Разум(евање) и безосећајност

Војислав Коштуница Не видим никакву узрочно-последичну везу између та два догађаја. Апсолутно никаква директна веза не постоји између чланства у ЕУ и аранжмана с 'Фијатом'. Као што знате, на том аранжману се радило дуго, требало је рашчистити силне 'Заставине' дугове, почела је производња једног италијанског модела и у томе се одмакло кроз рад претходне владе.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, о потписивању Меморандума о разумевању између "Фијата" и "Заставе", 03. мај 2008, "Политика"

Разум(евање) и безосећајност

Божидар Ђелић Сарадња између 'Фијата' и 'Заставе' зависи од резултата избора у Србији. [...] Шестога маја, на потписивање уговора, долазим у Крагујевац својим 'југићем'.

Божидар Ђелић, одлазећи потпредседник Владе из ДС-а, о потписивању Меморандума о разумевању између "Фијата" и "Заставе", 03. мај 2008, "Политика"

Државни пријатељи

Војислав Коштуница Да је то тачно [да сам постигао телефонски договор с Војиславом Шешељом] службе које прате те разговоре већ одавно би објавиле стенограм.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 03. мај 2008, "Политика"

Отворено о свему

Александар Вучић Као градоначелник за уво ћу одвести у полицијску станицу сваког из градске власти ко буде грађанима тражио новац.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 03. мај 2008, "Танјуг"

Завијање кампање у црно

ДС Чиста је лаж тврдња Војислава Коштунице да у ССП-у постоји клаузула којом се од Србије тражи да се одрекне дела територије. Упозоравамо Војислава Коштуницу да престане да узнемирава јавност неистинама, клеветама, лажима и коришћењем речника који није у складу са положајем на коме се тренутно налази. Функционер ДСС-а Дејан Михајлов изјавио да је у изборној кампањи дозвољено лагати и очигледно је да Војислав Коштуница прихвата овакво схватање демократије.

ДС, у саопштењу, 03. мај 2008, "Бета"

Споразум о узнемиравању и непридруживању

Војислав Коштуница Ниједна европска држава не би урадила то што су урадили Тадић и Ђелић. Уверен сам да би се три сасвим случајна пролазника у Луксембургу више борила за интересе Србије од њих двојице.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 02. мај 2008, "Танјуг"

Стратешка грешка

Војислав Коштуница То је истраживање чувеног Стратеџик маркетинга који је предвиђао да Лабусу недостаје два процента да ме победи на председничким изборима, а онда се показало да сам добио скоро милион гласова више од њега. Тако ствари стоје са кредибилитетом Стратеџик маркетинга.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 02. мај 2008, "Танјуг"

Државни пријатељи

Борис Тадић Смејем се. Познато је да вас на Балкану називају издајником, чак и када не мисле то о вама.

Борис Тадић, председник Србије, о плакатима на којима је означен као "државни непријатељ", 02. мај 2008, "ФоНет"

Ваистину веома!

Ненад Чанак ЛСВ никада није била у власти! Нисам био на власти него сам се трудио да спасем од пропасти војвођанске институције...

Ненад Чанак, бивши председник Скупштине Војводине, "Прес претрес", 01. мај 2008, ТВ "Пинк"

Ненад Чанак: "Сирота!"

Изјаве.нет Не можете више да лажете грађане, а када вам се то каже – ви увредите најподмуклије могуће. Морате да знате да је ваше време ипак прошло.

Биљана Србљановић и Ненад Чанак, "Прес претрес", 01. мај 2008, ТВ "Пинк"

Биљана Србљановић: "Whatever!"

Изјаве.нет Још га назовите Кутлачићем!

Биљана Србљановић и Вук Драшковић, "Прес претрес", 01. мај 2008, ТВ "Пинк"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Оли Рен Србија никада неће бити сама.

Оли Рен, комерсар за проширење ЕУ, парафразирајући химну навијача Ливерпула "You'll Never Walk Alone", о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Вечерње новости"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Хавијер Солана За нас у ЕУ – не говорим о појединачним земљама чланицама ЕУ – ССП је статусно неутралан споразум.

