Не бојте се, добра бити неће!

Марко Јакшић Потписивање Споразума о сарадњи и придруживању ЕУ значило би посредно признавање независног Косова. Срби са Косова и Метохије неће седети скрштених руку – нећемо дозволити највећем издајнику у модерној српској историји Борису Тадићу да један такав потпис прође неопажено. Организоваћемо демонстрације испред његовог кабинета и указати да издаја Косова не може и не сме да се одради на тако перфидан начин.

Марко Јакшић, председник Заједнице српских насеља и општина КиМ и члан ДСС-а, 12. април 2008, "Бета"

Европа на дохват (мало дуже) руке

Борис Тадић Ако подржимо листу 'За европску Србију' обећавам да ћемо за четири године бити чланица ЕУ.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", 12. април 2008, "Бета"

Преломите поштено!

Велимир Илић Предстојећи избори прилика да сви који су поштени стану на страну премијера Војислава Коштунице, а проблематични на другу страну, па нека народ одлучи!

Велимир Илић, председник НС-а, 12. април 2008, "Бета"

Преломите поштено!

Вук Јеремић Формирала су се два јасна блока на парламентарном нивоу. Тако јасну ситуацију имали смо петог октобра [2000. године].

Вук Јеремић, као функционер ДС-а, 12. април 2008, "Бета"

Сто (и више) посто

Милорад Вучелић [Најбоља влада за Србију била би она] ДСС-СРС! Шансе да се она формира су 100 одсто. Сигурно је да би Коштуница био премијер. Николић је само рекао да то не би било логично, али то није искључио.

Милорад Вучелић, социјалиста, 12. април 2008, "Курир"

Слаба тачка, јака препрека

Војислав Коштуница Колико знам, на изборима учествује коалиција Чанак-ДС-Г17. Занимљиво је да на досадашњим скуповима није било Чанка, као да га због неког разлога крију од грађана?

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, 12. април 2008, "Прес"

Шта ће бити с (модном) кућом?

Борис Тадић Ево сад бих могао да увредим Коштуницу, као што он мене вређа сваки дан, али нећу. Шта мислите, какав ми је осећај био у стомаку кад су ме уцењивали коалициони партнери у влади, али ја нисам показао емоције, кад бих их показивао и ако бих све увреде узимао у обзир, не бих имао с ким да формирам владу. Зато не реагујем, на све то гледам као на лет лептира тамо у даљини.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", у разговору са грађанима, 12. април 2008, "Политика"

Шта ће бити с (модном) кућом?

Борис Тадић Ау, сад сте ме погодили право у срце! То вам је као кад жене кажу како су сви мушкарци исти, или обрнуто, али нису.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", у разговору са грађанима, на констатацију да не види у чему се такмаци на изборима разликују, 12. април 2008, "Политика"

Одушевљавајућа забринутост

Бенц Кредок Забринут сам због малог броја земаља чланица Алијансе које су до сада признале независност Косова. Само 34 земље су признале Косово. То је мало разочаравајуће.

Бенц Кредок, врховни командант НАТО-а у Европи, у Представничком дому америчког Конгреса, 11. април 2008, РТВ Војводине

Не бојте се, добра бити неће!

Максим Ферхаген Холандија је спремна да Србији одобри потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању, под условом да се Београд обавеже да неће ратификовати и применити споразум пре него што оствари пуну сарадњу са Хашким трибуналом.

Максим Ферхаген, министар спољних послова Холандије, 11. април 2008, РТС

Не бојте се, добра бити неће!

Борис Тадић Не бојте се, људи, можда и не буде 28. априла Уговор о стабилизацији и асоцијацији, не морате да кршите своју досадашњу политику – говорим својим политичким опонентима. Вратите се својој европској реторици и својим европским уверењима, можда све то дође и након ових избора.

Борис Тадић, председник Србије, 11. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Не бојте се, добра бити неће!

Бранислав Ристивојевић Коалиција Чанак-ДС-Г17 плус мора, по налогу НАТО пакта, да потпише 28. априла Соланин споразум, јер ће тај потпис НАТО тумачити као потпис Србије на независност Косова. НАТО пакту се жури да коалиција Чанак-ДС-Г17 плус потпише Соланин споразум, пошто се НАТО плаши да после 11. маја ова коалиција неће бити на власти.

