Руска се труба са Крима чује

Емир Кустурица Када је Крим постао део Русије, помислио сам да је то увек била Русија... Овде није било рата, био је референдум где су људи рекли: „Желимо да живимо са Русијом“. То је органски процес.

Емир Кустурица, филмски режисер, у прилогу руске државне телевизије о концерту „No Smoking Orchestra“ на Јалти 23. јула, „Блиц“

Представа и глумац су стигли, сире!

Љубиша Ристић Говорио сам им како видим да банкари увек говоре о политици, а политичари увек о новцу. Врло једноставно, са политичарима само о новцу, а са банкарима само о политици. Они су ме питали: „Како се Ви господине, као банкар, тако добро разумете у културу“? Шта сам могао да им кажем? Ништа, ћутао сам.

Љубиша Ристић, позоришни редитељ и некадашњи председник ЈУЛ-а, о продаји 49 % Телекома“ 1997. године, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Први курир (Милошевићеве) Србије

Љубиша Ристић Нисам ја водио продају „Телекома“. Ја сам отишао са овлашћењем да кажем да ми хоћемо приватизацију „Телекома“, НИС-а, ЕПС-а, да имамо 400.000 приватних предузећа, да ми нисмо ни Пољска, ни Бугарска, ни Румунија.... Отишао сам у „Голдман Сакс“, у „Лиман брадерс“, у „Саломон брадерсу“ у Лондону и објаснио то. Резултат тога је милијарду долара које је стигло у земљу. [...] Идеја је била једноставна. Приближавао се обрачун, ликвидација земље и једина шанса је била да се с њима комуницира на нивоу њихових интереса. Да им се каже - ми желимо да вам обезбедимо неки интерес на нашем тржишту, да нас не бисте бомбардовали.

Љубиша Ристић, позоришни редитељ и некадашњи председник ЈУЛ-а, о продаји 49 % „Телекома“ 1997. године, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Вук (Драшковић) ћуд мења, али длаку никако

Миладин Ковачевић Морам признати да стабилнијег човека од њега не знам, и у смислу политичке доследности и као [...] министра спољних послова. Не морамо се са њим слагати о свему, али оспорити доследност Вуку Драшковићу стварно је немогуће.

Миладин Ковачевић, директор РЗС и пријатељ Вука Драшковића, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Што више дугује већа му је популарност

Аца Лукас Да ли сам дужан 200.000, или сам у плусу милион, то није важно... Паре нису нешто што мене задовољава. Мерило мог успеха је то што ме људи воле, што правим добру атмосферу.

Аца Лукас, естрадни певач, на гласине да дугује велике суме новца, „Ексклузивно“/„Блиц“

Туђе поклањајмо, своје не дајмо

Патријарх Иринеј Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме - то се и врати, оно што се поклони некоме - то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити.

Патријарх Иринеј, о позиву председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, РТС

И ауторитарни лидери имају душу (и паре)

Милош Земан У Кини је ауторитарни режим, исто као у Русији или Централној Азији, у Вијетнаму и многим другим државама. Израз 'ауторитарни режим' није ни псовка ни похвала. То је независна констатација. Када путујете у те земље и имате добре односе с њиховим политичарима, можете на свашта да утичете. [...] Путујем у те земље у интересу чешке привреде, а не да померам Чешку ни ка Кини, ни ка Русији.

Милош Земан, председник Чешке, у интервјуу чешком јавном радио сервису, „Бета“

Мали корак за Фијат, а велики за Италију (и Вучића)

Александар Вучић Обојица смо се насмејали. Био је радостан због тога. То је добро. Радиће Фијат, радиће радници, нешто више ће и да зарађују, али, имаће посао. Радиће и компоненташи. То је добра вест и за односе Италије и Србије. Сви смо данас били задовољни.

Александар Вучић, председник Србије, о реакцији италијанског премијера на окончање штрајка у компанији „Фијат аутомобили Србија“, „Танјуг“/РТВ

Све за инвеститора, (страног) инвеститора ни за шта

Милан Ћулибрк Ова компанија има неколико стотина милиона евра разлога да остане, јер је такав уговор потписан. Иницијална грешка је била потписивање тајног споразума, али заборављамо да је влада Ивице Дачића у којој је Александар Вучић био први потпредседник, потписала измене и допуне споразума. Свака влада је у то инволвирана, свака влада је дала још неке повластице.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о могућем одласку „Фијата“ из Србије 2018. године, „Нови дан“ на ТВ N1

Нико нема што Фијат (у Србији) имаде

Милан Ћулибрк Ми смо чекали три недеље да посредује влада, а то је приватна фирма. Влада, с једне стране, каже да ми немамо везе с тим, зато што не наплаћује порез на добит, свој део дивиденде од профита, не наплаћује порезе и доприносе. То нису десетине милиона евра, то су више стотина милиона евра.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о штрајку у компанији „Фијат аутомобили Србија“, „Нови дан“ на ТВ N1

Дуго тумарање од шупљег ка празном

Милан Ћулибрк Ако [плате догодине] буду 500 евра, ја подносим оставку на место главног уредника НИН-а. [...] Питање је да ли ће Србија имати раст од три одсто, а очекујемо да плате порасту 20 одсто. Која је то алхемија? Није могуће, не можете да пресипате из шупљег у празно; можете неко време, па ћете бити и шупљи и празни. Плате ће бити толике колико председник [Вучић] најављује једино ако гувернерка Народне банке Србије, Јоргованка Табаковић, спусти курс евра на 80 динара.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, „Нови дан“ на ТВ N1