Елитна (рас)продаја

Марк Алмонд Запад, односно Вашингтон и Европска унија схватили су да им је много јефтиније да купе политичку и медијску елиту, него да помогну свим грађанима неке земље, макар она била мала као Србија.

Марк Алмонд, професор политичке историје на универзитету Оксфорд, BBC

Милион (евра), срећан јесам!

Иван Андрић Тражим да у РТС уђе државни ревизор и испита пословање, па цео град је причао да је Тијанићев услов да ради за власт да до краја године добије 1,5 милион евра, а погледајте програм, све реприза до репризе, на шта се троши новац од претплате?

Иван Андрић, члан Програмског савета РТС-а из ЛДП-а, "Политика"

Предлог за излазак

Бранко Ружић Радио сам у седишту странке на Новом Београду до раних поподневних сати. Затим сам био у граду, интригирала ме је та надреална слика и енергија.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, на питање "шта је радио и где је био Петог октобра", "Курир"

Кад судија нема пишу а мама има

Драган Марковић Палма Десиће се да ће геј популација тражити да склапају бракове, а како ће када буду усвојили дете – а познато је да из геј везе не могу да се рађају деца – како ће то дете да зове сутра те родитеље? Неко ће морати да пусти бркове да би био тата, а онај ко нема бркове да буде мама.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, конференција за новинаре, РТС

Четовођа

Милић Вукашиновић Када сам раскинуо са Нином и Антонелом, једним ударцем сам убио две муве! Искористио сам их да бих себи направио рекламу за књигу. Са Су[заном] је другачије, чак је због мене добила отказ зато што је по целу ноћ четовала, па сутрадан није била способна за посао.

Милић Вукашиновић, рокер, о новој девојци Сузани из Смедерева, "Прес"