Њихово стрпљење, наше спасење?

Слободан Самарџић Преношење процеса утврђивања статуса Косова са Савета безбедности на Контакт групу велика је победа српске дипломатије, јер се тако одустало од усвајања резолуције која подразумева независност Косова.

Слободан Самарџић, министар за Косово и Метохију, 21. јул 2007, "Бета"

Здрава дебата

Агим Чеку Косово треба једнострано да прогласи независност 28. новембра јер је процес одлучивања о статусу у УН доживео неуспех.

Агим Чеку, "привремени премијер Косова", 21. јул 2007, "Прес"

Здрава дебата

Душан Пророковић Будући статус не зависи од Агима Чекуа, нити од привременог покрајинског парламента, већ од Повеље УН, Устава Србије и од Београда.

Душан Пророковић, државни секретар за Косово и Метохију, 21. јул 2007, "Блиц"

Док нам се не врати тетка из Америке

Мајкл Полт Ако вас заиста чини срећнима то што ваша влада одуговлачи неизбежно и тиме угрожава своје односе с околним земљама и међународном заједницом, онда заиста треба да захвалите и Русији и својој влади.

Мајкл Полт, амерички амбасадор у Београду, за "Грађански лист", 21. јул 2007, "Бета"

Злочиначко удружење (концепт)

ЛДП Јочић само наставља посао злочиначког удружења који је започет подршком побуни ЈСО од стране Војислава Коштунице, покушавајући да реализује оно што није успео када је од Дејана Миленковића Багзија тражио да лажно сведочи и оптужи најближе сараднике Зорана Ђинђића. Министар полиције сада враћа дуг Легији, још једном потврђује због чега убица премијера Ђинђића верује Војиславу Коштуници и наставља на реализацији концепта злочиначког удружења који је довео до убиства 12. марта. Ако је Терзић ухапшен на основу белешке Јочића која је базирана на новинским текстовима који у последњих месец дана загађују јавни живот Србије, онда је ово најеклатантнији доказ да је специјални тужилац продужена рука једне приватне групе људи који управљају владом, медијима, институцијама, финансијама и да беспоговорно извршава наређења те групе.

ЛДП, саопштење после хапшења бившег окружног тужиоца Радета Терзића, 21. јул 2007, "Бета"

Здрава дебата

Александар Иванко Чекуова изјава је део јавне дебате коју је увек здраво водити.

Александар Иванко, портпарол УНМИК-а, 20. јул 2007, "Б92"

Курс фантастичне зоологије

Томислав Николић Док сам жив нека ми нико не говори да су Радован Караџић и Ратко Младић злочинци. Онда би морали и да ме убеде да ходам на четири ноге. Доста више, нисмо ми најгори, већ најбољи народ на свету. Немојте да наше најхрабрије стављате на стуб срама, то нису заслужили.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на скупу "Истина о Сребреници", 20. јул 2007, "Б92"

Уживања свега рад

Драган Шормаз Волим да уживам, конформиста сам и хедониста.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 20. јул 2007, према "Шта радите, бре?" РТС-а

Док нам се не врати тетка из Америке

Горан Свилановић Моја прва асоцијација на међународне званичнике који су ових дана посећивали Србију и регион је Бата Живојиновић у филму 'Штефица Цвек у раљама живота'. У овом тренутку изгледа да ће и крај целе приче бити сличан, бар у наредних неколико месеци.

Горан Свилановић, бивши министар спољних послова, 19. јул 2007, "Б92"

Јужно од раја

Расим Љајић Констатовали смо да ово, ипак, није стално климатско стање и да у овом тренутку нема основа за увођење ванредног стања, јер то онда подразумева и читав низ других активности и мера које би морали предузети, а које изискују и велика финансијска издвајања. Ограничили смо се на оно што је у овом моменту и правно могуће и финансијски одрживо и, с треће стране, да нећемо бити изложени захтевима прије свега послодаваца око накнада штете. Ако имамо правно неуређену област онда је то рај да многи могу да траже надокнаду штете и нисмо прибегли једној таквој драстичној мери. На седници Владе било је и радикалних предлога, који су се односили на обуставу рада и запослених у затвореном простору, али Влада те захтеве појединих министара није могла да прихвати јер за то не постоји законски основ.

Расим Љајић, министар рада и запошљавања, конференција за новинаре, 19. јул 2007, "Б92"/РТС

Нас и Руса – између сто и триста милиона

Изјаве.нет Када остарели патријарх престане да ми честита сваки Ускрс и Божић са две жеље: да се репродукујем и да чувам Косово к'о зеницу ока свога, можда ће ми поново бити и до секса.

