Нема неслободе за пријатеље безакоња

Муамер Зукорлић Понављање избора за Национални савет Бошњака је велика грешка власти. Тиме су одрешене руке изабраном Бошњачком националном већу да се може бавити и темама које им закон не прописује. Када вас они не признају то значи да сте слободни, зато што вас режим може признати само у жици и решеткама, иначе, као слободне никада.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, "Танјуг"

Сам свој издајник

Ненад Чанак Ко је издо Шешеља, издаће и Тадића. Ако успеш да се промениш 90 степени у 15 минута, онда то није промена, промена је нешто друго. До јуче нас је Томислав Николић звао издајници и страни плаћеници, а сада се среће са истим људима и то је у интересу Србије. Је ли он прешао на страну издајника? А ако није прешао на страну издајника, о чему се ту ради?

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Довести све у ред (а кворум купити)

Зоран Живковић Још током 2000. и 2001. трајале су расправе у ДОС-у о томе треба ли Ђинђић уопште да буде премијер. Направљен је план: да се Црна Гора отпусти мирно; да се инсистира на подели Косова. Касније, децембра 2002, да се крене у реализацију свега тога, да се рашчисти с криминалом, Легијом и тим; да се Војска доведе у ред, а да ја 2003. постанем министар одбране. Том плану одупирали су се два-три потпредседника владе, неки министри и кабинет Коштунице. Неки медији су се придружили. Имали смо тада и понуду СПС-а - ми њима паре, а они нама кворум у Скупштини: педесет хиљада евра месечно. Паре нису биле проблем, али већ тада су се плеле мреже у Демократској странци и другде: од Војске до тајкуна. Коначни исход био је какав је био.

Зоран Живковић, бивши председник владе, "Време"

Ишао сам само тетки да однесем кауч

Божидар Ђелић Није то ствар да сам ја нешто лоше урадио, него Агенција наводи да јој нисам у року доставио доказ о преносу управљачких права. Могу само да кажем да сам наравно пренео управљачка права над том фирмом, да ћу о томе доставити доказ Агенцији и другим органима, да та фирма нема никакве активности у Србији и да се извињавам уколико сам пропустио рок.

Божидар Ђелић, о захтеву Агенције за борбу против корупције за покретање прекршајног поступка против њега због непреношења у року од 30 дана управљачких права у предузећу "House of Europe Invest B.V.", "Ало!"

Куцајте (на врата СПС-а) и отвориће вам се

Миша Вацић Суђење ми је одложено 9. децембра за средину јануара јер полиција наводно није успела да пронађе Милићевића и уручи му позив. Само три дана касније он је на скупу СПС-а изабран за члана Главног одбора. У међувремену ми је стигло још једно судско обавештење о одлагању поступка за 28. фебруар јер исти сведок још није пронађен. Чак сам понудио суду да га сами цивилизованим методама пронађемо и доведемо на сведочење.

Миша Вацић, портпарол покрета "Наши 1389", о суђењу на којем би Борис Милићевић требало да сведочи о страху који је као припадник геј популације преживљавао читајући његове изјаве уочи "Параде поноса", "Ало!"

Прво да се реконструише договор

Ивица Дачић Против тога смо да се кроз такозвану реконструкцију врши промена договора на основу којег је формирана Влада. Том усиљеном медијском причом жели да се умањи учешће СПС-а на политичкој сцени уочи избора. Нисмо против договора, али нисмо ни политички наивни. До сада није било ниједног конкретног предлога за смањење Владе, тако да не знам о чему да причамо.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Вечерње новости"

Што пре продамо касније ћемо потрошити

Јасна Матић Због тога што ће новац од продаје Телекома доћи касније постоји могућност да искушење буде мало веће да се новац не потроши за инвестиције, већ да оде у потрошњу, али да ће због тога бити и већа улога медија да контролише трошење.

Јасна Матић, министар за телекомуникације и информационо друштво, "Бета/Танјуг"

Кум(ство) је светиња

Александар Вучић Одлична је серија [„Породица Сопрано“], али ми није као „Кум". Не може ништа да се мери са оним када Марлон Брандо у филму каже: „This time except this justice as a gift...“

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, „Прес“

Све је то од доброг вина

Александар Вучић Имам и ја своју узречицу: сувише сам стар да бих пио лоше вино. Човек који пије вино не може да буде лош човек. Човек који пије вино је особа која има душу и која уме и жели да се опусти. То је човек који има пријатеље, јер без пријатеља вино није вино.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, „Прес“