Докази за неиздрж

Орхан Реџепи Белгијским дипломатама изнео сам необориве доказе да Прешевска долина не може више остати део државе Србије.

Орхан Реџепи, потпредседник Скупштине општине Прешева, о разговору са замеником амбасадора Белгије у Београду и војним аташеом те земље, "Вести"

Једнократно сваке године

Дејан Шошкић Инфлација у Србији је, верујем, једнократни феномен.

Дејан Шошкић, гувернер НБС-а, "Блиц"

Отет из гроба и одведен на ТВ

Изјаве.нет

Велимир Илић, председник НС-а: Како вас није срамота да одете данас у Краљево, где сте отели власт, где сте градоначелника у гроб отерали – и сад имате земљотрес, и што не радите, што не решите то тамо? Људи вам спавају под шаторима а снег пада.

Милан Марковић, координатор Владе за помоћ Краљеву: Ко је кога отерао у гроб? Ви стварно немате мере, крене вас – и немате контролу. Претходни градоначелник је доктор Љубиша Јовашевић, ено га жив и здрав човек, био на ТВ-у пре неки дан, слично вама има обичај да говори...



Велимир Илић и Милан Марковић, у Скупштини Србије, РТС

Прелазак реалности у квалитет

Бранко Ружић Једина реална и рационална квалитативна компонента неког будућег организовања странке јесте и подмлађивање.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, "Шта радите, бре?!" РТС-а

Убићемо, заклаћемо, беспилотно ћемо долетети...

Том Фленеган Барак Обама треба да уцени главу Асанжа или пошаље беспилотну летелицу на њега или нешто слично. Мислим да би Асанж заиста требало да буде убијен. Ништа добро не може да испадне од овога.

Том Фленеган, саветник премијера Канаде, позивајући на убиство Џулијана Асанжа, оснивача сајта Викиликс, "CBS news"

Зрело је (за Динкића)

Маја Гојковић Као зрела особа, сматрам свој последњи избор – најбољим.

Маја Гојковић, председница Народне партије, коалиционог партнера Удружених региона Србије чији је председник Млађан Динкић, на питање "Војислав Шешељ, Војислав Коштуница или Млађан Динкић – ко је најбољи", "Правда"

Зла срећа и још гори кумови

Никола Шешељ Вук ме је позвао телефоном када сам имао проблем с полицијом. То је био први пут да смо се чули после најмање 10 година. Шта ћете, мој отац и ја нисмо имали среће с кумовима. Он је мени одабрао погрешног кума [Вука Драшковића], а ја сам својој деци изабрао још горег [Томислава Николића].

Никола Шешељ, најстарији син Војислава Шешеља, "Ало!"