Несторијанац

Бранимир Несторовић Постоји група људи, међу којима сам и ја, која себе зове „Теслијанци“. И Ђоковић и ја смо опседнути Теслом. Надам се да ћемо нешто направити када ово све прође. О Тесли ће се тек причати. Он је био 150 година испред садашњег времена. Слао је предмете у будућност. Жао ми је што не знам довољно физику.

Бранимир Несторовић, дечји пулмолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, гостујући у емисији Фокус на ТВ Б92, „Новости“

Дезинфикујте Трампа!

Доналд Трамп Дезинфекционо средство уништи вирус у року од једног минута и постоји начин да се нешто слично учини са болести, попут убризгавања у тело. Мени то звучи занимљиво, па би требало проверити.

Доналд Трамп, председник САД, на састанку Радне групе Беле куће за коронавирус, „Гардијан“/„Бета“

Ментално питање

Рада Комазец Закон о раду прописује коришћење годишњих одмора за све запослене. Да ли бисте ви као струка поручили тезу да ова два-три месеца летња искористимо и прионемо на посао, или да идемо сви на колективне одморе? Ово пређашње што упитах да искористимо два-три летња месеца у случају да, не дај Боже, новог таласа пандемије, да бисмо и финансијски и ментално то лакше пребродили?

Рада Комазец, главна уредница „Јединства“, на конференцији за новинаре Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19