Апатична држава и живахни премијер

Велимир Илић Да 2011. година неће бити боља показује и недавно усвојен буџет, који није развојни. Зато тражимо ванредне изборе, држава је упала у апатију, премијер се данима не појављује.

Велимир Илић, председник НС-а, "Танјуг"

Признато-макнуто

Улрике Луначек Сада није реч о питању независности, већ радимо с оним што имамо.

Улрике Луначек, известилац за Косово у Европском парламенту, на примедбу посланика који је, поменувши извештај Дика Мартија, рекао да се можда Европа залетела признајући Косово, "BBC"

Сетио сам се да сам се само шалио

Дик Марти Ако пажљиво прочитате извештај, ја нигде децидирано не кажем да је господин Тачи директно учествовао у трговини органима, али кажем да су у томе учествовали људи врло блиски господину Тачију. Тешко је поверовати да он никада није чуо за то. За разлику од госпође Карле дел Понте, ја прецизирам многе аспекте. Ја не говорим о стотинама незаконитих трансплатација, говорим о неколико случајева.

Дик Марти, специјални известилац Савета Европе, за Радио-телевизију Косова, "Бета"

Вишак (не)образовања

Томислав Живановић Ова Влада се понаша као да је добила мандат да угаси образовање у Србији.

Томислав Живановић, председник гранског синдиката просветних радника "Независност", најављујући генерални штрајк у просвети, "Бета"

Колико знамо, нису нас условљавали

Горан Богдановић Ти натписи који се у медијима појављују, не само данас, него и уназад неколико месеци, нећу да кажем да нису можда истинити, али у свим разговорима нико нас на тај начин није условљавао и ја хоћу да верујем да неће ни даље.

Горан Богдановић, министар за Косово и Метохију, "Вести"