Интеграција са (Ђелићевом) девојком

Сека Алексић Он [Божидар Ђелић] се залаже за европску интеграцију. Сходно томе, њему бих посветила песму "Баш ми се свиђа твоја девојка".

Сека Алексић, фолк певачица, "Ало!"

Комадање Србије је убиство Шешеља (важи и обратно)

Милорад Мирчић Митингом у Новом Саду желимо да упозоримо све грађане Србије да убијање Шешеља у Хагу значи заправо убијање Србије, наставак њеног комадања.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, о митингу "Зауставите убијање Шешеља", "Танјуг"

Професионалац опште праксе

Ненад Чанак Тихомир Симић је човек професионалац. Пре БК је радио и у другим фирмама. [...] Нисам приметио да је Симић уопште био политичар, нити је сада ушао у Лигу. Частим ако нађете иједну његову политичку изјаву. И функција у Електровојводини нема везе с политиком.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о бившем потпредседнику Покрета снага Србије и садашњем директору Електровојводине Тихомиру Симићу, "Данас"

Свако зашто има своје зато из деведесетих (немамо ни за 'леба)

Борис Тадић Држава не плаћа комуналије зато што нема новца. А нема новца зато што је слаба привреда, а привреда је слаба зато што је слабљена у многим деценијама у прошлости.

Борис Тадић, председник Србије, на констатацију да Председништво дугује за рачуне 210 милиона динара, "Б92"

Идеје (и пројекти) њихове, руке (за клање) наше

Ведрана Рудан Међународном капиталу је требало да се Срби и Хрвати покољу и онда су Србима као једину варијанту понудили Милошевића. Они су га изабрали, а не српски народ, као што су и нама понудили усташе из Канаде и Туђмана. Њих двојица су се углавном добро слагали, а ми смо се добро клали. Сада су у понуди "пројекат Јосиповић" и "пројекат Тадић" и међу њима нема разлике. Једино што је Тадић много лепши, али они нису плаћени да мисле, већ да извршавају и ништа што раде није њихова идеја.

Ведрана Рудан, хрватска списатељица, "Прес"

А сад (правосуђе и Фудбалски савез) на своје радне задатке!

Борис Тадић Скандирање је део навијачког фолклора и културе, мени то не смета. Нека државни органи раде свој посао... Не мешам се у рад правосуђа, нити у рад Фудбалског савеза Србије.

Борис Тадић, председник Србије, о петоминутном прекиду фудбалске утакмице Смедерево-Рад на којој су навијачи скандирали "Борисе, спаси Србију и убиј се", "Бета"

Јефтина власт и скуп Младић

Бруно Векарић Чињеница да Ратко Младић и Горан Хаџић нису у Хагу, Србију кошта много у економском, политичком и моралном смислу. Младић нас кошта 1,2 милијарде евра годишње, што значи да сваки грађанин плаћа месечно око 159 евра зато што је он и даље на слободи.

Бруно Векарић, заменик тужиоца за ратне злочине, "Прес"