Мирјана Ј., са Вождовца, преводилац са италијанског језика у једној страној фирми у Београду, 19. јул 2007, "НИН"

Прави Руси и лажни Зико/Марадона

Александар Апостоловски Капитен Мића Албијанић, са бројем 10 на леђима, уочи меча је обећао да ће Београд опет видети Марадону и да неће бити удараца по цеваницама. Ипак су на супротној страни терена браћа Руси. [...] Бајро Омерагић, из Угљанинове Листе за Санџак, и Александар Вучић пробали су да формирају стратешку осовину на средини терена, док је Мића Албијанић, несхваћени Марадона, који очигледно памти време када га је Наташа Јовановић штиклом ударила у цеваницу, са неколико соло-тачака покушао да пробије челичну руску одбрану.

Александар Апостоловски, новинар, о фудбалској утакмици посланика Србија-Русија која је завршена резултатом 2:9, 19. јул 2007, "Политика"

Хиљаду зашто

Весна Пешић Питам на основу којих заслуга и квалификација је Веруовић постављен за саветника министра спољних послова Вука Јеремића? Постоји сумња, пошто знамо колико је Веруовић ометао суђење за убиство Зорана Ђинђића и измишљао трећи метак, да је ово постављење награда за опструкцију током целог суђења оптуженима за убиство премијера Ђинђића.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, питање министру полиције Драгану Јочићу, 18. јул 2007, "Б92"

Хиљаду зашто

Рајко Баралић Власник сам два пиштоља и једне пушке, уредно плаћам порез 2005. и 2006. године. Од надлежне управе добио сам решење да порез треба да плати Баралић Марије Рајко. Мене занима ко је избрисао мог покојног часног оца? Ко је мене после 48 година сврстао у ванбрачног сина Марије Баралић?

Рајко Баралић, посланик СПС-а, питање министру полиције Драгану Јочићу, 18. јул 2007, "Бета"

Злочиначко удружење (концепт)

Богдан Тирнанић Јесте да су Кораћ и Батић са листе Чединог ЛДП-а, што је краткотрајно добар Јовановићев потез, али су и самозвани лидери непостојећих странака. Није без везе онај графит на коме је писало 'Чедо, ожени ме! Жарко Кораћ'. Њих двојица су најбољи примери лидерске узурпације виртуелног политичког тела које се заснива на механизму да политичка странка може бити у једнини.

Богдан Тирнанић, колумниста, 18. јул 2007, "Прес"

Нас и Руса – између сто и триста милиона

Александар Алексејев Прво, у Русији треба да постане модерно да се рађају деца. И да жене буду сигурне да се улога мајке цени у друштву. Неопходни су нам и нови вртићи, другачији квалитет школа, као и нов систем спортског образовања деце. Ако се све то уради, надам се да ће та цифра – нас и вас 300 милиона – бити премашена.

Александар Алексејев, амбасадор Русије у Београду, 18. јул 2007, "Недељни телеграф"

Прави Руси и лажни Зико/Марадона

Војислав Коштуница Ја бих рекао да је већ постигнут један рекорд пре него што је утакмица започела. Народна скупштина Републике Србије и Државна дума Руске Федерације решиле су да играју ову фудбалску утакмицу само под условом да температура буде изнад 40 степени.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, о фудбалској утакмици посланика Србија-Русија која је завршена резултатом 2:9, 18. јул 2007, "Б92"

Прави Руси и лажни Зико/Марадона

Милољуб Албијанић Нисам ја на томе посебно инсистирао, али одговора ми да то буде број који су носили и Зико и Марадона, број 10.

Милољуб Албијанић, капитен репрезентације Србије, о фудбалској утакмици посланика Србија-Русија која је завршена резултатом 2:9, 18. јул 2007, "Б92"

Прави Руси и лажни Зико/Марадона

Борис Гризлов Наш тим тренира. У нашој Думи сакупили су се прави спортисти који желе да пропагирају здрав начин живота. И то је вероватно најбитније.

Борис Гризлов, председник Државне думе Русије, о фудбалској утакмици посланика Србија-Русија која је завршена резултатом 2:9, 18. јул 2007, "Б92"

Прави Руси и лажни Зико/Марадона

Светлана Китић Ако бих ја играла, ми бисмо вероватно победили, а не би требало да победимо. Сем тога, заиста не бих хтела колеге да стављам у непријатан положај јер, када би видели моје фудбалско умеће, пола њих више не би играло фудбал.

Светлана Китић, бивша рукометашица и посланик СПС-а, о фудбалској утакмици посланика Србија-Русија која је завршена резултатом 2:9, 18. јул 2007, "Б92"

 Њихово стрпљење, наше спасење?

Марти Ахтисари Треба бити стрпљив, као што сам ја, у решавању косовског статуса.

