Империја задаје ударце

Слободан Антонић Атлантистичка империја толико је народа пацификовала. Но, с нама као да не зна шта да ради. Моћна колонијална пропаганда примила се овде тек у делу „елите”. Обичан народ, на нашу срећу, већим делом остаје диваљ, самосвојан и непредвидљив. Они су истребили вукове. Исто ће урадити и с нама – само ако закључе да нас не могу „припитомити“.

Слободан Антонић, социолог, у тексту „Курјачки народ“, „Стање ствари“

Жеље наше, песме партијске

Зоран Стојиљковић Желимо да живимо у земљи у којој нисмо унижени системском политичком корупцијом и у којој је све на продају – звања, позиције части… У којој борба против корупције и контрола имовине нису тек исплативо политичко обећање које служи као изборни мамац. У којој нису у тој мери развијени партијско запошљавање и клијентелизам.

Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“ и професор ФПН-а, „Данас“

Рањени троугао

Зоран Стојиљковић Свет и Србија у којој желимо да живимо требало би да имају облик равностраног троугла у коме три стране чине економски развој, социјална правичност и солидарност, и социјална и еколошка одрживост. Чини се, међутим, да су власти заинтересоване првенствено за контролу инфлације, стабилизацију финансија и тек за лошу, рањиву запосленост.

Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“ и професор ФПН-а, „Данас“

Ни пролетери нису што су некад били

Зоран Костић Цане Жао ми је што се тај празник прославља уз иће и пиће, уз гомилу нереда који остаје после тога. Ражањ и пикник су ми главне асоцијације. Нико не придаје право значење том празнику. Зато у мени влада велика потиштеност, јер се Дан рада претворио у дан великог ждрања. Тужно је то.

Зоран Костић Цане, фронтмен бендова „Партибрејкерс“ и „Шкртице“, за „Вечерње новости“, „bizlife.rs“

Дачићев холокауст над Хрватима

Ивица Дачић Тачно је да нисмо једнаки, ми нисмо били на страни Хитлера, нисмо вршили холокауст над Јеврејима и Хрватима, нисмо терали Хрвате да носе обележја као што су Срби и Јевреји морали да носе за време Другог светског рата, Јевреји жуте, а Срби плаве траке.

Ивица Дачић, министар спољних послова, одговарајући хрватском премијеру Андреју Пленковићу, „Танјуг“