Албанија као вечна инспирација

Венсан Дежер Увек је могуће убрзавати процес [прикључења ЕУ]. Србија би могла да стекне инспирацију из искуства других земаља као што су Албанија и Црна Гора.

Венсан Дежер, шеф Делегације ЕУ у Србији, "Б92"

Не слажем се са својом оставком

Радиша Урошевић Поднео сам неопозиву оставку на место члана Управног одбора ПТТ-а. То сам учинио у интересу свих који су били против мог именовања и сумњали у моје квалитете. [...] Ја нисам космонаут да бих прорицао будућност.

Радиша Урошевић, певач народне музике и функционер Јединствене Србије, "Танјуг/Блиц"

Предуслови за услове

Бранко Ружић Одлука шефова дипломатије држава ЕУ да одблокирају процес кандидатуре Србије за чланство је признање на путу испуњења свих предуслова за стицање статуса кандидата.

Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-ЈС, "Танјуг"

Специјално васпитање

Милутин Мркоњић Знам да ме је покојни Зоран Ђинђић врло ценио. Чак ми је Ружица Ђинђић једном приликом испричала да сам им помагао у васпитању деце! Рекла ми је: "Када су деца била мала и немирна, Зоран им је говорио: 'Будите добри, или ће да дође онај са телевизије што гради пре рока'!" Тако је било, маме ми...

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру из СПС-а, "Прес"

Мистерије Карлеушиног орга(ни)зма

Јелена Карлеуша Али ако хоћете да ме се решите, мој вам је савет да ме не гађате снајпером (то радите из патриотских разлога, наравно) у главу! У том случају би ме само заболела п..ка. Не заборавите да је мој полни орган - мозак.

Јелена Карлеуша, естрадна уметница и колумнисткиња, "Курир"