Пасје (скупштинско) поподне

Ивица Дачић Јавио бих се по пословнику за реч, да се опростим од свих других.

Ивица Дачић, шеф посланичког клуба СПС-а, на питање "астероид хрли ка Земљи, шта бисте радили у последњих 60 минута живота?", 04. новембар 2007, "Курир"

Одбрана без безбедности

Ивица Дачић Не могу да не разговарам телефоном, а не радим ништа против државе и народа, па се не обазирем на то да ли ме неко прислушкује или не. Понекад и намерно причам нешто што не мислим да бих збунио противнике.

Ивица Дачић, као председник скупштинског Одбора за одбрану и безбедност, 03. новембар 2007, "Политика"

Невиност са заштитом

Богољуб Карић Вратићу се у Србију када власт покаже спремност да поштује законе и суд, и када ми се омогући нормалан процес у којем бих доказао своју невиност. Прети ми опасност пред преким судом политичке олигархије – моје обезбеђење је пријавило полицији нарученог убицу чији је задатак био да ме убије на Косову и да се за то оптуже Албанци, а поједини највиши политички званичници су ми дојавили да се спрема моја ликвидација у притвору.

Богољуб Карић, као председник ПСС-а и лице на Интерполовој потерници, у електронској поруци "Грађанском листу", 03. новембар 2007, "Танјуг"

Професионалац

Душан Јањић Поставља се питање научне релевантности овог , јер, не улива поверење ни наручилац ни истраживач. Истраживање спада у такозвана наручена истраживања како би се креирало јавно мњење. Питање [о прихватању трговине Косовом за улазак у ЕУ] је типично непрофесионално, некоректно и сугестивно постављено и не може да прође ниједну верификацију, што може бити последица непрофесионалности. Најважнија ствар приликом мерења ставова људи је да знате да они реагују на податке у јавности. Јавност нема ништа друго осим информација које су врло каналисане и контролисане. Косово није услов за улазак у ЕУ и нико га није поставио осим наших политичара. [...] Ова политика у домену пропаганде је ефикасна – Министарство за КИМ има ефикасну контролу над медијима.

Душан Јањић, директор Форума за етничке односе, о истраживању агенције "Политикум" по наруџбини Министарства за Косово и Метохију, 03. новембар 2007, "Данас"

Помози да зора сване!

Томислав Николић Србији би мојим доласком на власт свануло.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 02. новембар 2007, "Прес"

Помози да зора сване!

Томислав Николић Очекујем: 'Томо, помози!' [Први ће да каже] Тадић. Коштуница ће по новинама да ме прозива да сам неморалан, непатриота, а Тадић ће да ме позове. Тадић воли да покаже како је он добар мангуп из дворишта, а Коштуница се држи као дрвендека.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 02. новембар 2007, "Политика"

Помози да зора сване!

Томислав Николић То су наручене анкете и мислим да грешите. Чак не бих био сигуран ни да ће бити другог круга, све говори да ћу га победити још у првом кругу.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на констатацију да "све анкете говоре да Николић и Тадић иду у други круг председничких избора, али да Тадић убедљиво побеђује", 02. новембар 2007, "Прес"

Проклета могућност избора не може да чека

Драган Шутановац Да, жури нам се на изборе, али не због тога [страха од лошег резултата у случају најгорег сценарија за Косово]. Жури нам се јер живот не може да чека!

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 02. новембар 2007, "Курир"

Прави људи на погрешним местима

Млађан Динкић Мој највећи успех је стабилан динар, али неуспех је моја политичка каријера. Мислим да нисам за политику.

Млађан Динкић, председник Г17+ и министар економије и регионалног развоја, 02. новембар 2007, "Стандард"

Прави људи на погрешним местима

Млађан Динкић Ако се неко ко ради у Антимонополској комисији плаши последица саопштавања своје анализе онда не треба да седи тамо, нека да оставку и нека се бави узгајањем пилића.

Млађан Динкић, председник Г17+ и министар економије и регионалног развоја, 02. новембар 2007, "У сусрет" ТВ "Студија Б"

Вести из бесвести

Прес Буш има Дракулине крви!