Бранислав Ристивојевић, саветник Војислава Коштунице, 11. април 2008, "Танјуг"

Не бојте се, добра бити неће!

Чедомир Јовановић Из Европе је стигла порука да се, ипак, мора учинити све како би Србија потписала Споразум о стабилизацији и придруживању, упркос томе што нисмо испунили критеријуме који су јасни и који нису измишљени за нас, већ постоје због реда на коме та Европа почива.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 11. април 2008, РТВ Војводине

Европа на дохват (мало дуже) руке

Томислав Николић Зашто се не испрсе они на власти и не кажу отворено да пре 2025. године не можемо у Европу? Нама су за Европу сада врата затворена, али постоје и други путеви, а онда када ЕУ буде хтела да нам отвори капију ми ћемо ући, али као целовита и поносна Србија.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 11. април 2008, "Танјуг"

Преломите поштено!

Томислав Николић После наше победе у затворима ће се наћи и многи пужеви голаћи који су се скућили у скупоценим вилама на Дедињу.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 11. април 2008, према "Шта радите, бре?" РТС-а

Хапшење без дневног реда

Драган Тодоровић Не треба нама никакав план [за хапшење], никакав списак. И сада знамо да су најсумњивији Млађан Динкић, Божидар Ђелић, Александар Влаховић и сви они који су учествовали у лоповским приватизацијама по Србији. Највише њих је из ДС-а, а ту су и они вајни експерти из Г17 Плус. Они најбоље знају шта су све радили и колико су покрали, па им се зато сада тресу гаће од нашег наводног, у ствари у њиховим главама измишљеног 'акционог плана'. Они су распродали све по моделу 'послали младу с миразом, вратили младу, оставили мираз'.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 11. април 2008, "Прес"

Хапшење без дневног реда

СПО Злочинци и мафијаши из времена бившег режима надају се да ће на парламентарним изборима да победи СРС, јер очекују да им то омогући прилику за освету. Планирана убиства тужиоца Вукчевића и министара Ђиласа и Динкића повезана су са уверењем Милорада Улемека Легије и некадашњих ескадрона смрти да ће на изборима победити снаге за чије су владавине ДБ и њене наоружане формације слободно убијале по Србији.

СПО, члан коалиције "За европску Србију", у саопштењу, 11. април 2008, "Бета"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма Мужеви да јаве супругама, а супруге мужевима да укључе бојлер, да правите четврто дете. За свако четврто дете 200 евра месечно до пунолетства.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, 11. април 2008, "Бета"

Коса или ћелавост, победа или смрт!

Ивица Дачић Које су последице политике после 2000. године? Ми смо изборили Дејтонски споразум и Резолуцију 1244. Шта су ови за осам година изборили? А шта су говорили 2000. године? Било би добро да су то говорили 1999. и 2000. Они су дошли на нашу политику, ми своју политику ни за јоту нисмо променили у националном смислу. Кад данас слушам шта говоре други политичари, морам да поставим логично питање – што су нас рушили? У чему је разлика?

Ивица Дачић, председник СПС-а, 11. април 2008, "Политика"

Операција на отвореном мозгу

Александар Тијанић Ово [Евросонг] је највећи посао икада урађен у Србији, а од уласка Руса и партизана 1944. године у Београд није било веће операције!

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, 11. април 2008, "Политика"

Ахтисаријев план по Рубиковом програму

Шандор Пал Став свих странака војвођанских Мађара је да, уколико се током имплементације Ахтисаријевог плана на Косову дође до нових решења за мањине, онда би то требало пресликати и у Војводину. Имамо и пристанак Демократске странке да ће нови мањинских стандарди, ако буду примењени на Косову, бити остварени и у Војводини. То је потписао Бојан Пајтић, по налогу [Бориса] Тадића.

Шандор Пал , председник Демократске заједнице војвођанских Мађара, 10. април 2008, "Танјуг"

Ахтисаријев план по Рубиковом програму

Бојан Пајтић Непримерено је поредити положај Срба на Косову са положајем било које националне заједнице у Војводини.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине из ДС-а, 10. април 2008, "Танјуг"

Не бојте се, добра бити неће!

