Претпрање, откувавање и центрифугирање (кадрова)

Бошко Обрадовић Српску напредну странку бих назвао веш-машином за прање биографија криминалаца и политичких прелетача, који се самим уласком у СНС ослобађају одговорности за све што су претходно радили у политичком животу, криманалном миљеу, у тајкунској историји.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, „Зумирање“ недељника „Време“

Мудри и безазлени као Орбан и Ердоган, несмењиви као Мило

Вук Јеремић Данас је у Србији једна врста власти која узима оно „најефикасније“ из мађарског и турског модела, а тежи изградњи Црне Горе.

Вук Јеремић, председник Народне странке, о власти Александра Вучића и коалиције око СНС-а, „Зумирање“ недељника „Време“

Вуку нема ко да (от)пише

Вук Јеремић Ниједном нисам имао прилику да се од председничких избора појавим на РТС-у. Сваке недеље пишем по једно писму директору РТС-а Драгану Бујошевићу да ме прими на састанак, и још увек ми то није пошло за руком. Сваке недеље пишем и главним и одговорним уредницима „Вечерњих новости“ и „Политике“.

Вук Јеремић, председник Народне странке, „Зумирање“ недељника „Време“

Матица наркоманска

Војислав Шешељ Политичари су спремни да више новца издвоје за „Егзит“, него за „Матицу српску“. То је катастрофа. Шта је „Егзит“ - место где се пре свега окупљају наркомани. Наравно, чује се ту и добра, модерна музика. А не заради се ништа.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „После ручка“ на ТВ „Хепи“

Кадрови крајпуташи

Војислав Шешељ СРС још није Србији подарила ниједног премијера и ниједног председника, али је неке своје кадрове одбацила - па је то неко негде успут пронашао и поставио их тамо. Кад видите како су успели они који су одбачени из СРС-а, онда можете претпоставити колико су квалитетни и вредни остали у странци - али још нису дошли до изражаја.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „После ручка“ на ТВ „Хепи“

'Ди су новци, ту је и Маријан

Маријан Ристичевић Није [конкурс трајао] четири, него пет дана. Прво лепо израчунај па се јави. Што ти ниси конкурисала за пољопривредна средства, па да те видим? Шта је чудно ту, питам ја вас? Па ја сам добио најмање средстава од свих на листи. Не може само ДС да буде ту. Ја имам своје газдинство.

Маријан Ристичевић, посланик са листе СНС-а, о 1.348.023 динара које му је доделило Министарство пољопривреде Србије из претприступних фондова ЕУ, „espreso.rs“

Своје рекох и спасих своју (и Вучићеву) душу

Небојша Стефановић Ја сам се јавио и представио својим именом [„Небојша из Београда“], зато што је тада био велики број намештених гледалаца, па је у тим емисијама изгледало да је 10:0 против Вучића. [...] Да нисам могао да одем на РТС, Студио Б, или да добијем интервју у „Новостима“? Да ми „Данас“ или „Блиц“ објаве неку изјаву? [...] А данас сви опозициони лидери имају потпуну слободу да се појаве у медијима.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, коментаришући јављање у „Утиску недеље“ 2004. када је био заменик генералног секретара СРС-а, „Недељник“

2012: Судњи дан

Драган Ђилас Пре избора 2012. године велики човек, професор Војин Димитријевић, рекао је да „ако СНС победи на изборима - избора у Србији више бити неће“. Нажалост, и тада, као и много пута пре тога, био је у праву.

Драган Ђилас, бивши градоначелник Београда и претендент на ту функцију, у ауторском тексту за „Недељник“

Јуриш у старе победе

Драган Ђилас Крајње је време да разоткријемо ову лажну стварност коју власт креира преко својих медија, време је да покажемо да се не плашимо њихове преторијанске гарде која се не легитимише, али легитимише људе који су за опозицију.

Драган Ђилас, бивши градоначелник Београда и претендент на ту функцију, у ауторском тексту за „Недељник“

Признајем(о) само кривицу Славољуба Муслина

Славиша Кокеза А ко би био крив да су Милинковић-Савић, Вељковић, Радоњић за шест месеци отишли да играју за другу репрезентацију? Кокеза и Буњевчевић. Зато је дошло до разлаза [са Муслином]. Ти момци су будућност српског фудбала и нисмо хтели да допустимо да не играју за Србију.

Славиша Кокеза, председник ФСС-а, о разлозима смене селектора фудбалске репрезентације, „Недељник“/РТС

Распевана јелка (за Божић)

Горан Весић Желели смо да продужимо новогодишњи програм у Београду, али тако да све буде усмерено према Београђанима. Туристи дођу за Нову годину и оду после дан или два, због чега смо одлучили да у сарадњи са СПЦ организујемо „Божићно сеоце“ испред Храма Светог Саве. [...] Биће ту лепих кућица, фијакер, распевана јелка и заиста пуно ствари које до сада нису виђене у Београду. Биће дечјих хорова и представа, али и специјални програми на дане великих верских празника попут Бадњег дана, Божића или Светог Јована. Центар за промоцију науке имаће свој камион где ће малишани моћи да пробају неке научне експерименте и на тај начин се забаве учећи нешто ново.

Горан Весић, менаџер Града Београда, „Београдска хроника“ РTС-а, „beograd.rs“

Навучени на истину

Александар Вучић Јесмо мало нападни што волимо да причамо истину.

Александар Вучић, председник Србије, N1

Вера, нада, Вучић

Драгољуб Петровић Најгоре што су и наивни и верују у све што гледају на телевизији. Верују у Деда Мраза, али и у Вучића, што је још горе. Веровање у Деда Мраза је и романтично, то доказује да сте детињасти, а кад верујете у Вучића, како да се изразим... да сте тупави.

Драгољуб Петровић, главни и одговорни уредник дневног листа „Данас“, у „Новом дану“ ТВ N1

Закон, понекад

Александар Вучић Рекао сам да говори истину, и да то сви људи у Србији мисле. Али сам рекао да то није требало да говори. Знате, понекад вас закон обавезује на то да ћутите.

Александар Вучић, председник Србије, o коментару Милоша Вучевића на ослобађајућу пресуду Предрагу Бубалу, N1