић Дете је убијено у аутомобилу. Да ли то значи, следећи логику којом је смењена градска секретарка, да треба сменити све произвођаче аутомобила? Неки политичари не могу да се носе са притиском, па излазе у сусрет онима који траже глупости. Шта да ради сутрашњи секретар за социјални рад, да носи шмајсер и убија оне који су му сумњиви? Све што нека будала објави на друштвеним мрежама, неко полети за тим.

Александар Вучић, председник Србије, о смени в.д. директора Градског центра за социјални рад Микаине Стевановић после два убиства у одељенима те институције, ТВ „Пинк“/„Новости“

Како је пропао Синиша Мали

Александар Вучић Против сам политике додворавања народу. Први пут сам критиковао Малог због нечег што су други поздравили. Ја сагледавам ствари на озбиљан начин. [...] Док се Синиша бавио недодворавањем народу, његов рад сам поштовао највише. Када је кренуо да се додворава, пиши 'пропало'.

Александар Вучић, председник Србије, о смени в.д. директора Градског центра за социјални рад Микаине Стевановић после два убиства у одељенима те институције, ТВ „Пинк“/„Новости“

Голи пиштољ

Александар Вучић Да је из мог пиштоља у мојој кући, из пиштоља за који није постојала дозвола, неко убијен, да ли мислите да би ми грађани Србије дали да будем председник и да се бавим било чиме? Обесили би ме на Теразијама.

Александар Вучић, председник Србије, о Саши Јанковићу у интервјуу за ТВ „Пинк“, „Новости“

До Брисела један путић

Александар Вучић Кључна ствар која нас све време стопира је питање односа према Косову и Метохији. Имам план да иницирам широк друштвени дијалог о том питању, јер желим да чујем и шта други мисле. Мислим да добро знам и историју и стварне односе. Шарл де Гол је рекао да без реалности политика нема никакву вредност.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за ТВ „Пинк“, „Новости“

Свето (животно) тројство

Владимир Путин Ако треба навести три најважније вредности у животу, ја бих овако рекао: прва вредност је сам живот; то је велика вредност. Затим следе љубав и слобода.

Владимир Путин, председник Русије, у разговору са децом, „Руска реч“/„Блиц“

Не волим све што воле млади

Владимир Путин После тешког радног дана једва дођем до кревета, само ми још фали „Инстаграм“. Ја немам везе ни са једним налогом на друштвеним мрежама. Што се тиче надимка, то је ваљда псеудоним, зар не? Е па, док сам радио у спољној обавештајној служби користио сам псеудониме, али било би крајње неумесно да их сада користим.

Владимир Путин, председник Русије, у разговору са децом, „Руска реч“/„Блиц“

Кад сване дан

Томислав Николић Има један руски филм... Високи функционер свако јутро кад устане прво погледа кроз прозор да ли је доле ауто. Једног јутра није било аута и он каже - распремите пешкир, четкицу, распремите све...

Томислав Николић, председник Националног савета за сарадњу са Руском Федерацијом и Кином, у обраћању министрима Владе Србије, Б92

И после Вучића – Тито

Александар Вучић Склонићу се сам, они ме неће победити у наредних 20 година. Планирам да време на власти скратим за десет пута, али ћу изабрати наследника који ће такође наставити да их побеђује, тако да им се у политичком смислу не пише добро, али се пише добро Србији.

Александар Вучић, председник Србије, ТВ „Пинк“/„Блиц“