Трибунал за хуманитарно право несрба

Расим Љајић У земљи сада не постоји неко кога држава може да убеди да Хашки суд није политички суд, већ правни. Пре ослобађања Харадинаја 76 одсто испитаника сматрало да је Трибунал политичка институција, а проценат грађана који не верује Хагу био би сада 99,99 одсто.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу у Хашком трибуналу, 05. јул 2008, "Танјуг"

А сад сви на своја задужења!

Ивица Дачић Председник ДСС Војислав Коштуница нудио нам је да влада има 27 чланова, а да би било и 28 јер смо ми тражили да постоји и Министарство за национални инвестициони план.

Ивица Дачић, СПС, после потписивања коалиционог споразума са ДС-ом, 05. јул 2008, "Данас"

Враћање Београда кући

Александар Антић Са ДС не разговарамо, не преговарамо, нити се договарамо.

Александар Антић, потпредседник београдског одбора СПС-а, о власти у Београду, 05. јул 2008, према "Правди"

Самртни мир?

Данијел Фрид После толико тешких година, Србија заслужује мир у својој кући и мир у свом суседству и ми ћемо са њима радити на томе.

Данијел Фрид, помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију, 04. јул 2008, "Вечерње новости"

Трибунал за хуманитарно право несрба

Војислав Коштуница После ослобађања ратних злочинаца Рамуша Харадинаја и Насера Орића, Хашки трибунал је изгубио сваки легитимитет и он се више никако не може сматрати судом који праведно утврђује кривицу. Потпуно је очигледно да овај Трибунал постоји пре свега зато да би Срби били обележени као кривци за злодела грађанског рата.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе, на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу у Хашком трибуналу, 04. јул 2008, "Данас"

Трибунал за хуманитарно право несрба

Божидар Ђелић Ослобађајућа пресуда је скандалозна и представља још један црни дан за међународну правду.

Божидар Ђелић, одлазећи потпредседник Владе, на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу у Хашком трибуналу, 04. јул 2008, "Бета"

Трибунал за хуманитарно право несрба

Драган Марковић Палма Сарадњу српског Тужилаштва за ратне злочине са Хашким трибуналом требало би замрзнути док се не преиспитају ослобађајуће пресуде Насеру Орићу и Рамушу Харадинају.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу у Хашком трибуналу, 04. јул 2008, франкфуртске "Вести"

Трибунал за хуманитарно право несрба

Наташа Кандић Апелационо веће донело је одлуку у складу са чињеницама изнетим у току кривичног поступка. Оно што је током тог поступка изнето, није указивало на то да је Орић знао за злочине који су почињени над Србима и да је одговоран за неспречавање злочина.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу у Хашком трибуналу, 04. јул 2008, "Данас"

Капирање Тадића

Душан Јањић Ако је Борис Тадић ушао из прагматичних разлога у коалицију са људима Слободана Милошевића, не мора да понавља њихову политику. Та политика се и обила Милошевићу о главу. ВОА, БИА и остали треба да се баве својим задацима, а не да прекрајају политичку сцену и стварају од уцењених људи министре. Тадић о томе треба да размисли – да је Милошевић био опрезнији у злоупотреби тих апарата, можда би био жив, не би био осуђен за злочине и остало.

Душан Јањић, председник Форума за етничке односе и новоформираног Клуба 21, 04. јул 2008, "Ало!"

А сад сви на своја задужења!

Срђан Шапер Имали смо избор да Србија постане Титаник са владом коју би предводио Војислав Коштуница, са радикалима као већинским коалиционим партнерима, или да направимо широку владу у којој ће сви који су били спремни да прихвате коалицију добити задужења.

Срђан Шапер, члан Председништва ДС-а, за београдски "Стандард", 04. јул 2008, "Танјуг"

Враћање Београда кући

Александар Вучић Уколико договор пропадне, сасвим сигурно нећу да се убијем.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника, 04. јул 2008, "Политика"

"Народњаци, браћо и земљаци"

Слободан Величковић Цеца је идол младих и старих генерација.

Слободан Величковић, отац Светлане Ражнатовић, 04. јул 2008, "Правда"

Математика испред брака

Вук Драшковић Супруга ми је огорчена, а мени је, можда, и теже, јер сам одговоран и за позицију СПО, у овом ружном времену када је математика испред принципа.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 04. јул 2008, "Вечерње новости"

Тај дивни парламентарни живот

Јоргованка Табаковић Није све у мудрости лисице, нешто је и у глупости кокошака.