Борис Тадић Ако Србији ускоро буде понуђен, Споразум ће наравно бити потписан. Влада је, док је била у пуном мандату, донела одлуку да њен потпредседник Божидар Ђелић потпише ССП. То је сада само техничко потписивање одлуке која је донета када влада није била распуштена и док мандат није био враћен народу. Ако ДСС има већину на Влади нека донесе другачију одлуку.

Борис Тадић, председник Србије, 10. април 2008, "Интервју гледалаца" ТВ "Студија Б"

Слаба тачка, јака препрека

Ненад Чанак Изузетно смо поносни што представљамо препреку да Војислав Коштуница поново буде председник Владе Србије. Могућност да Коштуница поново буде премијер сасвим сигурно је најгора могућа опција за Србију.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 10. април 2008, "Курир"

Даје се на (не)знање

Обрен Јоксимовић Очигледно сам ја једини био обавештен у Демократској странци Србије, зато сам и отишао.

Обрен Јоксимовић, бивши директор ДСС-а, 10. април 2008, према "НИН"-у

Даје се на (не)знање

Чедомир Јовановић Ми живимо живот робота са идентичним софтвером.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 10. април 2008, "Из прве руке" РТВ Војводине

Шта ће бити с (модном) кућом?

Млађан Динкић Питала ме сестричина пре два месеца, када смо бирали између Бориса Тадића и Николића, шта ће бити ако оду 'Зара' и 'Манго'.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, 10. април 2008, према "НИН"-у

Операција на отвореном мозгу

Александар Баљак Бираћемо их док им не досади.

Александар Баљак, афористичар, 10. април 2008, "Политика"

Операција на отвореном мозгу

Александар Баљак Имена умрлих грађана нисмо избрисали из бирачких спискова. То је била њихова последња жеља.

Александар Баљак, афористичар, 10. април 2008, "Политика"

Ахтисаријев план по Рубиковом програму

Хашим Тачи Устав Косова је договор који се чини за све грађане Косова. На путу за слободу, правду и демократију нисмо били усамљени. Увек смо уз себе имали и имаћемо међународне представнике који снажно подржавају нашу жељу и опредељење да унапредимо заједничке вредности човечанства.

Хашим Тачи, "премијер Косова", 09. април 2008, "Б92"

Ахтисаријев план по Рубиковом програму

Слободан Самарџић Он [Устав Косова] би требало да ступи на снагу негде средином јуна, како се говори и како то јесте по Ахтисаријевом плану, када треба та цела магична коцка да се сложи, она Рубикова коцка. Међутим, чини ми се да руке које слажу ту коцку нису много спретне, а ни мозак много не функционише на одговарајући начин, зато што ту многе ствари, како да кажем, не одвијају се по плану.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за КиМ, 09. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Борис Тадић Свака подршка ЕУ Србији је добродошла, али никада нећу поздрављати ничије мешање у унутрашње ствари у Србији и изборе.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", 09. април 2008, "Бета"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Војислав Коштуница Коалицији окупљеној око ДС-а не сме се дозволити потписивање ССП-а јер би се тиме потписала независност Косова. Високи званичник ЕУ Хавијер Солана понудио је своју помоћ коалицији Чанак-ДС-Г17 како би победила на изборима.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, 09. април 2008, "Танјуг"

Мучење муке

Ивица Дачић Још нисмо стигли да исплатимо трошкове из прошле кампање, а већ су стигли нови избори.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о финансирању кампање, 09. април 2008, "Прес"

Мучење муке

Александар Вучић Прилично се мучимо с новцем.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, о финансирању кампање, 09. април 2008, "Прес"

Мучење муке

Нада Колунџија Стварно не знам како финансијски стојимо.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе ДС-а, о финансирању кампање, 09. април 2008, "Прес"

Мисионар

Борис Тадић Питер Фејт нема мандат да се бави изборима у Србији. Мисија ЕУ је нелегално на Косову јер о њеном доласку нема одлуке Савета безбедности УН.

