Ко нема за 250 посланика?! Дај још 250!

Борис Тадић Mорамо мењати законе о регистровању странака, њиховом финансирању, али и сам Устав у неким деловима. На пример, у делу који дефинише број посланика. Лично, не видим разлог да Србија има 250 посланика, јер је за земљу ове величине довољно 150.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 30. април 2009, "Вечерње новости"

Ко нема за 250 посланика?! Дај још 250!

Весна Пешић Прво ћемо да идемо коцкицу по коцкицу, прво ћемо да идемо оно трла баба лан. Прво ћемо неки закон о политичким странкама, који је неуставан јер је ретроактиван, па ћемо да пређемо на другу коцкицу – да мењамо изборни закон на локалном нивоу... Ми смо неозбиљно друштво и председник је предводник тог неозбиљног друштва.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 30. април 2009, РТС

Ко нема за 250 посланика?! Дај још 250!

Војислав Коштуница Влада Србије са министрима, државним секретарима и помоћницима има око 300 чланова и много је једноставније преполовити Владу него мењати Устав Србије.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 30. април 2009, РТС

Ко нема за 250 посланика?! Дај још 250!

Мирослав Маркићевић Сви сте ви сведоци да је владајућа коалиција предлагала да се уведу и резервни посланици, а сад председник ДС-а предлаже да се смањи број посланика.

Мирослав Маркићевић, заменик председника посланичког клуба НС-а, 30. април 2009, РТС

Аплаузи на затвореној сцени

Мирко Цветковић Криза је увек узрок незадовољства и не могу да очекујем аплаузе, али сам потпуно миран јер повлачимо најбоље потезе.

Мирко Цветковић, председник Владе, 30. април 2009, "Блиц"

Кукање без додиривања

Ивица Дачић Однос СПС-а и Г17 плус је коректан, јер немамо никаквих додирних тачака у влади.

Ивица Дачић, потпредседник Владе и председник СПС-а, 30. април 2009, "Политика"

Они знају његов пут

Томислав Николић За његову [Војислава Шешеља] странку је боље да се он не врати из Хага ако мисли да одмах подиже споменик Звездану Јовановићу, да прича да неће никад у ЕУ или да никад неће са Тадићем или са Коштуницом.

Томислав Николић, као председник СНС-а, 30. април 2009, "Блиц"

Све председникове улоге (и странке)

Борис Тадић Еулекс је млада институција и треба јој дати шансу.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 30. април 2009, "Политика"

Речи без мисли

Александар Чотрић Моји су били просветни радници, па су били помало строги. Ипак, првог дана кад је требало да кренем у основну школу, опсовао сам. Рекли су ми: 'Идеш у школу', а ја сам одговорио: 'Е, јебига'.

Александар Чотрић, посланик СПО-а, 30. април 2009, "Курир"

Приручник нефантастичне зоологије

Иштван Пастор Преговори са Владом Србије о ребалансу личили су на покушај муве да потера крдо слонова у једном правцу. Ми смо били мува, хтели смо крдо слонова да натерамо да иде у одређеном правцу. Који је то правац – то је правац поштовања Устава Србије и трагедија српског друштва данашњице јесте да СВМ мора да ту позицију да преузме на себе.

Иштван Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара, 29. април 2009, "Б92"

  За заслуге и жеђ

Диана Драгутиновић Увек у торби имам флашицу 'вода воде'. Наравно да није у питању никаква промоција. О Боже, шта ви питате? Па, била сам жедна! И нисам имала намеру да промовишем било шта!

Диана Драгутиновић, министар финансија, 29. април 2009, "Прес"

Приручник нефантастичне зоологије

Јоргованка Табаковић Ја могу да дефинишем овај буџет као причу о жаби која преноси шкорпију преко воде, жаба је привреда, шкорпија је влада. И жаба каже 'немој ме убости док те преносим, утопићемо се обе', шкорпија обећава. Али на средини реке, а то је ова криза, шкорпија наноси смртан ударац жаби, жаба из ропца пита 'зашто ми то радиш', а шкорпија јој каже 'али, то је моја природа'!

