Година опасног живљења и нултог раста

Миладин Ковачевић Раст БДП-а Србије у првом кварталу ове године могао би да буде плус пет одсто, а у другом, од априла до јуна, према свим садашњим показатељима један одсто. Најновија догађања и све већа економска активност привредних субјеката [...] показују да првобитно изречена оцена нултог раста у току године није била преоптимистична.

Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статистику, „Танјуг“/ РТС

Доста је било некомпетенције

Доналд Трамп Не верујем у анкете, али верујем да су људи у овој земљи паметни и да неће изабрати човека који је некомпетентан. Не мислим да је некомпетентан због стања у којем је сада, већ је некомпетентан последњих 30 година. Све што је урадио [као сенатор и потпредседник САД] је лоше, његова спољна политика је ужасна.

Доналд Трамп, председник САД, о Џоу Бајдену као председничком кандидату, „Ројтерс“/„Глас Америке“

У Кини бирају (америчке) председнике, зар не?

Доналд Трамп Поступање Кине у вези коронавируса доказује да ће Пекинг урадити све што може како бих изгубио могућност да будем реизабран у новембру. Разматрам различите опције када су у питању последице према Пекингу због коронавируса. Могу да учиним много.

Доналд Трамп, председник САД, о пандемији, смрти најмање 60 хиљада Американаца и рецесији економије САД, „Ројтерс“/„Глас Америке“

Знам само да Кинези долазе

Емир Кустурица Радна соба Збигњева Бжежинског, једног од генератора спољнополитичке стратегије САД, није била класично уређена. Умјесто књига на полицама су стајали луксузни оквири у којима није било страница нити садржаја. [...] Велике наде човјека са радном собом са лажним књигама уперене су ка најважнијем циљу - да ће кад-тад, као расиста, по основама биологије, Кинези да савладају Русе. Није искључено, пошто биологија најчешће бива пресудна, али није рачунао да се Русија не граничи само са Кином него, по многима, и са Богом. Као што није рачунао да ће Кинези обновити путеве свиле и без испуцаног метка стићи у Европу, али и у Америку...

Емир Кустурица, филмски режисер, „Новости“

За сиротињу, и оне који се тако осећају

Александар Вучић Ја сам обичан човек, али сматрам да је у овом тренутку потребније да држави оставим 100 евра, него да узмем. И зато се нећу пријавити.

Александар Вучић, председник Србије, о помоћи од 100 евра сваком пунолетном грађанину током пандемије коронавируса, НИН

Он кад грли одмах...

РТС Александар Вучић: Сем, поведи рачуна. Ивица воли да грли људе. Ивица Дачић: Волим и да љубим. Александар Вучић: То је мало више информација него што нам је потребно.

РТС, извештај о примопредаји опреме коју су Норвешка и ЕУ донирале Србији, у присуству шефа делегације ЕУ Сема Фабриција