Јоргованка Табаковић, посланик СРС-а, на седници Скупштине Србије, 04. јул 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Чекање на високој нози

Божидар Ђелић И ја бих волео да нема гужве, да имамо више ресурса за издавање докумената али циљ који смо поставили је веома амбициозан, изискује брзо реаговање и није у складу са могућностима наше администрације. [...] Ја ћу ићи на терен, да видим како то иде за наше грађане. Радићемо са колегама из МУП-а, општина, да се обезбеде столице, сунцобрани у овим моментима када је потребно, вода која је потребна за оне која је потребна за децу... [Неко добацује 'Пиво!'] Пиво не може, али вода сигурно може.

Божидар Ђелић, конференција за новинаре, о издавању нових биометријских пасоша, 04. јул 2008, "Танјуг/РТС"

Златна палма за визију

Драган Марковић Палма Ја сам менаџер, навикао сам да радим. Могу да разговарам телефоном, гледам ТВ и слушам шта људи око мене причају. То ми је урођено.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 04. јул 2008, према "Правди"

Златна палма за визију

Драган Марковић Палма Сви хрле да виде Дизниленд у Паризу, који је већи од Јагодине...

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, у Скупштини Србије, 04. јул 2008, "Данас"

Школовање за амбасадора на Марсу

Бранко Ковачевић Мислим да у Министарству просвете нема никаквог кадровског планирања, па зато и даље многи факултети школују студенте за занимања за која нема посла или за иностранство.

Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду, 04. јул 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Школовање за амбасадора на Марсу

Вук Драшковић Америчка свемирска сонда открила је да, изгледа, има живота на Марсу, па ћу ја бити амбасадор Србије тамо.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 04. јул 2008, "Вечерње новости"

Враћање Београда кући

Сузана Грубјешић Заиста имамо чврсте гаранције да ће власт у Београду формирати листа За европску Србију, СПС и да ће је мањински подржати ЛДП. То је договорено, очекујем да представници СПС-а то у најскорије време саопште јавности.

Сузана Грубјешић, шеф посланичког клуба Г17+, о власти у Београду, 03. јул 2008, РТС

Враћање Београда кући

Драган Ђилас Наредних дана даћемо званичну понуду СПС-у о сарадњи у Београду коју неће моћи да одбију.

Драган Ђилас, кандидат ДС-а за градоначелника Београда, о власти у Београду, 03. јул 2008, "Press"

Златна палма за визију

Драган Марковић Палма Неки из ДСС-а су ми слали тајкуне да ми нуде новац како бих пристао да уђем у коалицију са радикалима и народњацима. Што се тиче имена тих људи, доћи ће дан када ћу то рећи. Доћи ће неки четвртак.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, новинарима у Скупштини Србије, 03. јул 2008, "Бета"

Златна палма за визију

Драган Марковић Палма Нећу поднети оставку на једну од функција док се не изјасни Уставни суд. Урадићу онако како каже Уставни суд а не неки одбор. Нисам ја дошао у Скупштину да се борим за Јагодину, већ да се залажем за децентрализацију.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, као посланик и градоначелник Јагодине, 03. јул 2008, "Press"

Самртни мир?

Војислав Коштуница Живот Споразума о стабилизацији и придруживању је смрт Србије и Косова.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 02. јул 2008, "Ало!"

Осећај за нову (СПС) епоху

Борис Тадић Желим да поделим с вама своје уверење да данашњи СПС, и СПС будућности, дели вредности које су ујединиле све нас у овој соби.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, на конгресу Социјалистичке интернационале у Атини, 02. јул 2008, "Дневник"

Враћање Београда кући

Чедомир Јовановић ЛДП ће учинити све да се Београд врати Београђанима.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о власти у Београду, 02. јул 2008, "Глас јавности"

Враћање Београда кући

Ивица Дачић Не желим да коментаришем нагађања ко ће формирати власт, нити шта ће бити 14. јула, за када је заказана седница Скупштине Београда.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о власти у Београду, 02. јул 2008, "Press"

Враћање Београда кући

Нада Колунџија Политичка логика и потребе говоре да и на локалу имамо исту власт као и на републици. И посланици СПС-а нам стално говоре 'биће све ОК'.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба "За европску Србију", о власти у Београду, 02. јул 2008, "Press"

"Народњаци, браћо и земљаци"

Небојша Бакарец То вам је исто као када у чисту воду сипате неколико капи црне боје, па цела вода постане упрљана. ДСС и НС су као небо и земља! Веља има проблема с медијима, склон је насилном понашању, неприличном пљувању по неистомишљеницима. Његова странка је по програму између СПО и СРС. То је народњачка партија, али приземна народњачка партија, што значи – Цеца, Аркан и турбо фолк. За њу се везују сумње да се бави криминалом. Управи то нам је Веља донео у мираз.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, залажући се за прекид коалиције са НС-ом, 02. јул 2008, "Курир"

"Народњаци, браћо и земљаци"

Драган Шормаз Против сам раскида коалиције са НС. У овом тренутку нама је потребно збијање редова у борби против ненародне и недржавне власти. Иначе, уопште није тачно да 'народњаштво' штети ДСС јер је то политички, а не естрадни израз.