Хавијер Солана, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Б92"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Изјаве.нет Ратификација и примена Споразума почеће тек када Савет министара ЕУ буде одлучио да је Србија остварила пуну сарадњу са Хагом.

Барт Ријс, портпарол Министарства спољних послова Холандије, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Прес"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Божидар Ђелић Какав је тај патриотизам који иде против интереса своје земље? Какав је то патриотизам оних који погазе дату реч, јер је потписан истоветан споразум који је парафиран? Какав је то патриотизам који хоће да ослаби Србију, и изолује је? То је патриотизам оних који немају снагу и храбрости да се боре да се исправи неправда према Србији и Косову. То је патриотизам оних који због неке децимале на изборима не желе да постанемо најјача нација на Балкану.

Божидар Ђелић, потписник Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Вечерње новости"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Млађан Динкић Потписивање Споразума је најбоља вест коју сам чуо од почетка године.

Млађан Динкић, председник Г17+, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Вечерње новости"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Вук Јеремић Споразум ступа на снагу у моменту потписивања, али када ће бити у потпуности примењен одлучиће грађани Србије. Они ће 11. маја гласати за наставак европског пута или за његов прекид, за почетак имплементације ССП или за његово поништење.

Вук Јеремић, министар спољних послова, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Вечерње новости"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Чедомир Јовановић То је помоћ која нам је била потребна и потврда става да Европа разуме Србију. Подржаћемо и заштитити председника Бориса Тадића од могућих притисака, јер нико нема право да га условљава због тога.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Вечерње новости"

Ми нисмо сами (у свету тајни)

Горан Свилановић Ми се већ налазимо у таквом техничком односу са ЕУ, само што потписивањем ССП-а то постаје правни однос. Нема додатних пара као што неки кажу.

Горан Свилановић, функционер Пакта за стабилност југоисточне Европе, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Политика"

Споразум о узнемиравању и непридруживању

Велимир Илић Покренућемо механизам за опозив председника. Он треба да оде са чела Србије јер је прекршио Устав, а затим ће одговарати и по закону! Што се тиче Ђелића, он ће свакако бити ухапшен после 11. маја тако да ће му ово бити само отежавајућа околност. Издајници су увек били издајници. Они губе изборе, а ово им је последњи трзај, потез очајника. Споразум ступа на снагу кад испоручимо Ратка Младића, а ми то никада нећемо учинити.

Велимир Илић, председник НС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 30. април 2008, "Газета"

Разум(евање) и безосећајност

Серђо Маркионе Потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању био је одлучујући фактор да 'Фијат' дође у Србију.

Серђо Маркионе, председник "Фијата", о потписивању Меморандума о разумевању између "Фијата" и "Заставе", 30. април 2008, "Б92"

Стратешка грешка

Стратеџик маркетинг Велика већина грађана Србије (66 одсто) подржава потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Стратеџик маркетинг, истраживање јавнго мњења, 30. април 2008, "Б92"

Државни пријатељи

Максим Ферхаген Србија признаје да не сарађује у потпуности с Хашким трибуналом. Прошле недеље, један специјални представник председника Тадића ми је рекао да Тадић жели да сарађује с Хагом, али да премијер Коштуница ту сарадњу блокира. Примио сам писмо и од самог Тадића, у којем он наводи да схвата да Србија до сада није остварила пуну сарадњу.

Максим Ферхаген, министар спољних послова Холандије, 30. април 2008, "Танјуг"

Државни пријатељи

Зоран Лончар Позивамо Бориса Тадића да јавно каже ко је тај његов специјални изасланик који денунцира странцима председника Владе и да каже шта је тај специјалац тачно рекао Ферхагену.

Зоран Лончар, одлазећи министар просвете из ДСС-а, 30. април 2008, "Танјуг"

Приручник економске зоологије

Слободан Милосављевић Држава је драстично повећала директна давања пољопривреднику. Обични људи ми кажу да се више радују телету него детету, зато што знају да ће за теле из пољопривредног буџета одмах добити 150 евра.

Слободан Милосављевић, одлазећи министар пољопривреде из ДС-а, за "Вечерње новости", 30. април 2008, "Политика"

Ваистину веома!