Прес, наслов текста, 02. новембар 2007

 Епицентар незрелости

Јелко Кацин Тачно је то [да Србија и даље Косово сматра делом своје државе], али Косово де факто још од 1999. није део Србије. И то је крај приче. [...] Србија ће, чим буде довољно зрела да призна независност Косова, постати епицентар позитивних промена.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, за бечки "Стандард", 01. новембар 2007, "Бета"

 Епицентар незрелости

Срђан Ђурић Изјава Јелка Кацина указује да је Кацин узео себи за право да процењује и предвиђа будући степен зрелости Србије и српског народа, што у најмању руку представља непристојан гест. Наш предлог Кацину је да покуша да сагледа своју праву улогу и сагласно томе саобрази своје амбиције и изјаве.

Срђан Ђурић, саветник председника Владе за медије, 01. новембар 2007, "Танјуг"

Виша метафизика

Драган Марковић Палма Чекајте, имате 200 хиљада динара плату, још да вам дају лаптоп да играте игрице и гледате Северинине спотове?!

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 01. новембар 2007, РТС

Вести из бесвести

Изјаве.нет Српски парламентарци верују да је бивша Савезна скупштина уклета! [...] Кад су два пута годишње приморани да уђу у Савезну скупштину, [посланици] троше време на астрологе, врачаре и беле магове, стављају амајлије, улазе на задње улазе...

Весна Ћосић, новинар, 01. новембар 2007, "Газета"

Језик велик к'о кућа

Зоран Жижић Црна Гора је једина држава где ће мајке од своје деце да уче матерњи језик.

Зоран Жижић, председник Демократске странке јединства Црне Горе, 31. октобар 2007, према листу "Ало"

Проклета могућност избора не може да чека

Ивица Дачић Војислав Коштуница и ДСС практично су заузели став који је СПС стално истицао – да Србија не треба да буде чланица НАТО, да не треба војно да се опредељује, и да народ о томе треба да се изјасни на референдуму. Кад мало боље погледам, просто не знам око чега смо се спорили на изборима 2000, бирајући између Коштунице и Милошевића.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 31. октобар 2007, "Недељни телеграф"

Виша метафизика

Томислав Николић То је новотарија која би коштала Скупштину, али мислим да није неопходна. Лаптопови или рачунари се могу користити при припреми закона, а то се не ради у сали. Неки посланици су технички тако 'обучени' да би се плашили да их не удари струја, а многи би их вероватно користили за игрице.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СРС-а, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 31. октобар 2007, "Данас"

Виша метафизика

Рајко Баралић Зашто није добро да посланици добију лаптопове? Да ли неко мисли да ћемо их одмах препродати на пијаци или се плаши да ће се наша деца играти њима?

Рајко Баралић, посланик СПС-а, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 31. октобар 2007, "Данас"

Виша метафизика

Драган Вујадиновић Осим, можда, сељака, сви остали посланици би морали бити обучени макар за Word и Интернет.

Драган Вујадиновић, посланик ДС-а, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 31. октобар 2007, "Ало"

Злочинци које нисмо волели

Вјерица Радета Борис Тадић, Војислав Коштуница и Драган Јочић представљају злочиначко удружење које је ухапсило сина српског хероја Ратка Младића, Дарка.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, за скупштинском говорницом, 30. октобар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Виша метафизика

Лидија Вукићевић Ја се нешто специјално не сналазим са лаптоповима, компјутерима – некако сам посвећена књигама, а не можете и једно и друго добро да радите и да се просто дате и једном и другом. Знам неке најелементарније ствари, а све оно што подразумева неку вишу технику то је за мене немачка метафизика.

Лидија Вукићевић, посланик СРС-а, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 30. октобар 2007, "Б92"

Виша метафизика

Изјаве.нет Постоји увек начин да се неко електронски описмени, нису ни сви користили мобилне телефоне, али их сада користе. Ја први нисам знао да пошаљем СМС, па сада знам.

