Декоронисање (кап по кап)

Владета Јанковић Пандемија ће, већ данас је јасно, оставити тешке економске, социјалне и психолошке последице, а то једноставно мора да има политички еквивалент. Лично верујем у теорију „капи која препуни чашу“: у случају својевремено обожаваног Милошевића та кап је било бомбардовање, а у случају Вучића то би могла да буде корона – пад његове популарности већ је почео, а убрзаваће се постепено али неумитно. А пандемија ће, бојим се, бити прекретница не само у нашем друштву, већ у читавом свету какав је данас – негде у већој, а негде у мањој мери, у зависности од људских нарави и институционалне стабилности.

Владета Јанковић, бивши дипломата и универзитетски професор у пензији, „Данас“

Кад аплаузи (на отвореној сцени) утихну

Владета Јанковић У кичерској представи коју изграђује Вучић „вољене баке и деке“ из канџи заразе спасава као што је онда у наручју изнео дете из мећаве. А претње гробљима и оно страшно „Нећете изаћи из куће. Никад!“ показују да у последње време глумац губи контролу над улогом. Верујем да је дводневно повлачење из јавности мање резултат преморености, а више одлуке маркетиншких стручњака који су схватили опасност од преигравања.

Владета Јанковић, бивши дипломата, у контексту ванредног стања током епидемије коронавируса „Данас“

Мали споразуми међу (не)пријатељима

Бранимир Несторовић Ја и доктор [Предраг] Кон смо били у личном сукобу пре овога, скоро да нисмо говорили. Сада није тренутак да причамо о томе, али драго ми је што се ниједном није десило да буде прегласавања на састанку Кризног штаба, увек смо једногласни.

Бранимир Несторовић, дечји пулмолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, ТВ „Хепи“

Двадесет комшија мења цео Твитер

Бранимир Несторовић Моју стручност не могу да процењују на овоме, моја струка се оцењује на другим местима. Мени не треба да ме хвали било ко, ја сам на крају каријере, финансијски сам збринут, немам никакву корист од овога, шта, да будем познат? Па ја сам и пре овога гостовао 120 пута на овој телевизији. Ја сам, да се не хвалим, популаран доктор, али ја волим када други људи имају различита мишљења. Једини тренутак када сам био у искушењу да реагујем био је када ми је ћерка рекла: „Тата, знаш ли шта све о теби пишу на Твитеру“? Потом сам изашао на улицу и 20 људи ме је поздравило и подржало ме.

Бранимир Несторовић, члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, о изјави да је коронавирус смешан, ТВ „Хепи“

Стендап комичар

Бранимир Несторовић Ми смо имали тај састанак још у фебруару [2020.] и ту „чувену“ конференцију. Све што сам рекао, свесно сам рекао. Требало је да смиримо људе, да не дођемо у ситуацију у којој је сада Америка. Тамо је хаос. „Добио“ сам четири стране у „Недељнику“ пре неки дан са насловом „Стенд-ап короничар“. Мене је то одушевило. Ја сваки дан шетам Београдом и Обреновцем, и људи су одушевљени.

Бранимир Несторовић, члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, о изјави да је коронавирус смешан, ТВ „Хепи“

Пандемија као последњи стадијум капитализма

Бранимир Несторовић Људи не схватају да је ова криза - комунизам, у извесној мери - социјализам. Највише ће пропатити они који имају највише. Богати људи ће изгубити новац, сиротиња никад нема шта да изгуби. Она може да изгуби само живот.

Бранимир Несторовић, дечји пулмолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, гостујући на ТВ „Хепи“