Борис Тадић, председник Србије, 08. април 2008, "Бета"

Више од седам, мање од бесконачно

Ветон Ељшани Више од седам полицајаца српске националности вратило се на посао у Косовску полицијску службу.

Ветон Ељшани, портпарол КПС-а, 08. април 2008, "Танјуг"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Хавијер Солана Европска унија требало би да помогне проевропским снагама у Србији потписивањем ССП-а пре 11. маја. Морамо да учинимо све како бисмо код људи у Србији створили утисак да их желимо што је могуће ближе нама. Хоћу да 10. маја заспим и да ми савест буде чиста да смо урадили све што смо могли, а не да се 12. маја пробудим и схватим да смо могли да учинимо више. Мислите о томе. Ако Николић победи, Младић се неће наћи у Хагу, и зато морамо да учинимо све што можемо.

Хавијер Солана, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, 08. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Хавијер Солана Ја много волим Србију, иако је она склона да гледа назад уместо напред.

Хавијер Солана, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, 08. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

СРС Изјава Хавијера Солане у којој он подржава политичке снаге у Србији које се боре против Томислава Николића и СРС, на најбољи начин потврђује чињеницу да они који отимају Косово и Метохију од Србије, они који су ослободили свих оптужби Рамуша Харадинаја, данас покушавају на сваки начин да обезбеде победу на изборима онима у Србији који ће признати независно Косово и радити на даљем уништавању Србије.

СРС, у саопштењу, 08. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Зоран Лончар Подсећамо Солану да је он својом одлуком да се бомбардује наша земља довољно рушио Србију и да би било неопходно да се сада суздржи. Исто тако би било важно да Солана нешто каже о ратним зликовцима и првоборцима стварања прве НАТО државе Рамушу Харадинају и Хашиму Тачију, који су убијали Србе да би трговали људским органима.

Зоран Лончар, одлазећи министар просвете из ДСС-а, 08. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Јелена Триван Ово није први пут да званичници ЕУ тумаче изборе у Србији у складу са својим политичким интересима и циљевима, због чега ДС подсећа све да су грађани Србије ти који 11. маја одлучују какву владу и власт желе, и нико други.

Јелена Триван, портпарол ДС-а, 08. април 2008, "Б92"

Чувајте се Солане кад и Споразум најављује

Ивица Дачић Солана заборавља да је прошао 5. октобар 2000. године, када је помогао да ДОС дође на власт.

Ивица Дачић, носилац листе СПС-ПУПС-ЈС, 08. април 2008, "Б92"

Европа на дохват (мало дуже) руке

Зоран Красић Демократе на власти су катастрофа за Србију, њихова власт је перверзна пошто је без икаквог система вредности. ДС се заснива на неофашизму! Даља власт ДС-а довела би Србију у изолацију. [...] Еврофанатизам ДС је попримио патолошке облике, јер о ЕУ причају као да ћемо сутра постати члан, иако европски званичници кажу да ће о томе можда почети да размишљају тек око 2012, а можда ни тада. Народ мора да схвати да је ДС већи штеточина и од губара који муче сељаке! Демократе и даље могле да комадају Србију, а после окриве Вука Караџића за смањење територије.

Зоран Красић, функционер СРС-а, 08. април 2008, "Курир"

Сто (и више) посто

Томислав Николић На изборима 11. маја преокренућемо точак историје у Србији, ни тенкови не могу да нас спрече да победимо.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 08. април 2008, "Танјуг"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма У [владу] нећемо са онима због којих жене и девојке морају у манастире због све већег броја педера. Мушкост у Србији полако постаје дефицитарна ствар.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, 08. април 2008, "Газета"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма Биће ту [у јагодинском музеју воштаних фигура] Ђинђић, Цеца, патријарх Павле, Свети Сава... Биће и Коштуница, само још неће бити фигуре Тадића. Он мора прво да купи свој стан, своју кућу. Како ја да га ставим у своју кућу, а он нема своју?

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, 08. април 2008, "Газета"

Одушевљавајућа забринутост

Вук Јеремић Мислим да је талас, који је после једностраног проглашења уследио, далеко мањи него што је то ико предвиђао. Наш је циљ да број земаља које су признале Косово и Метохију буду сведене на минимум.