Јоргованка Табаковић, посланик СНС-а, 28. април 2009, РТС

Они знају његов пут

Ђорђе Вукадиновић Док посланици – званично – највеће српске опозиционе странке огорчено полемишу о распореду седења у парламенту, кључна дебата о српској геополитичкој будућности и унутрашњем државном устројству (НАТО, Русија, ЕУ, Статут Војводине, регионализација...) води се далеко од очију јавности, по форумима, кулоарима и фракцијама владајуће Демократске странке.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 28. април 2009, "Политика"

Није (још) катастрофа

Даница Поповић Србија има два дела [спољног] дуга, приватни – који је велики, и државни – који је мали и који држимо под контролом. Приватни део дуга је врло здрав и заснован је на [прекограничним] кредитима које су људи [привредници] узели у страним земљама, зато што су овде каматне стопе огромне. Било који нормални привредник би се задужио у иностранству по нижој каматној стопи. У питању су здрави кредити, јер су покривени хипотеком.

Даница Поповић, професор Економског факултета у Београду, 27. април 2009, "Сведок" РТС-а

Социјални случајеви (пред вратима парламента)

Јелена Триван Каквих неколико хиљада евра! Волела бих да га имам, али никад нисам имала тако вредан сат! Иако се мој супруг бави приватним бизнисом, то не можемо да приуштимо. А тек моја посланичка плата, чиста социјала...

Јелена Триван, портпарол ДС-а, 27. април 2009, "Прес"

Социјални случајеви (пред вратима парламента)

Јелена Триван Али, ево, рећи ћу вам истину. Ја сам тај сат добила од супруга за годишњицу брака. Имала сам га само један дан, а онда смо га вратили јер немамо толико пара... Морам дете да одгајам, да плаћам рачуне. Мој супруг јесте приватник, али ни њему  због кризе више нико ништа не плаћа.

Јелена Триван, портпарол ДС-а, о сату марке "шопард хепи дајмонд" чија је вредност 8 хиљада евра, 27. април 2009, "Прес"

Неправедна брзина светлости

Миодраг Вуковић Црна Гора није срећна што је за једну светлосну годину испред Србије.

Миодраг Вуковић, члан Председништва ДПС-а Црне Горе, 26. април 2009, "Курир"

Неправедна брзина светлости

Светозар Маровић Нажалост, свет није праведан! Није Црној Гори била једноставна одлука о признавању косовске независности. Била је тешка са становишта прошлости, али нужна из визије будућности.

Светозар Маровић, потпредседник ДПС-а Црне Горе и некадашњи председник СЦГ , 26. април 2009, "Вечерње новости"

Кукање без додиривања

Расим Љајић Мука ми је од ове расправе коју воде Ивица Дачић и Млађан Динкић око броја министарстава.

Расим Љајић, министар за рад и социјална питања, 21. април 2009, "Правда"

Кукање без додиривања

Млађан Динкић Неки су кукали [на седници Владе], не желим да спомињем имена, али мислим да тога више не сме да буде. Неки би, уместо што се жале да им је мали буџет, требало да се запитају да ли је уопште потребно да њихова министарства постоје.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и председник Г17+, 18. април 2009, према "Блицу"

Они знају његов пут

Томислав Николић Моја жена, која је сликарка, не фарба јаја само у црвено. Сваком детету, сину, снајама и унучићима наменски припрема ускршња јаја. Млађем сину, рецимо, осликава грб Партизана јер је ватрени навијач црно-белих, а старијем неки мотив из банкарства, посла којим се бави. Мени је годинама осликавала грб СРС, али ове године ће морати да мења знак.

Томислав Николић, као бивши заменик председника СРС-а, 18. април 2009, "Курир"

Ваистину?

Богољуб Шијаковић Христос васкрсе треба да схватимо и као Србија васкрсе и Косово васкрсе. У томе је историјски потврђена наша вера.

Богољуб Шијаковић, министар вера, 18. април 2009, "Вечерње новости"

Ваистину?

Момир Марковић С колегама посланицима се нећу туцати јајима јер су се сви одметнули од Бога.

Момир Марковић, посланик СРС-а, 18. април 2009, "Курир"

Речи без мисли

Драган Марковић Палма Надимак Палма сам себи наденуо. У то време сви су били неки Кактуси, Хокуси, Покуси, а ја сам хтео неку тропску биљку.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 18. април 2009, према "Блицу"

Јапанска безбедност и српска одговорност

Драган Тодоровић Ваше време обележило је неколико смрти. Не смем да вас подсећам на Јапан, где схватање одговорности иде тако далеко да они који имају неке посредне везе себи одузимају живот због осећања кривице. Наравно, ми то од вас не очекујемо, али је ваша одговорност највећа.

