Крик (из Беча) и бес

Саша Јанковић Цело поподне у хотелској соби у центру Беча згрчен од стреса и беса на себе што остајем у овоме. У тој мери бешчасних, подлих, лоших људи ни у једној људској делатности нисам срео, а радио сам у разним пре овога, упознао све. Неповлачење, непредаја. Инат. Добри људи. ЦИЉ.

Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, „Твитер“

Пре смо имали лажну државу Косово а сад имамо правог Вучића

Симо Спасић Бивши режим ДОС-а је признао „лажну државу Косово” и тако нанео највећи грех према породицама киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, „Танјуг“

Немамо свој став, али се слажемо са Вучићем

Симо Спасић Ми као Удружење нећемо да се мешамо у политику, али могу рећи да стојимо иза сваке одлуке нашег председника [Вучића]. Можемо да се помиримо са Албанцима, али не са албанским злочинцима. Као што је председник Вучић добро рекао, није све на Косову српско, али северни део КиМ не може да припада републици Косово.

Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, „Танјуг“

За ким звонце звони

Радослав Милојичић Кена Док је [председница Скупштине Маја] Гојковић читала предлоге, нехотице је притиснула звонце које владајућој већини служи као знак да треба да гласају за неки предлог. Они су, заједно са нама из опозиције, подигли руке и изгласали један од наших предлога закона. Када су сви заједно схватили шта се десило, Гојковић је инсистирала на поновном гласању, тако да наш предлог након тог „другог круга“ није прошао.

Радослав Милојичић Кена, народни посланик и председник Извршног одбора ДС-а, „Блиц“

Болест(и) Хашког трибунала

Танјуг „Медицинско особље је изразило своју забринутост да би дозвола било какве посете лекара у овом стадијуму, у контексту других релевантних фактора, 'могла да угрози здравље притвореника'.“

Танјуг, из саопштења Секретаријата Хашког трибунала о забрани посете два лекара из Србије Ратку Младићу пре изрицања пресуде

Нормализација Косова и помирење Србије

Хашим Тачи Верујем да ћемо наредне године потписати историјски споразум о нормализацији и помирењу.

Хашим Тачи, „председник Косова“, о односима Београд-Приштина, „Танјуг“

Кад потпаљујем(о) не питам(о) за цену и количину

Мића Јовановић Па ‘пали’ је жаргон који је модеран међу омладином, они то разумеју, боље то него да смо ставили ‘освоји знање’ или ‘освоји свет’, тако пишу неки стручњаци што су маркетинг учили у вртићу. Што не питате рецимо ову власт, зашто њима не смета ова кампања?

Мића Јовановић, нови-стари ректор Универзитета „Мегатренд“, о враћању старе пароле „Шта ћеш овде? Заврши Мегатренд и пали!“, Б92/„bizlife.rs“

Изненађени и увређени

амбасада САД Тешко је схватити да је било потребно девет година да би се стигло до пресуде у случају који је повезан са имовинском штетом од скоро пола милиона долара и са смрћу једне особе, а да је коначни исход да ниједан од седморо оптужених, од који је четворо у присуству правних заступника признало да су учествовали у озбиљном прекршају, није осуђен на затворску казну.

амбасада САД, поводом пресуде за паљење зграде амбасаде 2008. године после митинга против проглашења независности Косова, „Бета“