Крив мозак и права клетва (љубави)

Амфилохије Зар је тако слабашан тај Устав Црне Горе, зар је тако беспомоћна та Црна Гора да може црквица, која је златни крст на круни Црне Горе, да је угрози? Чудна прича од црног председника Скупштине Црне Горе кога ја, можда се зато љути, називам "Кривомозгићем". Али, то је потврда да је он заиста кривомозгић. Моје изјаве поводом цркве на Румији биле су оштрије јер су изговорене у тузи. Понављам то, не као реч мржње, већ као израз најдубље љубави и бриге према онима који би учинили такав злочин према Румији, цркви светињи, Црној Гори, Европи и њеном достојанству. Да Бог да ко срушио цркву Свете тројице, Бог њега срушио и сила часног крста га поразила.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о изјави Ранка Кривокапића, "Бета"

Агресор (две деценије) не спава

Ранко Кривокапић Агресија СПЦ у Црној Гори траје већ двије деценије. СПЦ не поштује Устав ове земље, негира њене законе, државу, црногорску нацију, то нема нигдје. Амфилохије је запријетио држави Црној Гори да ће бити рушења вјерских објеката ако буде уклоњена метална црква на Румији, о чему је раније донијета валидна одлука. То је исто као кад Бин Ладен запријети некој земљи да ће бити терористичких напада, ако одређена земља не повуче своје снаге из Авганистана.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, за Радио Црне Горе, "Бета"

Нема јаке ЦГ без слабе СПЦ

Соња Бисерко Црногорска држава је коначно почела да реагује на адекватан начин, с обзиром на то да СПЦ у Црној Гори, нажалост, није престала са својим провокацијама и негирањем црногорске државе. СПЦ је главни инструмент негирања Црне Горе.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, о правосудном поступку против митрополита Амфилохија, за подгорички Интернет портал "Аналитика", "Блиц"

Велики патриота и још већи мафијаш

Ксавие Рауфер У делегацији Косова налазио се један мафијаш првог реда, човек који је претходно био настањен у Швајцарској, чија је кућа експлодирала и претворена у рушевину – што, иначе, није свакидашњи догађај у тој земљи. Он је био један од првих финансијера и без сумње "кум" младог Хашима Тачија у оно време. Тај човек је, дакле, био у косовској делегацији у Рамбујеу. Његово презиме је Халити. Више нас универзитетских професора и официра државних служби Француске упозорили смо француску владу, рекавши: "То би било као да у некој италијанској делегацији на некој конференцији која се одржава у Паризу буде позван и Тото Рина. Реч је о мафијашком куму, а не о неком малом бандиту – патриоти." Одговорено нам је да смо про-Срби, да уопште није тачно то што смо рекли и Халити је дошао у Рамбује.

Ксавие Рауфер, шеф Криминолошког института на Сорбони и аутор студије "Албанска мафија", "BBC"

Упутство за употребу извештаја

Дик Марти Нема правде без истине, и није скандал овај извештај, како многи тврде, већ је скандал политички опортунизам који је надјачао правду. Овај извештај не дотиче статус Косова, није усмерен против народа Косова, нити је у корист Србије. Не, овај извештај нема никакве везе са Србијом. Не, овај извештај нема никакве везе са Русијом.

Дик Марти, известилац Савета Европе, представљајући свој извештај посланицима Парламентарне Скупштине, у којем Хашим Тачи описан као "шеф мафије", РТС

Довољно лоши за (нову) победу

Жарко Кораћ Ова коалиција, уместо да дела, позива грађане на оптимизам. Ова влада је само парцијално, невољно реформаторска, али, ипак, верујем да ће дочекати крај мандата и победити и на следећим изборима.

Жарко Кораћ, посланик на листи ЛДП-а, "Вечерње новости"

НАТО зна где Зека пије воду

Гардијан Хашим Тачи описан је у извештајима западних војних обавештајаца као један од "најкрупнијих играча" организованог криминала на Косову. Тајни НАТО документи показују да су САД и друге моћне западне земље годинама упознате с криминалним везама косовских званичника. [...] Џавид Халити Зека, високи функционер Тачијеве странке, представља једну од централних личности организованог криминала и заправо је он тај који контролише Тачија и представља снагу која стоји иза премијера.

Гардијан, преносећи извештаје америчких обавештајаца при Кфору из 2004. године

Неистинити Лажомер

Александар Вучић Веома сам непријатно изненађен тиме што је "Блиц" некритички пренео злонамерни текст са сајта Istinomer.rs и у којем је моја изјава о томе да је у Србији за 10 година направљено 10 км аутопута, а да је 70 милијарди за тих истих година ушло у земљу, означена као неистина. [...] Да ли се крпљење и козметички радови на деоницама аутопута подводе под новоизграђене деонице?

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, сајт СНС-а