Кад у Африку пођем ја

Зоран Ђорђевић У Мауританији имате велики проблем са маларијом, у неким земљама где сам био има неких других. Ја сам добио низ ињекција, шест. Три пута по две – колера, стомачни тифус, менингитис, тетанус... Не знам, сваки пут се пије нешто друго. То је велико оптерећење за организам. Добро, сад јесам на неки начин делом заштићен. [...] Имате и једну земљу афричку где када дођете код оног главног вашег домаћина има обичај да он у ваше име нешто сажваће и да вам да то из уста и ви то морате да поједете. То је нешто што носите са дипломатијом и кад би одбили тако нешто, ви кад одбијате - ви одбијате домаћина.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Кафа са Ђуком“ на ТВ Коперникус, „Истиномер“

Мау мау (министар)

Зоран Ђорђевић Што се тиче Мауританије и последњег мог боравка, што је њима највише заголицало машту, јесте кад ви куцате у ’Гуглу’, вама прво... Наравно, нико од њих и претпостављам ником од њих не избацује Мауританију, него кад кажете Мау, оно избацује Маурицијус и кад ударите ’enter’, добијете једну туристичку дестинацију која је потпуно другачија од Мауританије.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, као представник Србије на инаугурацији председника Мауританије, „Кафа са Ђуком“ на ТВ Коперникус, „Истиномер“

Све ми дирај, Златибора не

Даница Грујичић Знам да се прича, јер појединци покушавају да окрену мене против министра Златибора Лончара. А ја стално говорим да, ако се мења било шта у Влади Србије, молим да само њега не дирају, јер имам савршену сарадњу са њим. То је први министар здравља који се бави својим послом. И други министри су ме уважавали, али ме никада нису питали за мишљење. Зашто? Зато што знају да тамо где сам ја нема „уграђивања“.

Даница Грујичић, директор Института за онкологију и радиологију Србије, „Политика“/„Истиномер“