Драган Тодоровић, председник Одбора из СРС-а, на седници Одбора за безбедност, 15. април 2009, "Курир"

Јапанска безбедност и српска одговорност

Ивица Дачић Одговоран сам за ово министарство и гарантујем вам да више нећу подносити иронију и лицемерје. Док сте ви били на власти, све је било дозвољено, штитила се полиција, а сада мени замерате када хапсим полицајце! Мислите да смо ми задовољни што су настрадали Панић или Зарић? Не желим да браним полицију по сваку цену, али верујте ми, сигурно више нећу бити наиван, то желим да знате сви.

Ивица Дачић, као министар полиције, на седници Одбора за безбедност, 15. април 2009, "Курир"

Аплаузи на затвореној сцени

Војислав Коштуница Ова влада је генератор кризе и једини излаз је да одмах оде, пре него што Србију доведе до просјачког штапа.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 13. април 2009, "Курир"

Аплаузи на затвореној сцени

Бранко Ружић Коштуничин захтев за ванредне изборе рефлектује његову потребу да буде политички жив. Тај захтев је реалан онолико колико би био и његов захтев за смену америчког председника Барака Обаме.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, 13. април 2009, "Курир"

  За заслуге и жеђ

Ненад Поповић Министар Динкић је заслужио орден италијанске владе због свега што је учинио за њихову аутомобилску индустрију.

Ненад Поповић, председник економског савета ДСС-а, 13. април 2009, "Курир"

Кукање без додиривања

Ивица Дачић Да је Милошевић жив, сигуран сам да не би имао толике дилеме као што сам их имао ја кад је требало донети одлуку с ким правити Владу Србије.

Ивица Дачић, потпредседник Владе и председник СПС-а, 12. април 2009, "Прес"

Све председникове улоге (и странке)

Борис Тадић Ја сам апсолутно уверен од тренутка када сам постао председник да моја улога није да постанем председник него је моја улога да будем председник Републике и да спроведем суштинске промене у овом друштву.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Све председникове улоге (и странке)

Борис Тадић И за Демократску... Мислим, моја странка. Све су странке моје.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Уравнотежено коришћење дисбаланса

Борис Тадић Основна карактеристика читаве економије, привреде, па тиме и друштва - дисбаланс.

Борис Тадић, председник Србије, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Уравнотежено коришћење дисбаланса

Борис Тадић И то је још један од дисбаланса који постоји у нашем друштву. Ви, ако имате друштво које има превелики број дисбаланса, који није избалансиран на критичним тачкама...

Борис Тадић, председник Србије, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Уравнотежено коришћење дисбаланса

Борис Тадић Дакле, дисбалансирана је и корупција.

Борис Тадић, председник Србије, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Уравнотежено коришћење дисбаланса

Борис Тадић Ово стање сада дисбаланса је опасно и ми то морамо да прекинемо.

Борис Тадић, председник Србије, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Уравнотежено коришћење дисбаланса

Борис Тадић Мора се пронаћи механизам да крупни капитал има свој интерес, али да поштује законе и правила понашања и интересе саме земље и свих грађана. Ако у прошлости тако није било, ако је то био један од дисбаланса нашег друштва, и то сад морамо да променимо.

Борис Тадић, председник Србије, 12. април 2009, "Утисак недеље"

Ко цинкари не брсти (и обратно)

Вук Драшковић Наравно да би требало да се знају сви финансијери странака у Србији, али како натерати козу да цинкари оног ко јој даје купус?!

Вук Драшковић, председник СПО-а, 12. април 2009, "Блиц"

Они знају његов пут

Драган Тодоровић Када нам истекне казна у Скупштини, можда опет стигнемо раније и заузмемо места посланика ДС и Г17.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 11. април 2009, "Вечерње новости"

Речи без мисли

Слободан Милосављевић Сад сте ме натерали да размишљам шта ћу да кажем, и ако не мислим баш увек шта ћу да кажем.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, на питање да ли је "Икеа изненађење најављено при представљању 100 дана Министарства", 10. април 2009, "Б92"