Голгота Србије и васкрс Црне Горе

Мило Ђукановић Црна Гора је данас као независна и суверена држава равноправна међу европским и светским партнерима, и то у граду у којем је црногорска столица остала празна пошто је као земља победница изашла из Првог светског рата и после трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, у Паризу поводом стогодишњице примирја у Првом светском рату, „Бета“

Свака намерно изречена увреда се плаћа

Доналд Трамп То је веома увредљиво, али можда би Европа прво требало да плати свој праведни удео у НАТО-у, који САД у великој мери субвенционишу.

Доналд Трамп, председник САД, о иницијативи француског председника Емануела Макрона о „европској војсци“, „Твитер“/„Танјуг“

Одбрана (Европе) и последњи дани

Емануел Макрон Европи је потребна права војска, како би се мање ослањала на САД кад је реч о одбрани. Морамо се заштитити од Кине, Русије и, чак, САД.

Емануел Макрон, председник Француске, „Танјуг“

Кривци на старој адреси

Момчило Павловић То је беспотребно провоцирање јавности и апсурд који треба игнорисати или одговорити шалом. Предлажем Црногорском покрету да се обрати Версајској мировној конференцији или Друштву народа. Саветујем им да туже и Косово, чија је застава истакнута у Паризу, и да од Косова траже одштету - јер је учествовало у окупацији Црне Горе 1918. године.

Момчило Павловић, историчар, о иницијативи за одштету од Србије за „окупацију Црне Горе 1918. године“, „Танјуг“

Предаја на правди Антанте

Душко Марковић Десеткована војска у два балканска рата, жртвована на Мојковцу зарад спашавања српске војске у повлачењу, а потом - какве ли неправде! - предата у руке српској команди. Све је то олакшало војно спровођење политичке идеје савезника о нестанку црногорске државе и њене династије. [...] Скоро девет деценија је требало Црној Гори да исправи ту државну и националну катастрофу.

Душко Марковић, премијер Црне Горе, на стогодишњицу од завршетка Првог светског рата, ЦДМ/„Танјуг“