Ћевабџиница „Србија“

Вукашин Обрадовић Мислите да је могуће да одједном, преко ноћи, информери, пинкови, ћевабџије са Студија Б, одједном постану професионални и одговорни медији који поштују етичке стандарде и истину, пре свега?

Вукашин Обрадовић, новинар и бивши председник НУНС-а, „direktno.rs“

Он, „струка“ и ми

Вукашин Обрадовић Извините, али мени помало смета тај сада већ изанђали термин „струка“ јер ми се чини да се ту свашта трпа, од оних људи који заиста поштено раде свој посао, за које и не знамо, до разних циркузаната и амбициозних барбика. А, што се тиче лажи, највећа обмана је, чини ми се, сама теза да се о свим мерама искључиво пита „струка“. Вучићу је било неопходно, због адекватног мизансцена, да буде окружен „белим мантилима“, пронашао је оне који су пристали на тај игроказ и то је та „струка“. То је пејсаж за наивне, оне који још нису схватили да Александар Вучић никада до сада није слушао „струку“ , већ се искључиво водио за својим политичким интересима било да је реч о медицини, архитектури, грађевинарству или спољној политици. Нема никаквог разлога да и овога пута буде другачије.

Вукашин Обрадовић, новинар и бивши председник НУНС-а, у контексту пандемије коронавируса, „direktno.rs“

Успеније Вучића и суноврат Србије

Вукашин Обрадовић Већина грађана је слуђена, збуњена и уплашена управо захваљујући тој спинованој стварности коју им нуде режимски медији. Кад вам једног дана нуде шопинг у Милану, а убрзо затим ти исти вас шаљу на гробље, онда се с правом запитате о чему се ради. И ту правите кључну грешку. Тражите рационално објашњење у поступцима овог режима и онда када не успете у томе, јер је то немогућа мисија, ви више нисте грађанин већ део масе. Е, то је оно што власт жели - не постојите ви, већ сте претворени у МИ, односно постајете само јединка у маси испраног мозга којом се најлакше манипулише. Вучић је, на жалост, успео у томе. Уништио је грађане и претворио већину Србије у масу коју његови медији обликују у складу са потребама власти. Малобројни професионални медији, изнурени, ограниченог домета, покушавају да се супроставе тој фатаморгани, али са капацитетима и у овим околностима просто не могу да допру до значајнијег броја људи.

Вукашин Обрадовић, независни новинар, о пандемији коронавируса, „direktno.rs“

Има места и за горе

Мијомир Пелемиш Човек не може да не буде задовољан. Ово [10 хиљада заражених коронавирусом и 185 преминулих] је, ипак, резултат који је за мене сасвим добар, не кажем идеалан. [...] Наравно, од почетка сам говорио да је за нас трагедија када умре један болесник, али би умрло на хиљаде да нисмо предузели све ове мере.

Мијомир Пелемиш, члан Кризног штаба за борбу против коронавируса (COVID 19), „Дневник“ РТС-а