Драган Шормаз, потпредседник ИО ДСС-а, 02. јул 2008, "Курир"

"Народњаци, браћо и земљаци"

Велимир Илић Бакарец је са својим ставовима ближи Чеди Јовановићу него ДСС-у. Он је чудан дечко, а такве су му и изјаве.

Велимир Илић, председник НС-а, 02. јул 2008, "Курир"

"Народњаци, браћо и земљаци"

Александра Јанковић Бакарец је ексцентрична и искључива личност. Од човека који је давао кожу другом очекујем више разумевања за људе који воле да слушају Цецу уместо панка и рока. Ја сам панкерка, али волим да слушам Цецу.

Александра Јанковић, посланик НС-а, 02. јул 2008, "Курир"

Школовање за амбасадора на Марсу

Небојша Крстић Да сам члан ДСС-а и да сам којим случајем интелектуалац, или млад човек, помислио бих да ми је упућена критика. Срећом нисам ни прво, ни друго, а нажалост ни треће.

Небојша Крстић, саветник Бориса Тадића, у "белешкама на маргинама говора Војислава Коштунице на Главном одбору ДСС-а", 02. јул 2008, "Данас"

Школовање за амбасадора на Марсу

Бора Ђорђевић ЛДП је мала група педера, они не могу никога да победе, а тек Чеда не може да се мери са Коштуницом.

Бора Ђорђевић, музичар и нови члан ГО ДСС-а, 02. јул 2008, "Правда"

Капирање Тадића

Мирослав Маркићевић Тадић капира да је председник Републике, владе, а и Београда. То није добро за демократску климу коју сви заједно треба да стварамо. Не знам да ли су ово фашистички методи, али у многим земљама где је млада демократија испоставило се да то и јесте.

Мирослав Маркићевић, заменик шефа посланичког клуба ДСС-НС, 01. јул 2008, "Правда"

Капирање Тадића

Драган Шормаз Тадић је сада дефинитивно показао да има ауторитативни код и да је тоталитариста.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 01. јул 2008, "Правда"

СРС на две (тврде) ноге

Милорад Мирчић Па, у животу је најважније и најбоље бити најтврђи. Па, куд ћете боље него да вас нека жена оцени као таквог. Остало не знам шта је рекла Маја Гојковић и нећу да коментаришем!

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, на тврдњу да га је Маја Гојковић означила као "једног од вођа најтврђе струје у СРС-у", 01. јул 2008, "Press"

Математика испред брака

Даница Драшковић Вук не може да поступа супротно одлукама Главног одбора СПО-а, али ја могу. Управо због свих људи који су страдали у борби против Милошевића и његове партије, не желим да ћутим и пристанем на сарадњу са џелатима. Оставићу га због Ивице Дачића и ове владе!

Даница Драшковић, супруга Вука Драшковића, 01. јул 2008, "Правда"

Тај дивни парламентарни живот

Милош Алигрудић Предлог измена и допуна закона о влади истовремено је глуп и противуставан. Увођење заменика председника владе је екстремно глупо, јер нисте успели ни мисли да саберете како бисте утврдили шта да напишете – па пише први потпредседник-заменик председника, што нисте написали и трећу алтернативу, дежмекасти, омалени потпредседник, или четврту – Ивица Дачић, то је исто.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-НС, на седници Скупштине Србије, 01. јул 2008, "Политика"

Тај дивни парламентарни живот

Жарко Обрадовић Алигрудић ме све више увесељава, јер кад год изађе за говорницу показује колико је љут, а о господину Дачићу би говорио у суперлативу да смо с њим направили коалицију.

Жарко Обрадовић, заменик председника СПС-а, на седници Скупштине Србије, 01. јул 2008, "Политика"

Тај дивни парламентарни живот

Драган Шормаз Тражим да ми се каже где је Ивица Дачић и да ли му је важнија Социјалистичка интернационала или скупштина?!

