Што је више клевета и лажи...

Горан Матић Приче о гушењу медија у нашој земљи су лаж и манипулација.

Горан Матић, савезни секретар за информисање, "Радио Београд"

Потенцијална научничка енергија

Изјаве.нет Мира Марковић спада у ред ретких социолога у нашој земљи која је написала и уџбеник из социологије. Ради се о великом научном потенцијалу.

Месуд Аџемовић, један о д секретара Дирекције ЈУЛ-а, "Слободна Босна"

Опозиција наших снова

Рада Трајковић Опозиција у Србији је потпуно инертна, нема никакав став о Косову, није у стању да помогне ни себи, а камоли Србима у покрајини.

Рада Трајковић, члан Српског националног већа, "Срна"

Самостални радници и равноправна сарадња

Изјаве.нет Радници су били и остали наша најчистија и најважнија снага, јер је перспектива у раду, самосталности и сарадњи на равноправној основи.

Мустафа Џигал, члан ГО ЈУЛ-а, на оснивању Актива рудара ЈУЛ-а у Сјеници

Кусур, ловци на крв и невидело

Изјаве.нет Издајници сте ви на кусур ослоњени НАТО-а, Клинтона и Олбрајтове. Место микрофона о мотику се ослоните и раме уз раме са свим нашим градитељима станите на обнови свега што душмани и крволовци раскопаше. Срам да вас буде и реците свим својим власницима да Србија се из аудија не види! Нити ће вас Србија и Југославија икад видети!

Патриотски савез младих Југославије, саопштење поводом митинга омладине Удружене српске опозиције и Отпора

Касапница Србија

Богољуб Арсенијевић Маки У односу на тромесечно школовање Милошевићевих полицајаца, судије су ипак образовани за посао у којем примају десет пута мање меса од малопре поменутих. Родитељи су их школовали да би их по селу уважавали, а и сами су мислили како ће се борити за независно судство и правду. Нажалост, седели су преко пута мене свесни да је више невиности у свим београдским проституткама из Пициног парка но у њима. Могли су ме осудити тада и на смрт, знао сам да ћу успети да побегнем јер сам то желео.

Богољуб Арсенијевић Маки, уметник и бегунац из затвора, "Време"

Серијско понављање случајности

Изјаве.нет У овој ораховачкој невољи човек лакше искуствено неке ствари схвати - може да се погреши у Словенији, могу официри послати из Београда да се одметну контроли на неколико дана пре пада Српске Крајине. Може човек кад попије коју више да случајно потпише папире дејтонске. Може човек да падне у праведан занос и да зарати са целим светом због светог српског Косова и тек тада да се сети... Шта је ово? Земља чуда где се све случајно дешава? Хоћете ли и ове и наредне године још три пута случајно погрешити?

монах Антоније, из Ораховца, у писму председнику Слободану Милошевићу

О криминалцима на земљи, ваздуху и за сингерицом

Михаљ Кертес Уместо да према Резолуцији 1244 Савета безбедности пруже неопходну помоћ подручјима и становништву који су претрпели бомбардовање, зликовци из НАТО пакта показали су се као веома шкрти, јер у Србији наручују шивење униформи за багателне цене, што изједначава наручиоце и оне у Србији који су прихватили шивење униформи са криминалцима на земљи и у ваздуху. Радници који им шију униформе, уместо да их парају, због ситног профита и прљаве трговине, неће и не могу у Савезној управи царина имати никакво разумевање.

Михаљ Кертес, директор Савезне управе царина, конференција за новинаре

Записи из надземља

Јанко Баљак Људи из подземља су били и остали за нас егзотика. Последице њиховог деловања обични смртници не осећају. За разлику од Дневника у пола осам. Најстрашније је кад Татјана Ленард десет дана пред бомбардовање призива бомбу која је на крају пала на РТС. Само што она тамо није била.

Јанко Баљак, редитељ документарних филмова, "Глас јавности"

Холивудска бушотина за производњу хране

Изјаве.нет Па јесте ли пријатно или непријатно изненађени? Ја вам нећу дати никакву изјаву, али ћу вас питати да ли смо ми под санкцијама и како је могуће да нам Холивуд не даје нафту и храну, а даје нам филмове? Према томе, питајте дистрибутере одакле им.

Славенко Бојовић, филмски уредник ТВ "Политике", поводом приказивања филма "Матрикс" пре биоскопске премијере

Избегличка ескадрила

Сергеј Трифуновић Почне 24. марта бомбардовање, почне филм. Први који је нама пуштен на РТС-у, у осам увече, била је Козара. Пазите ви то! Они нама пуштају избеглички филм Ајде барем да су пустили Партизанску ескадрилу па да се идентификујем као гледалац, па кажем, аха, можда наши имају авионе, можда ће да се бране. Али, не они нама пусте избеглички филм, где екипа седи у јамама, а Немци их траже и боду одозго с оним шиљцима.

Сергеј Трифуновић, глумац, "Време"

Позлатио ти се дигитрон

Изјаве.нет Дошао сам до закључка да људи на планету живе по записима. Је ли Хитлер случајно рођен 20. травња 1889. године? Промотрите ово: 2+0+4+1+8+8+9=32. Је ли Тито случајно рођен 25. свибња 1892, па је 2+5+5+1+8+9+2=32? Милошевић је рођен 21. коловоза 1941, а Клинтон 19. коловоза 1946. Та два зброја дају 64, а подијељено на два: 32! Питам вас: је ли то случајно?

Дубравко Хрњак Шулц, у загребачком "Вечерњем листу"