Пратите трагове владе

Вјерица Радета То вам је као кад добијете решење о порезу на имовину, имате право да добијете то решење; а што се тиче новчане обавезе - немате износ, платите колико можете, као што и Влада плаћа, даје за пензије онолико колико може.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, о изјави министра финансија Вујовића „да пензионери имају право на решење за пензију, али не и на износ“, „Танјуг“

Слабо диваним (северно)корејски

Мирослав Мишковић Негирам ово кривично дело, оно не постоји ни у једној земљи света, можда у Северној Кореји. Оптужницу нисам разумео ни језички, а ни суштински. Порез за који сам оптужен да сам утајио никоме није обрачунат у Србији.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, на поновљеном суђењу у Специјалном суду у Београду, „Бета“

Нека се припреми гарнитура „Вучић“

Предраг Кораксић Corax Читав живот сам радио онако како дишем, јер нисам могао другачије. Биле су четири гарнитуре власти које сам испратио: Милошевић, Коштуница, Тадић и сада је на реду Вучић. Мислим да ћу и њега испратити.

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста, примајући признање „Добар пример Новог оптимизма“, „Бета“/„bizlife.rs“

Бела куга се добија од ксенофобије

Александар Вучић Врло мудро је водила своју земљу. Да је чекала наталитет Немаца, изгубила би 15 милиона становника у наредних 30 година. Овако неће.

Александар Вучић, председник Србије, о управљању Ангеле Меркел мигрантском кризом, Б92

Долазим за пет минута (чим се за то стекну услови)

Емануел Макрон Током нашег разговора, изнели сте могућност да ја посетим Вашу земљу у 2018, веома значајној години за обележавање нашег савезништва у првом светском сукобу. Веома сам Вам захвалан на овом позиву и потврђујем Вам своју намеру да дођем у посету Србији чим будем имао прилику за то.

Емануел Макрон, председник Француске, у писму председнику Србије Александру Вучићу, РТС

Све што сам створио дугујем себи

Мило Ђукановић Москва је, ваљда, очекивала да се одрекнемо себе због интереса Русије. Мој 'дуг' према Русији је то што нисам издао Црну Гору! Најзад, да сам икада током своје политичке каријере дозволио да ме неко задужује, сигурно бих се данас понашао сервилно и снисходљиво. Овако, уздигнута чела могу погледати свакоме у очи, и у Црној Гори и у Русији.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и дугогодишњи први човек Црне Горе, у интервјуу „Побједи“, „Танјуг“

Верујем у један НАТО и интересе што из њега исходе

Мило Ђукановић [Путин је реаговао] веома љубазном упитношћу – да ли је то, питао је, заиста неопходно Црној Гори? Рекао сам да је – не само Црној Гори, него и Балкану лишеном поузданих саморегулаторних механизама властите стабилности – неопходно да кроз евроатлантске интеграције унапреди своју безбедност. Званична Москва је очито пропустила да уочи да ово више није Црна Гора која ће, уместо за својим, ићи за интересима Србије или Русије.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и дугогодишњи први човек Црне Горе, о сусрету са Владимиром Путином у Сочију 2006, „Побједа“/„Танјуг“

Гле, Срби (у Црној Гори)!

Мило Ђукановић Срби у Црној Гори не могу бити третирани као дијаспора и то не зато што су већина њих постали Срби у политичким процесима деведесетих, него првенствено због тога што су и они и сви њихови преци рођени у Црној Гори.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и дугогодишњи први човек Црне Горе, у интервјуу „Побједи“, „Танјуг“

Хвала вам на томе што сте нас похвалили

Блиц „Пресрећни смо што је шерован линк на наш сајт! Било да је то била намера или да се десило случајно, због тога нам је топло око срца! Дођите, проверите, имамо још пуно занимљивог садржаја.“

Блиц, у твиту који је порно сајт „xHamster“ упутио Душану Павловићу, професору ФПН-а и посланику покрета Доста је било

Она у школу иде и најбољи (ми) је ђак

Александар Вучић Ана [Брнабић] је постала супер политичар. Ви је питате за путовања, а Ана пребаци на таблете и дигитализацију.

Александар Вучић, председник Србије, на заједничкој конференцији за медије са председницом Владе Србије, „Танјуг“

Вучић у кога (безрезервно) верујемо

Волфганг Петрич Мислим да је изјава српског председника Александра Вучића о Косову [„историјској прилици за решавање косовског питања“] сигнал да је он сада вољан да се позабави и реши косовско питање.

Волфганг Петрич, као некадашњи специјални изасланик ЕУ за Косово, за „Дојче веле“, „Танјуг“