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, на седници Скупштине Србије, 01. јул 2008, "Политика"

Осећај за нову (СПС) епоху

Борис Тадић Нисам изједначио политичка наслеђа Зорана Ђинђића и Слободана Милошевића. Њихово изједначавање и поређење је потпуно немогуће и бесмислено, јер смо били и остали велики противници у прошлости, али можемо постати партнери у будућности. Наступа ново време, потпуно нова епоха, ко то не осећа, тај не разуме ни политику, нити потребе грађана.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 30. јун 2008, "ФоНет"

Капирање Тадића

Томислав Николић Да је тако Милошевић рекао био би прозван за тиранина.

Томислав Николић, СРС, о изјави Бориса Тадића да власт мора бити иста у Републици и у Београду, 30. јун 2008, "Танјуг"

А сад сви на своја задужења!

Драган Марковић Палма Србија има толико проблема да је и четрдесет министара мало. Није то скупо за државу јер је влада договорила да свако ради свој посао.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о "најгломазнијој влади после 5. октобра, новинарима у Скупштини Србије, 30. јун 2008, ТВ "Б92"

А сад сви на своја задужења!

Томислав Николић Мада министри воле фотеље, и тетке им то воле, и стрине, и снајке, и свастике – вероватно ћемо за годину или две разговарати о новој влади.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, новинарима у Скупштини Србије, 30. јун 2008, ТВ "Б92"

Враћање Београда кући

Маја Гојковић [Судбина Александра Вучића је] као Томислава Николића када је прошле године изабран за председника Скупштине.

Маја Гојковић, бивши члан СРС-а, 30. јун 2008, "Press"

СРС на две (тврде) ноге

Маја Гојковић Рекла сам му [Томиславу Николићу]: 'Томо, да ли знаш да троножац има три ноге, и да када се једна сломи, питање је када ће нека друга да пукне. Нисам ја мета, него ти'. Замислио се тада. И знам да му је жао што сам избачена из странке јер је имао доброг сарадника, који је увек уз њега. И још увек сам на његовој страни, без обзира на то што ћу бити у другој странци.

Маја Гојковић, бивши члан СРС-а, 30. јун 2008, "Press"

Златна палма за визију

Драган Марковић Палма Ја сам прошлог месеца најавио владу са ДС и био сам визионар.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 30. јун 2008, "Вечерње новости"

Школовање за амбасадора на Марсу

Миле Илић Ја сам, засигурно, после Милошевића, друга најнападанија политичка личност у Србији.

Миле Илић, председник нишког одбора СПС-а, 30. јун 2008, "Глас јавности"

Школовање за амбасадора на Марсу

Милутин Мркоњић Нећу ући у Владу уколико не добијем да водим комплетно Министарство за инфраструктуру. Не желим да лицитирам око места министра са незналицама.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, 29. јун 2008, "Танјуг"

Осећај за нову (СПС) епоху

Ивица Дачић Коалиције се не праве са истомишљеницима. У другој влади Мирка Марјановића били су и радикали иако су неколико месеци раније најгоре причали о његовој породици. Зар мислите да је Милошевићу било лако да 1999. Вук Драшковић буде потпредседник савезне владе? Зар мислите да му је било лако да уведе санкције Републици Српској да би прихватила мировни план? Зар је Милошевићу било лако да 1993. преговара о формирању владе с ДС и Ђинђићем?

Ивица Дачић, председник СПС-а, 28. јун 2008, "Курир"

Осећај за нову (СПС) епоху

Ивица Дачић Ми смо преломили још 2004. када смо дали мањинску подршку влади са ДСС, Г17, СПО и НС, који су учествовали у 5. октобру. Мислио сам да ми је најтежи дан у животу био када сам јавно гласао за Драгана Маршићанина као председника Скупштине, док сам сада с великим задовољством гласао за Славицу Ђукић-Дејановић.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 28. јун 2008, "Курир"

Осећај за нову (СПС) епоху

Томислав Николић Славица [Ђукић-Дејановић], лично, ће морати много тога да се одрекне и из своје политичке и из личне прошлости. Она је 5. октобра уз помоћ кордона полиције у Клиничко-болничком центру Крагујевац, успела да остане жива пред неколико хиљада припадника ДОС-а које су предводиле њене колеге из клиничког центра. Мораће да се одрекне себе јер прави савез са партнерима које би уствари требало да лечи.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 28. јун 2008, "Правда"

Златна палма за визију

Томислав Николић И Палмина прича о Европи и то су Тадићеве речи, али добро, нек и Јованче Митић [Мицић] види Брисел.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 28. јун 2008, "Правда"