Не дај да вас раставе ти медији контролисани

Борис Тадић Повремена неслагања су демократска тековина. Медији не би требало да свађају представнике власти и доприносе стварању сталне атмосфере ванредног стања. Морамо да направимо добар амбијент у земљи и зато је важно да говоримо шта јесте истина, а не да се стално трудимо да продајемо неистините информације са жељом да оне имају лоше консеквенце.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, обраћајући се новинарима заједно са коалиционим партнером Млађаном Динкићем, "Танјуг"

Министар меког срца

Милутин Мркоњић Када сам инсистирао да се посао повери нашим предузећима, знао сам да је то била одлука са много више срца него мудрости.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, одговарајући на критику да "стално пребацује кривицу на извођаче што пробијају рокове а ништа не ради да их казни", "Вечерње новости"

Покрет саборне снаге напредњака (и социјалиста) Нове Србије

Покрет саборне снаге напредњака (и социјалиста) Нове Србије СНС, као једина саборна странка данас, објединила нас је и окупила на заједничком задатку да заједнички зауставимо даље пропадање и умирање Србије.

Миланка Карић, потписујући у име Покрета снага Србије споразум са СНС-ом, Новом Србијом и Покретом социјалиста Александра Вулина, РТС

Коалиција за повратак Богољуба Карића

Томислав Николић Лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић, у случају да наша коалиција дође на власт, неће бити ослобођен одговорности, већ ће моћи да дође у земљу и да пружи одговор на оптужбе с којима је суочен, а судије ће дати одговор на питање да ли је крив или није.

Томислав Николић, председник СНС-а, потписујући споразум у десет тачака са Новом Србијом, Покретом снага Србије и Покретом социјалиста Александра Вулина, "Данас"

Србоскептици

Петар Петковић Само Борис Тадић и Томислав Николић не виде оно што види народ и залажу се за фатаморгану ЕУ, јер Србија вероватно за 20 година неће ући у ЕУ. Њима се привиђа ЕУ, али се не привиђа народу.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, о истраживању "Галупа" да само 44 одсто грађана Србије подржава улазак у ЕУ, "Вести"

Што пропусти дели Слободан, не пропусти...

Слободан Радовановић То не значи да неће бити обухваћене неким будућим иницијативама.

Слободан Радовановић, републички тужилац, на питање зашто Двери српске нису обухваћене иницијативом за забрану екстремистичких организација, "Инсајдер" ТВ "Б92"