Југослав Добричанин Онима који не раде, поручујем да ће Реформистичка партија повратити вољу у живот и сигурност у посао.

Југослав Добричанин, потпредседник Реформистичке партије, 30. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Губитници с Праведником?

Данас Нажалост, Посланица СПЦ у извесној мери се свела на праведничку буку и губитнички бес. Црква тиме не доприноси бољитку материјалног света у којем обитава.

Данас, редакцијски уводник, 29. април 2008

Споразум о узнемиравању и непридруживању

Драган Тодоровић Потписивање ССП је исто што и потписивање пакта са силама Осовине у Другом светском рату. Ово неће бити први споразум такве врсте. Један је потписан 27. марта 1941. године, а народ је рекао своје одмах после потписивања тог споразума.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 29. април 2008, "Танјуг"

Споразум о узнемиравању и непридруживању

Андреја Младеновић Ми поручујемо Борису Тадићу да његов потпис није потпис Србије, већ да он ставља Јудин печат своје партијске коалиције на Соланин споразум.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 29. април 2008, "Танјуг"

Споразум о узнемиравању и непридруживању

Зоран Лончар Неће Србијом управљати Солана, НАТО пакт и њихови момци Тадић, Чанак и Динкић. Нова Влада и нова Скупштина одмах ће поништити Тадићев потпис на Соланиној превари.

Зоран Лончар, одлазећи министар просвете из ДСС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 29. април 2008, "Танјуг"

Разум(евање) и безосећајност

Млађан Динкић Уколико нови сазив Скупштине Србије не буде ратификовао Споразум о стабилизацији и придруживању, то ће за Србију значити пропаст уговора деценије са 'Фијатом'.

Млађан Динкић, председник Г17+, о потписивању Меморандума о разумевању између "Фијата" и "Заставе", 29. април 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Свиђа им се да им буде непријатно

Тихомир Арсић Смем да кажем да ћу своје чланство и своје активности у ДСС-у, иза које стојим целим својим бићем, замрзнути 12. маја уколико не буде направљена коалиција српске националне демократске власти која брине о свом народу и својој држави, а то је коалиција са СРС.

Тихомир Арсић, глумац и кандидат на листи ДСС-а, 28. април 2008, "Глас јавности"

Отворено о свему

Томислав Николић Ја нисам шизофрен човек. Немам два мозга.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 28. април 2008, "Курир"

Ваистину веома!

Вук Драшковић Ја сам у политици кажњаван не због мана и грешака, ја сам искључиво кажњаван због врлина. Сматрам да сам из врлине бриге за државу и народ ушао у Савезну владу да бих уложио свој углед у западном свету у преговоре око статуса Косова у Рамбујеу како бих спречио бомбардовање.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 28. април 2008, "Политика"

Завијање кампање у црно

Ненад Чанак Видео сам разне настране људе у животу, али Коштуница је најгори.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 28. април 2008, према листу "Ало!"

Ваистину веома!

Ивица Дачић Социјалистичка партија Србије је васкрсла, и то веома.

Ивица Дачић, председник СПС-а, у Рашкој, 27. април 2008, "Бета"

Губитници с Праведником?

СПЦ Косово и Метохија није само питање српске територије. Пре и изнад свега, то је питање нашег духовног бића, јер смо се са Косовом и Метохијом рађали, расли, живели и сазревали као личности и као народ, живели и умирали са косовским заветом: 'Земаљско је замалена царство, а небеско увек и довека!' Зато је питање Косова и Метохије толико животно, психолошки и духовно-мистички везано за сваког од нас. Добро то знају силници овога света и управо желе колективно да повреде и казне православни српски народ... Покоравајући се Христовој вољи и науци, ми обелодањујемо њихово безакоње, њихово лицемерство, по много чему слично оном Пилатовом прању руку у крви Праведника.

СПЦ, васкршња посланица, 26. април 2008, "Политика"

Свиђа им се да им буде непријатно

Слободан Самарџић То је, ако могу да одговорим индиректно, мање лоше него дати Косово.

