Кољеге

Беџет Пацоли Колегу Ивицу Дачића често срећем на међународним самитима и конференцијама. Он је фантастичан човек и приватно се може фантастично разговарати с њим - бистар је и паметан. Али не знам што му је пало на памет да ме тако лоше третира.

Беџет Пацоли, „шеф косовске дипломатије“, „Би-би-си“/„Танјуг“

Да Вучића нема требало би га измислити

Беџет Пацоли Александар Вучић је човек кога ће памтити историја као првог српског лидера који је Србима рекао да постоје две чињенице - да има једна држава која је прогласила независност и да је тешко да се то игнорише. Друга реалност је да је Србија јака држава и јако важан фактор у регион.

Беџет Пацоли, „шеф косовске дипломатије“, „Би-би-си“/„Танјуг“

Голгота судства и васкрс батинаша и муватора

Веран Матић Поштовани чланови Високог савета судства, морам да вас обавестим да поверење грађана у целокупан судски систем не постоји, те самим тим, не може да буде нарушено. Велики број ослобађајућих пресуда озбиљним криминалцима, батинашима и муваторима, избрисао је поверење грађана у судије. Јавност је прво била изненађена, па збуњена, а сада јој је све јасно.

Веран Матић, као председник Комисије за истраживање убистава новинара, у одговору Високом савету судства, Б92

Први до Ђинђића

Жарко Кораћ Ђинђић није другим члановима Владе желео да призна немоћ, па је умањивао значај тог догађаја. После тога, када су записничари напустили седницу, нама је усмено рекао да је то јако озбиљно што се дешава и ја сам о томе и сведочио на суду.

Жарко Кораћ, бивши потпредседник Владе Србије (2001-2004), пошто је Специјални суд ослободио припаднике ЈСО да су 2001. организовали оружану побуну, „Бета“