Чувај се Клинтонових и кад те хвале

Хилари Клинтон Убеђени смо да Србија може не само да постане члан ЕУ, већ и пример у Европи. [...] Господине председниче, хвала вам – не само за ваше речи данас, него и за вашу визију и руковођење за остварење те визије у претходним годинама.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, обраћајући се Борису Тадићу приликом посете Београду, РТС

Пушење или здравље (одлучите сами)

Јелена Карлеуша И увек за нокаут додам да нећу више да му пушим јер УСТА НЕ СЛУЖЕ ЗА ТО!

Јелена Карлеуша, као колумнисткиња, о свом супругу фудбалеру Душку Тошићу, "Курир"

Фобија од хомофобије

Предраг Аздејковић Сада сви знају да је српско друштво против гејева и да не пије воду више она прича "ми нисмо хомофобични". То је добро, јер ће сада таква атмосфера у Србији да се полако мења.

Предраг Аздејковић, председник Геј-лезбијског инфо центра, "Прес"

За успомену (ако дочекам сутра)

Изјаве.нет Кад је Бајден долазио, ја сам се попео на кров и сликао сам доле, гледао снајперисте и бојао сам се да ће да ме упуцају. Сад ћу да се опет попнем на кров и сликам, мало, да то чувам као успомену.

Београђанин, у анкети о доласку Хилари Клинтон, ТВ "Б92"

Кад трећепозивац суне и ватру дуне

Мирослав Маркићевић Идуће године не треба да изађу ова деца што чаме сад по затворима, треба да изађу трећепозивци. Стидим се што нисам био у Београду, ма како ви оптуживали Нову Србију и неке странке да смо ми организатори – ништа нисмо ми организовали. Кад ми будемо организовали, онда ћете видети како то изгледа.

Мирослав Маркићевић, посланик НС-а, у Скупштини Србије, РТС

Отпор против отпора

Слободан Хомен Немам ништа против да се протестује, али какав је то протест ако неко покуша насилни упад у Ургентни центар или нападне мамограф, баца Молотовљеве коктеле, пуца на странке... И ми смо рушили власт, али нико никада није понео пиштољ или бацао коктел, нико није ишао да убије некога.

Слободан Хомен, као бивши лидер Отпора, "Б92"

Имати (параду) и немати (све остало)

Ивица Дачић Па, петог октобра 2000. сте одлучивали да се уђе у Европу и да се прихвате европске вредности. Сада треба рећи и Европи: "Ево, имали смо параду, јесте ли сада задовољни?" Не, они кажу: "Био је хаос на улицама." Већ годину дана ме нападају из Европе због тога што је претходна Парада поноса отказана. [...] У овом случају ми нисмо забранили геј параду зато што је став Владе и врха државе био да се она одржи због ЕУ.

Ивица Дачић, министар полиције и председник СПС-а, РТС/Прес

Жртве које нису страдале

Емир Кустурица Проблем је у томе што се ја често позивам на српске жртве, а многи страхују да ће и ови страдалници "ући у моду", па ће се неко можда сетити да пронађе кривце за њихову голготу. Такође, ја не прихватам увећавање броја жртава једне националности, а умањење броја страдалих друге националности, нарочито српске.

Емир Кустурица, режисер, о повлачењу из жирија филмског фестивала у Анталији, "Вечерње новости"