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, на питање "је ли добро за Србију да Шешељ одлучује ко ће бити премијер", 26. април 2008, "Политика"

Ваистину веома!

Жељко Томић Ма колико не поштовао веру, Чанак на свој идеолошки начин покушава да васкрсне комунизам. Прекјуче са Титом, јуче са Чедом, данас са Тадићем... Ненаде, ваистину доследно!

Жељко Томић, функционер ДСС-а, 26. април 2008, "Курир"

Кандидати за суседе

Вук Јеремић Србија ће градити добросуседске односе са свим својим суседима, а Косово није наш сусед, нити ће то бити.

Вук Јеремић, одлазећи министар спољних послова из ДС-а, 25. април 2008, "Вечерње новости"

Свиђа им се да им буде непријатно

Андреја Младеновић Министар одбране Драган Шутановац први је министар коме су у миру отели четири тенка. По свој прилици, тенкови су отети док је Шутановац тајно преговарао са генералним секретаром НАТО пакта Схефером о потписивању Соланиног споразума. Други тврде да су тенкови отети док се Шутановац дружио са својим колегама, НАТО маринцима.

Андреја Младеновић, порптарол ДСС-а, 25. април 2008, "Танјуг"

Приручник економске зоологије

Јоргованка Табаковић Има и таквих и то са разних страна. Реч је о међународној размени капитала, профит је прождрљив као свиња.

Јоргованка Табаковић, "економски експерт СРС-а", на питање "шаље ли неко радикалима сигнале да жели да уложи у Србију", 25. април 2008, "Политика"

Кандидати за суседе

Борис Тадић У нашој земљи постоје политичари који желе да изазову најстрашније страхове и најгора осећања према свету. Они са невероватном страшћу, пажњом и концентрацијом вребају сваку реч коју ће неки европски политичар изјавити, како би протумачили да је Европа рекла да Косово није Србија. Колико би то радости међу њима донело! Чак и кад неко каже свака земља, свака нација обавезна је на добросуседске односе, они углас повичу: ево, ухватили смо га. Нису нам у Европи сви велики пријатељи, али они највеће савезнике имају баш међу Србима који би хтели да Србија никада не буде у Европи.

Борис Тадић, као председник ДС-а, у Шапцу, 24. април 2008, "Политика"

Свиђа им се да им буде непријатно

Томислав Николић Поштено сам рекао са ким би СРС могла у коалицију, а десет дана нико да одговори. Шта то хоће ДСС? Ћути да би ишла са једнима или другима! Нека се ДСС определи или нека после избора не вуче за рукав радикале.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 24. април 2008, "Танјуг"

Свиђа им се да им буде непријатно

Драган Шутановац Очигледно је да ДСС и СРС већ дуже време разговарају, а пример за то је када је заменик председника радикала Томислав Николић постао председник Скупштине. Много горе од тога је што је ДСС, својом реториком, заузео некадашњу позицију ЈУЛ-а.

Драган Шутановац, одлазећи министар одбране из ДС-а, 24. април 2008, "Данас"

Кандидати за суседе

Оли Рен Сви кандидати за пријем у ЕУ обавезни су на добросуседске односе.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, на питање "да ли Србија може у ЕУ а да не призна Косово", за немачки "Келнише рундшау", 23. април 2008, "Б92"

Кандидати за суседе

Војислав Коштуница Изјава европског комесара Олија Рена да је обавеза Србије да успостави добросуседске односе са Косовом и да Косово има европску перспективу представља очигледно званичан став Брисела да Србија потписивањем Соланиног споразума признаје независност Косова и да се обавезује на сарадњу са овом лажном државом.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе, 23. април 2008, "Танјуг"

Отворено о свему

Чедомир Јовановић Потписао бих независност Косова у оном тренутку када би та независност зависила од наше способности да том Косову дамо некакав садржај.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. април 2008, "Упитник" РТС-а

Отворено о свему

Драгомир Карић Председник ПСС-а Богољуб Карић вратиће се у Србију када престане његов политички прогон јер није луд да дође мечки на решето.

Драгомир Карић, заменик председника ПСС-а, 23. април 2008, "Бета"

Ваистину веома!

