Сад се сликајте!

Аја Јунг Хтедох рећи, могли сте бар једног дана бити део неке пожутеле фотографије са Баришњиковим, Килијаном или Нахарином, а ни то нисте успели.

Аја Јунг, балерина и директор Београдског фестивала игре, у отвореном писму министру културе и информисања, „Политика“

Покрадена на правди СНС-а

Аја Јунг Господине Вукосављевићу, много сте у својој мржњи и писму одлутали, јер нико није говорио о новцу, већ о Вама. [...] И нико није поменуо Министарство и драгоцене људе који у њему раде, већ искључиво Вас. Имајте у виду да никада нисам лицитирала цифрама, већ Вашим игнорисањем програма и најважнијих светских аутора и играча. [...] Београдски фестивал игре се догађа пред очима публике, па је јавни конкурс једина правно ваљана могућност за доделу средстава. Ја одбијам да се домунђавам са Вашим сарадницима, државним секретарима или шефовима Кабинета, већ захтевам да унапред знам колико средстава ће бити опредељено за одржавање Фестивала игре.

Аја Јунг, директор Београдског фестивала игре, у отвореном писму министру културе и информисања, „Политика

Хоћу да будем члан мафије

Предраг Белић По изласку из притвора наставио сам да радим свестан да ме чека „свилен гајтан“. Наредних шест месеци сам својим очима, а можда сам и другачије почео да гледам, видео да СНС није политичка странка већ организација која функционише по класичним методама мафије.

Предраг Белић, некадашњи председник општине Алибунар и бивши председник локалног одбора СНС-а, НИН

Бог, брат и странка

Предраг Белић Промене у СНС-у лично сам осетио марта 2015, када смо спремали изборе у месним заједницама Алибунара. Прво су ми замерили што у канцеларији имам слику Николића, а не Вучића. Тада сам први пут чуо реченицу која се после стално понављала: Постоји Александар Вучић, три места празно и онда његов брат Андреј, па је тек онда странка, а затим закони и Устав.

Предраг Белић, некадашњи председник општине Алибунар и бивши председник локалног одбора СНС-а, НИН

Економски богаљ(и)

Миодраг Зец Ово са страним инвестицијама је следећа ствар. Ти си изгубио могућност да ходаш. Да би ходао и растао, мораш изнутра да креираш штедњу коју претвараш у рационалне инвестиције. Ти то не решаваш, али добио си две штаке од некога, на позајмицу, да пређеш из тачке А у тачку Б; ти си прешао и кажеш: „Ја ходам“. Чим нестану штаке, ти падаш.

Миодраг Зец, економиста, „Тема јутра“ на ТВ N1