Фикус ма(х)але

Предраг Кораксић Corax Није њих брига шта ће народ да каже, већ да се вођа случајно не наљути. То су ти мали, локални фикуси, којих је Србија пуна и који се не могу избројати. Када бих желео да нацртам све његове фикусе по Србији, на локалу, требала би ми цела књига.

Предраг Кораксић Corax, о карикатури на којој је Александар Вучић окружен „највернијим фикусима“, „Бета“/„bizlife.rs“

Има ли (трезног) возача у аутобусу?

Синиша Ковачевић Да ли бисте дали човеку који никада није возио аутобус, и који, да се охрабри, попије шест ракија на празан стомак, да вам вози дете на екскурзију? Тешко. Нас вози пијани возач, који не зна саобраћајне прописе, с намером да нас довезе у срећну будућност. По томе колико је тај срећни возач до пре неколико дана, у историјском смислу, клао говеда са ужитком, а сада се представља да је вегетаријанац, о томе треба сами да размишљамо.

Синиша Ковачевић, потпредседник Народне странке, о власти Александра Вучића и СНС-а, youtube канал Народне странке

СЗР „Србија“

Синиша Ковачевић То што је ушло из вулканизерске радионице у министарску фотељу, неће се вратити да мења гуме у октобру. Исто се односи на власнике печењара, пекара и кладионица. То нас води у овом тренутку.

Синиша Ковачевић, драмски писац и потпредседник Народне странке, о власти СНС-а, youtube канал Народне странке

Биланс султановог термидора

Синиша Ковачевић Више нико нема право да из лукративних разлога љуби султанов опанак. Ствари су отишле предалеко. Ово је земља која умире, нација која умире. [...] ОЕЦД је званично објавио да је из ове земље отишло шесто хиљада људи за последњих шест година. Тачно сам упамтио цифру - 598.280 најлепших и најмлађих људи је напустило земљу.

Синиша Ковачевић, драмски писац и потпредседник Народне странке, о власти СНС-а, youtube канал Народне странке

Таложење губе

Синиша Ковачевић Када ме је господин председник, Вук Јеремић, звао да приступим Народној странци, рекао сам - хоћу, ако је то странка елитних људи. У сваком смислу, елитних земљорадника, пекара... То је једини начин да се супроставите нечему што се зове губа. У овој земљи је на власти губа. Буквално губа. Све што је на власти је[сте] нешто што је талог једне нације, једног града, једне државе. Више нико нема право да каже - мене се то не тиче.

Синиша Ковачевић, потпредседник Народне странке, о власти СНС-а, youtube канал Народне странке

Савез пријатеља Србије

Енвер Хоџај Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије. Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари. Све остало стоји - уплитање Србије на Косову како би подривала нашу државност, уплитање Србије у Црну Гору и Македонију, као и мој став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију! Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против суседних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови.

Енвер Хоџај, „потпредседник Владе Косова“, о напису у „Вечерњем листу“ да је „у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије“, „Танјуг“