Живот се стара, док је власти (и задуживања) биће пара

Диана Драгутиновић Задужујемо се због нас свих. Држава се у тешким временима задужује у корист грађана и да подстакне привреду и смањи број незапослених. Очекујем да ће са стопом економског раста, која ће бити већа од планиране, ти кредити моћи лакше да се врате.

Диана Драгутиновић, министар финансија, о чињеници да је од 2008. држава повећала дуг са 28 на 38 одсто бруто домаћег производа, "Бета"

Милова благотворност

Мило Ђукановић Моје повлачење из политике може бити благотворно за даљи темпо политичке демократизације у Црној Гори. Повлачим се због жеље да се подмлади владајућа ДПС у чијем сам врху већ 20 година, али и због животног комфора.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, "Бета"

Банкрот, мама!

Влајко Сенић Потреба за узимањем комерцијалних кредита није најсрећније решење, јер се повећава степен задужености. Свакако да то није популарна мера, нити је донета са одушевљењем.

Влајко Сенић, функционер Г17, о 250 милиона евра новог задуживања државе, РТВ

Председник удружења нељубитеља Вука Ј.

Чедомир Јовановић Волео бих да нам било ко, а ако би[смо] могли да бирамо свакако не би[смо] волели да то буде [Вук] Јеремић, каже шта је алтернатива за косовске Србе.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, позивајући косовске Србе на тамошње ванредне изборе, "Танјуг"

Избори се да (више) нема избора

Весна Пешић Код нас су избори постали нешто чудно и необично зато што нам нису више потребни. Која год друга комбинација да се појави на власти, она ће ово идентично да ради.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, "Кажипрст" Радија "Б92"