Кад смо сви били Бугари

Зоран Заев Била је нека администрација у том тренутку на почетку [Другог светског рата]. Затим се Бугарска дигла заједно с антифашизмом, борила се за слободу, за демократију и апсолутно је део део антифашистичког фронта. Бугарске и македонске војске ослобађају територије: Крива Паланка, Куманово, цели регион, Скопље. И то је један леп део наше историје који чини да будемо још јединственији.

Зоран Заев, премијер Северни Македоније, у интервјуу за „БГнес“, „Бета“

Македонци - Бугари најстарији

Зоран Заев Македонци и Бугари немају подељену историју, ни укрштену, већ заједничку; и из ње су настали и македонски у бугарски народ, и македонски и бугарски језик. Дужност је свим грађанима, а највише нама политичарима, да зближимо наше народе, јер много година, деценима су нас држали далеко. Различите власти. Пре свега за време бивше Југославије, пре бивше Југославије. Ми треба дас будемо заједно зато што смо први суседи.

Зоран Заев, премијер Северни Македоније, у интервјуу за „БГнес“, „Бета“

Бенефити лудог и брзог

Томислав Момировић Уверен сам да ћемо у наредном периоду, колико до краја следеће године имати возове који иду 200 км на сат и да ће наши грађани осетити бенефите железничког транспорта.

Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, „Танјуг“