Вук Јеремић, одлазећи министар спољних послова Србије, 07. април 2008, "Б92"

Мисионар

Питер Фејт ЕУлекс ће пре одлуке о преузимању надлежности од УН на северу Косову сачекати исход избора у Србији.

Питер Фејт, представник ЕУ на Косову, 07. април 2008, "Ројтерс"

Више од седам, мање од бесконачно

Хашим Тачи Треба разликовати Србе држављане Србије од Срба који живе на Косову и део су владе и парламента Косова. Радићемо са њима и за њих, за добробит земље и свих грађана на Косову.

Хашим Тачи, "премијер Косова", 07. април 2008, "Бета"

Слаба тачка, јака препрека

Борис Тадић Чанак има своју функцију као и сви остали чланови учесници на овој листи, да придода неколико десетина хиљада гласова. Врло једноставна политичка математика. [...] И Млађан Динкић и Вук Драшковић и Ненад Чанак имају одређене елементе разбарушености у политици, али бићу гарант ове коалиције.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", 07. април 2008, "Прес"

Фронтална подела функција

Вук Драшковић То је тачно [да је СПО добио једно министарско место ако ДС буде у влади], али није време за министарска места. Сада је фронт, а тек после битке то долази на ред.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 07. април 2008, "Вечерње новости"

Фронтална подела функција

Даница Драшковић Ништа ме друго не занима осим БИА!

Даница Драшковић, супруга Вука Драшковића, о могућности да после избора буде директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, што је био њен брат Веселин Бошковић, 07. април 2008, "Курир"

Даје се на (не)знање

Томица Милосављевић То што није било сирена значи да није било разлога за узбуњивање.

Томица Милосављевић, одлазећи министар здравља, после експлозије у "Галеници Фитофармација", 07. април 2008, "Б92"

Мека и тврда порнографија

Биљана Србљановић Сви кандидати овде, а посебно кандидат ДС-а [за градоначелника Београда], говоре о ноторним стварима – да је саобраћајни колапс, да нам је потребан метро... Тврди метро, меки метро, лаки метро, не бих улазила у то. Да Александар Поповић [кандидат ДСС-а], доктор хемије, или ја, драмски писац, расправљамо да ли треба тврди или меки метро...

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 07. април 2008, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Лов није рекреација?

Расим Љајић Ово није брање јабука, играње фолклора или хватање лептирова. Ово су врло озбиљне ствари а тај посао није још завршен. А Дел Понтеова је све што је чула, и формално и неформално, написала, чак и имена људи.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, о књизи "Лов" Карле дел Понте, 06. април 2008, "Политика"

Фронтална подела функција

Александар Чотрић Вредимо и више од броја посланичких мандата које ћемо добити. Нисмо уопште покретали питање управних одбора, нити директорских места. Ни 1996. нисмо ништа добили. Имали смо више одборника, али смо место градоначелника Београда уступили Ђинђићу. Ни 1999, када смо ушли са СПС-ом у савезну владу, нисмо ништа тражили, нити смо ишта добили.

Александар Чотрић, председник ИО СПО-а, 06. април 2008, "Прес"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма Ако треба хомосексуалци да ме воде у Европу, остаћу у Кончареву да чувам овце.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, 06. април 2008, "Утисак недеље"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма Ви сте сви нешто бедни слепци... Овај спава код тетке на каучу, ви немате ауто?

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, Драгану Шутановцу из ДС-а, 06. април 2008, "Утисак недеље"

Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма И сад професор Кораћ и даље прича о Слободану и о Мири. Па, реците, професоре, немојте да се стидите, пустите историју. Пазите, ви сте вичан човек када је у питању историја. Можете да држите предавања недељу дана, има да заспи камерман и сви овде у режији...

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, Жарку Кораћу, из СДУ-а, 06. април 2008, "Утисак недеље"

Мека и тврда порнографија

Предраг Бубало Имам оно што имам. Дуго сам живео и радио у иностранству, а и нешто сам старији од њих [лидера странка]. Није ми проблем да јавно кажем шта имам, али у оваквој порнографској атмосфери то нећу учинити.

Предраг Бубало, одлазећи министар трговине из ДСС-а, 06. април 2008, "Прес"