Драган Шутановац Грађани 11. маја не бирају два пута него два циља. [...] Да се стандарди какви су у Европи – у области школства, здравства, пензионих фондова – напокон етаблирају, и да грађани више никад не бирају између два циља него да знају шта је њихов циљ.

Драган Шутановац, као потпредседник ДС-а, 23. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Ваистину веома!

Чедомир Јовановић Да сам главатији од вашег директора Телевизије [Александра Тијанића] не бих имао потребе да кажем да је сва памет у мојој глави.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. април 2008, "Упитник" РТС-а

Ваистину веома!

Душан Бајатовић Паре [нам] нису проблем, јер пара нема!

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а, 23. април 2008, "Дневник"

Завијање кампање у црно

Андреја Младеновић Динкић је направио коалицију са аустријском фирмом ОМВ и на одборима Владе тражио да се у енергетски споразум за Русијом укључи и та фирма.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 23. април 2008, "Бета"

Завијање кампање у црно

Вук Драшковић Ако нам Србија 12. маја 2008. осване у 12. мају 1991. године, онда више ништа у овој земљи неће моћи да се поправи, усуђујем се рећи да би то била нека врста реквијема за Србију.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 23. април 2008, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Отворено о свему

Велимир Илић Спорно је то што сам видео документ на којем је саветник Бориса Тадића руком дописао да не треба дозволити да се ти пројекти раде, јер ће то додатно побољшати рејтинг коалиције ДСС-НС. Па имамо и ми, господине Динкићу, своје људе у кабинету Бориса Тадића!

Велимир Илић, председник НС-а, у дуелу са Млађаном Динкићем, 22. април 2008, "Упитник" РТС-а

Отворено о свему

Драган Марковић Палма Када гласате неког, питајте га колико се пута женио – ако превари своју породицу превариће и град и државу. У овој коалицији су људи који су се женили само по једном.

Драган Марковић Палма, испред коалиције СПС-ПУПС-ЈС, 22. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Државни пријатељи

Чедомир Јовановић Избори се нису десили зато што је то одлучио Борис Тадић, пошто је, гласовима свих нас, победио на председничким изборима. Ови избори су се десили зато што га је из те Владе шутнуо Коштуница, и сваког од нас који смо за њега гласали.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 21. април 2008, "Бета"

Свиђа им се да им буде непријатно

Ивица Дачић Разумем радикале да желе да направе власт са што мање странака, али мислим да то неће бити могуће. Било би зато боље да Николић бира речи када говори о нама да му после 11. маја не би било непријатно.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 21. април 2008, "Курир"

Завијање кампање у црно

Чедомир Јовановић Сви партијци, чиновници и страначки жбирови који су спремни на сваку подлост да би се дочепали неког управног одбора мораће за себе да потраже нова радна места.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 21. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Завијање кампање у црно

Јелена Триван Срамно је да такозване патриоте стављају клипове у точкове председнику државе у тренутку када се он бори за нашу државну политику.

Јелена Триван, порптарол ДС-а, 21. април 2008, "Танјуг"

Отворено о свему

Биљана Србљановић Ми смо то у Београду називали 'џиберима'. И сад, како да кажем, то не одговара функцији градоначелника да употребљава ту реч, то одговара мени као књижевници, као Београђанки, али то не мења ствари. Оно што је важно је да та култура, која се назива том брзом турбо-фолк, значи, која нема неке посебне везе са музиком, али има превасходно везе са криминалом, са дрогом, са тим култом ратника, то је нешто што је 'џиберски' и што Београђани тако називају.

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 20. април 2008, "Утисак недеље"

Ваистину веома!

Драган Ђилас Што рече један мој пријатељ, тај графит има једну словну грешку – треба да пише 'тајфун' а не 'тајкун'.

Драган Ђилас, кандидат ДС-а за градоначелника Београда, о графиту "Ђилас тајкун", 20. април 2008, "Утисак недеље"

Завијање кампање у црно

Велимир Илић Ми имамо једну отаџбину и немојмо дозволити да она оде у ђавоље руке.

Велимир Илић, председник НС-а, 20. април 2008, "ФоНет"