Хладна ракија и вруће оружје

Мирослав Лазански И сада адмирал Домазет, стари обешењак, продаје причу како су хрватски агенти на терену контролисали како кинески агенти на терену узимају од српских сељака, а можда и власти, делове обореног америчког Ф-117. И све то уз врућу ракију и све то мирно посматрају све војне и цивилне службе Србије и СР Југославије. Дакле, опет смо главни у свету: Срби, Хрвати, Кинези и Американци. Недостаје још само Теслино оружје.

Мирослав Лазански, војно-политички коментатор, "Политика"

Видљиви (амерички) авион, невидљиви (хрватски) агенти

Давор Домазет У то време [1999. године], наши обавештајни извори су јављали о кинеским агентима који шпартају Србијом купујући делове обореног авиона [стелт технологије Ф-117] од локалних сељака из којих су касније стекли увид у стелт технологију.

Давор Домазет, пензионисани хрватски адмирал, о кинеском "невидљивом авиону", "BBC"

Преживети Тачија

Дик Марти Није задовољство бити оптужен за лажова и нацисту. Посебно ме је заболела критика која је дошла из Швајцарске, где су ми поједине колеге пришле и сугерисале ми да је боље да се бавим интересима Швајцарске.

Дик Марти, известилац Савета Европе, о изјави Хашима Тачија у којој га је упоредио са Јозефом Гебелсом, за швајцарске "Зонтагс цајтунг" и "Ле матен диманш", РТС

Ни да ми изваде нешто не бих поверовала

Соња Бисерко Мислим да је тај извештај [Дика Мартија] од самог почетка био пласиран на начин који је био сувише сензационалан и на неки начин је оштетио углед Косова и косовске државе. С обзиром да тај извештај не садржи никакве конкретне податке о тврдњама које он ту износи, он је морао да временом атерира и да да изјаву попут ове и мислим да се цела та прича полако некако релаксира и доводи на меру која ће касније у неком истражном поступку показати праве размере, да ли је збиља било то и колико је било то. [...] Па у том извештају нема доказа. Само су наводи и тврдње.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, током боравка на Косову, "Глас Америке"

Хавијер Праведни

Хавијер Солана Могуће је да је Европа имала бољи однос са Хрватском. Већ у Аустроугарској империји Хрвати су имали значајнију улогу, били су католици и користили су латиницу. Верујем да смо били праведни према Србима током читавог Милошевићевог периода. Они су почели рат и одговорни су, када говоримо о Босни, за акције као у Сребреници. Касније, Милошевићево затварање и неосећајност ван сваке рационалности, било је одговорно за рат на Косову.

Хавијер Солана, бивши генерални секретар НАТО-а и бивши високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, у књизи "Одбрана политике", "Блиц"

На бранику Владе и њене рачунице

Бранислав Павловић Ми можемо тражити и повећање од 50 одсто, али то није реално. Политика синдиката који ја водим већ 14 година је да тражимо оно што је реално добити. Захтеви и рачунице других синдиката ни мени као професору математике нису јасни. Сваки од представника синдиката на састанку у Влади Србије у петак је причао своју тужну причу, али министарка финансија Диана Драгутиновић није психијатар.

Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије, поводом штрајка у просвети, "Б92"

Најгори живот не може да чека (интеграцију у ЕУ)

Слободан Милосављевић У Србији је много већи проблем ниска куповна моћ због ниских зарада, пензија и социјалних примања него што су високе цене хране. До раста цена хране, који је опет мањи него у земљама у региону, делом су довела и нека слободна тржишна кретања, настала због жеље да се што пре интегришемо у ЕУ.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Танјуг"

Кад си у Риму не понашај се као Римљанин

Исламска заједница у Србији Свети Сава је наш комшија, наше горе лист, Растко Немањић, пореклом из дежевског краја, са Голије, први српски архиепископ... Дакле, ради се о особи која у вери и традицији Бошњака и муслимана уопште не представља никакву вредност, која им не припада, већ припада православној вери и представља њихову вредност. Нама муслиманима, као и нашој деци, није место тамо где се учи и велича његово име и дело, јер је то супротно интересима наше вере.

Исламска заједница у Србији, муфтије Муамера Зукорлића, у упозорењу Бошњацима да њиховој деци није место на школским славама, "Политика"