Марти Ахтисари, специјални изасланик УН за Косово, 17. јул 2007, "Б92"

Још и Марсовци да не одмажу...

Александар Поповић Косово и Метохија су у целости саставни део Србије. Прича о подели ми личи на дилему – да ли ће неко да вам уместо целе отме половину ташне.

Александар Поповић, министар за рударство и енергетику и потпредседник ДСС-а, 17. јул 2007, "Вечерње новости"

Још и Марсовци да не одмажу...

Никола Самарџић Резолуција Скупштине Србије о Косову не може да се спроведе, то је искрцавање на Марс! Та национална стратегија је заправо решавање квадратуре круга...

Никола Самарџић, функционер ЛДП-а, 17. јул 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Још и Марсовци да не одмажу...

Душан Бајатовић То је решено још пре 3 хиљаде година, не знам у чему је проблем?!

Душан Бајатовић, посланик СПС-а, 17. јул 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Курс фантастичне зоологије

Вјерица Радета У међувремену сам добила поруку од мени непознатог грађанина – питајте 'примерка', а 'примерак' је Срђан Миливојевић, зашто је док је радио као ветеринар у околини Сокобање уместо инјекција шприцао стоку водом. Ево, питање грађана, можете да погледате на поруки.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, 17. јул 2007, РТС

Курс фантастичне зоологије

Срђан Миливојевић Ово што видите нисам ја него озверена слика коју сте ви створили.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а и пољопривредни инжењер, за скупштинском говорницом, посланицима СРС-а, 17. јул 2007, РТС

Уживања свега рад

Драган Тодоровић Нашим посланицима плата је једини извор прихода и нема смисла тражити од њих још да од тога издвајају за партију. То од наших функционера нисмо тражили ни када смо били на власти. Постављање на функције за наше чланове искључиво је награда за њихов рад.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 17. јул 2007, "Вечерње новости"

 Њихово стрпљење, наше спасење?

Азем Власи Овде неће доћи до дестабилизације ширих размера јер нама то не треба. Концентрисани смо на тражење решења, на овај или онај начин. Нисмо ми заморчићи који чекају шта ће им се дати, па да онда прасну или пукну од нервозе.

Азем Власи, саветник Агима Чекуа, 16. јул 2007, "Дневник"

Још и Марсовци да не одмажу...

Оливер Дулић Знамо да нам наши суседи не могу помоћи у решавању овог питања, али их молимо да нам и не одмажу.

Оливер Дулић, председник Скупштине Србије, у Сарајеву, 16. јул 2007, "Независне новине"

Уживања свега рад

Велимир Илић Добио сам неку крнтију од 'аудија', који је, како ми се чини, стар колико и ја! Невиђен крш и гробље. А право да вам кажем, размишљам да вратим тај 'ауди'! Шта ће ми кад с њим не смем нигде да кренем по киши или леду?! Зато све више користим приватно возило и углавном возим сам. Пазите, ја то могу да приуштим, мени није проблем, али шта да раде они министри који немају добар ауто, који немају пара колико и ја?!

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 16. јул 2007, "Прес"

Уживања свега рад

Драган Шутановац Да будемо искрени: откако је постао мој кум, Тадић је стигао до председника државе, па се надам да ће то умети да ми узврати једног дана.

Драган Шутановац, министар одбране, 15. јул 2007, "Вечерње новости"

Живети са... овцом

Светозар Цветковић Када је изашао распоред филмова, кад сам видео да је наш филм практично други по редоследу приказивања у данима, односно једино што ме је оспокојавало и чинило мирним у том погледу је било што је прва пројекција Кустуричиног филма и што сам мислио да ако се нешто деси лоше с пројекцијом десиће се ту, и то се и десило. Дакле, на премијери Кустуричиног филма са свим званицама, с Бјелом [Драганом Бјелогрлићем], који је седео поред премијера и Кустурице, два минута је нестала слика, он је отрчао горе у пројекциону кабину... И имао је шта да види горе.

Светозар Цветковић, глумац и продуцент, о Филмском фестивалу Србије, 15. јул 2007, "Утисак недеље"

Живети са... овцом

Милан Влајчић Награду је морао да добије Небојша Глоговац, који је направио сензационалну улогу, а ми онда наградимо Хасанија. Хасани није натуршчик, он је човек који игра сам себе с малим померањем у сексуалном идентитету и он поред толиких силних глумаца добије награду... Убацили сте овцу на жири, убацили сте овцу у колибу и живите с њом. То је као да сте наградили Хитлера за улогу у филму Лени Рифенштал, она тамо има Хитлера, он шета, глуми себе.

Милан Влајчић, филмски критичар, о Филмском фестивалу Србије, 15. јул 2007, "Утисак недеље"