Хрвати, антифашисти најстарији

Колинда Грабар Китаровић Овде смо да бисмо исказали почаст свим жртвама рата, како у Пољској, која је прва почела да се бори против нацизма, тако у свим осталим државама које су стале у одбрану слободе и мира у Европи и у свету. Хрватски народ је сразмерно броју становника највише допринео антифашистичкој борби у Европи, у којој је активно учествовало више од пола милиона хрватских грађана.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, у пољском Вјелуњу на обележавању 80-годишњице почетка Другог светског рата, „Танјуг“

Дванаест Гуливера и буљук Лилипутанаца

Горислав Папић Српска кошаркашка репрезентација просечно је висока 206 цм. У време владавине тзв. „смол бола“, где је највиши играч често нижи од 206 цм - Срби на Светско првенство [у Кини] долазе са вероватно највишим тимом од како се игра кошарка.

Горислав Папић, новинар и водитељ РТС-а, у чланку „Доказ мита о дугачким Србима“, РТ

20.000 миља изнад (конкуренције)

Горислав Папић Александар Тијанић је у српско новинарство ушао као Никола Јокић у НБА лигу. Двоструко више било је оних испред, који су пројектoвани да буду бољи, него оних иза, са мањим шансама.

Горислав Папић, новинар и водитељ РТС-а, у чланку „Доказ мита о дугачким Србима“, РТС

Потоп мита и васкрс селектора

Горислав Папић [Александар] Тијанић, наиме, уочи Светског првенства у Атини 1998. у „Европљанину“ пише текст „Крај мита о дугачким Србима“ у којем прориче пропаст нашем националном тиму. „Сви ћуте! Председник Ражањ, јер се осећа као да је натакнут на свог имењака; секретар Радовић, јер не уме ништа да каже док му то не напишу; селектор Дуда, јер је мудро опрао руке и све предао на одговорност Обрадовићу. Тако да је наш 'коуч', сопственом кривицом, доведен у ситуацију да после блиставе тренерске каријере данас буде Синан Сакић наше кошарке; завијањем познате мелодије крије чињеницу да не сме ништа да обелодани“, пише Тијанић [...], алудирајући на отказе у репрезентацији и прогнозирајући потоп. А то првенство било је докторска дисертација Жељка Обрадовића.

Горислав Папић, новинар, у чланку „Доказ мита о дугачким Србима“, РТС

Горег (кандидата) немају, бољег неће наћи

Дарко Танасковић Сви до сада познати документи потврђују да је кардинал Алојзије Степинац, довољно знао о злочинима НДХ и на посредан начин у томе учествовао. То потврђује и недавно откривени немачки досије у Архиву Војводине, [...] док се, насупрот томе, до сада није појавио ниједан документ о невиности Степинца и што је све заједно довољно за закључак да је он проблематичан као потенцијални светац било које хришћанске цркве.

Дарко Танасковић, као члан Мешовите православно-католичке комисије и бивши амбасадор у Ватикану, „Вечерње новости“/„Танјуг“