Милош Тодоровић, заменик секретара Скупштине, на најаву да ће сваки посланик добити преносиви рачунар на реверс, 30. октобар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Пасје (скупштинско) поподне

Вјерица Радета Срђан Миливојевић хвата псе по Крушевцу, па их после продаје грађанима у пјескавицама, зато му је ресторан неколико пута био затваран, а невладина организација за заштиту животиња ОРКА подигла се против њега.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, заседање Скупштине Србије, 30. октобар 2007, "Политика"

Пасје (скупштинско) поподне

Срђан Миливојевић У Крушевцу не живе простаци који једу псеће месо, а и ви госпођо Радета, кад год дођете у Крушевац поједете десетак пљескавица у мом ресторану – последњи пут је појела 35 пљескавица и попила гајбу пива – имам фискални рачун.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, заседање Скупштине Србије, 30. октобар 2007, "Политика"

Пасје (скупштинско) поподне

Вјерица Радета Срђан Миливојевић је, изгледа, дао много пљескавица овима из владајуће коалиције, па су почели не само да реже, него и да лају.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, заседање Скупштине Србије, 30. октобар 2007, "Политика"

Пасје (скупштинско) поподне

Милош Алигрудић И посланици владајуће коалиције ће се јављати за реч, па ћемо да читамо закон и амандмане, можемо тако до зоре.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, заседање Скупштине Србије, 30. октобар 2007, "Политика"

Пасје (скупштинско) поподне

Оливер Дулић Ова расправа се претворила у циркус и мене је срамота што председавам парламенту у којем се говоре овакве ствари. Радни дан ће вам трајати све до окончања задате теме – ма кад то било!

Оливер Дулић, председник Народне скупштине Србије, заседање Скупштине Србије, 30. октобар 2007, "Политика"

Држава части!

Мирко Цветковић Политичке странке неће морати да врате у буџет Србије вишак новца од скоро 63 милиона динара који им је уплаћен 2006. године, јер га нису добиле на непоштен начин већ због системског проблема у закону.

Мирко Цветковић, министар финансија, 30. октобар 2007, "Танјуг"

Тешка легализација лаког сепаратизма

Бета МУП, на основу досадашњих сазнања, не располаже подацима у вези с наведеним посланичким питањем.

Бета, одговор Владе на питање посланика СРС-а Николе Жутића "Шта Влада Републике Србије мисли предузети против антисрпских аката отвореног сепаратизма војвођанских лигаша?", 30. октобар 2007

Тешка легализација лаког сепаратизма

Ненад Чанак Свако ко би се сада позвао на било какав сепаратизам ЛСВ-а чини то у смислу дневно политичке промоције и прикупљања политичких поена, а не с циљем да дâ политичку оцену деловања ЛСВ-а. Сада је јасно како сам био у праву када сам тврдио да је Образ клерофашистичка организација и да постоје неонацистичке организације у Србији, а да они који тврде да је Лига сепаратистичка – нису! У складу с овим одговором владе, ЛСВ ће убудуће искористити и право да тужи све оне који их у медијима буду називали сепаратистима.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 30. октобар 2007, "Грађански лист"

Томина књига државних рекорда

Војислав Жанетић Ја сам члан Савета [за промоцију Србије] и тренутно у сукобу интереса. Пошто сам био на једној седници Савета, постоји шанса да ја порушим рекорд Томе Николића у држању државне функције. По тумачењу Одбора за сукоб интереса, треба да напустим управљачке функције у сопственој агенцији – које, искрен да будем, немам.

Војислав Жанетић, сувласник маркетиншке агенције "Мозаик", 30. октобар 2007, "Директно" ТВ "Студија Б"

Вести из бесвести

Велимир Илић У полицији постоји записник о новинарима које су сељаци полуголе затекли у обору са животињама. Нека они саопште о коме се ради.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 30. октобар 2007, "Газета"

Држава части!

Слободан Лаловић Постоје пензионери са најнижим примањима који поседују велике некретнине, као што постоје ситуације где један брачни друг прима минималну пензију, док други прима пензију значајно изнад просека.

Слободан Лаловић, саветник председника Владе за рад, запошљавање и социјалну политику, 29. октобар 2007, "Глас јавности"

Проклета могућност избора не може да чека

Чедомир Јовановић Инсистирамо на изборима на свим нивоима. Као што смо знали како се побеђује Милошевић знамо како се побеђује и Коштуница који сада Нишу и Србији ради исто оно што је и Милошевић радио до 5. октобра 2000. године.

Чедомир Јовановић, као председник ЛДП-а, у Нишу, 28. октобар 2007, "Бета"