Хвала на поздравима, није баш морало

Хашим Тачи Желим да поздравим изјаву председника Србије Бориса Тадића да наставимо са нормализацијом односа између наших двају земаља и евроатлантском будућношћу наших земаља.

Хашим Тачи, одлазећи "премијер Косова", коментаришући изјаву Бориса Тадића да ће разговарати с њим док се не докажу наводи из извештаја Дика Мартија, "Блиц"

Агресор је сам вадио и продавао своје органе

Хашим Тачи Тражим хитну међународну и домаћу истрагу како би се утврдиле чињенице о тврдњама које је изнео известилац Савета Европе. Ради се о извештају пуном лажи и неистина са скандалозним констатацијама и оценама које нису истините. Злочине на Косову је извршила државна машинерија Србије и због тога је добила заслужену казну од стране Хашког трибунала. Покушаји да се промене историја и реалност, да се изједначе агресор и жртве неморалне су, неправичне и без сумње ће поново доживети неуспех.

Хашим Тачи, одлазећи "премијер Косова", одбацујући извештај Дика Мартија по којем је шеф групе за трговину органима, дрогом и оружјем, "Бета"

Војска која ослобађа од органа

Дик Марти Извештај утврђује да постоје више него узнемирујуће чињенице, бројне и усаглашене индиције које показују да постоје злочини које су починили припадници ОВК у периоду 1999-2000, да о тим злочинима досад није вођена ниједна озбиљна истрага и да зачуђује то што вам на Косову људи приватно говоре да "сви о томе знају".

Дик Марти, специјални известилац Савета Европе, чији је нацрт извештаја о трговини људским органима данас усвојен у Одбору СЕ за правна питања и људска права, РТВ

Балансирамо између највише инфлације и најнижих зарада

Мирко Цветковић Влада ће водити рачуна да има један баланс, да обезбеди бољи живот, али и да не оптерети грађане непотребним издацима. Наша позиција можда је и боља него у земљама у региону, а ја потпуно разумем тежак живот грађана, па Влада и даје акценат на социјалне програме.

Мирко Цветковић, премијер Србије, одговарајући на питање "како објашњава да смо по инфлацији и зарадама тренутно најлошији у региону", "Сведок" РТС-а

Омиљени опозиционар

Чедомир Јовановић ЛДП је алтернатива Влади, али нећемо кампању у којој ће бити могуће да ДС замени њихова пиратска копија – напредњаци који политику граде на платформи да немају став ни о чему. Влада ДС-а и СПС-а је неспособна, али влада Николића и Коштунице би била катастрофална.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Вечерње новости"

Свуда му је кућа (осим у Македонији)

Иван Стоиљковић Најновији покушај угрожавања опстанка и безбедности Срба у БРЈ Македонији догодио се у Собрању 7. децембра 2010. године. У расправи сам процедурално интервенисао и рекао да се Камени мост у центру Скопља, место на коме је крунисан Цар Душан Стефан Немањић, између осталог зове и Душанов мост. На ово је реаговала госпођа посланик Радмила Шећеринска. Прво ми је рекла "да идем из Македоније кући", у Србију, а потом "да идем у Приштину, на Косово".

Иван Стоиљковић, председник Демократске партије Срба Македоније, у писму страним амбасадама, "Фонд Слободан Јовановић"