Друштво мало, али не баш одабрано

Леонардо Ердељи Наше законодавство се усаглашава са европским, је ли тачно? Па има Ингушетија, Конго и Србија закон о штрајку, који је потписао Зоран Лилић 1996. године, закон Савезне републике Југославије, која не постоји. Хоћете у Европу?

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника, "Око" РТС-а

Министарство, ти си као здравље

Томица Милосављевић Биле су то године у којима је све важнија постајала медијска слика о нечему, него чињенице и резултати. И поред тога данас је видљиво колико је здравствени систем уређенији и одржив.

Томица Милосављевић, после готово осам година подносећи оставку на место министра здравља, "Бета"

Углавном нисам прислушкивао

Жељко Митровић Не, то су углавном нетачни подаци. Нисам прислушкивао никога, али као што знаш, Београд је мали, тако да се у принципу врло брзо информације шире, долазе, а када долазе од људи којима ја много верујем и у које немам никакву већ 20 година сумњу, онда је то ствар која је као да сам их прислушкивао.

Жељко Митровић, власник "Пинка", из Немачке где се лечи од наводног тровања, одговарајући на питање да ли је прислушкивао запослене које отпушта, "Б92"

Коштунице, спаси Ефес из (Аренине) луднице

Слободан Шаренац Тунчери поново, чека блок од... Коштунице. Ха, ха, ха, неће моћи! Од Коштунице... каква грешка, извињавам се за ову глупост и лапсус. Од Радуљице, наравно, али ово ће бити на Јутјубу већ сутра.

Слободан Шаренац, РТС коментатор кошаркашке утакмице Партизан-Ефес, "Курир"

Био газда, газда не ост'о (сто посто)

Чедомир Јовановић Пренео сва сам управљачка права у привредном друштву "Радна група", нисам власник у тој фирми већ неколико месеци и о томе сам уредно обавестио Агенцију за борбу против корупције.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о одлуци Агенције за борбу против корупције да против њега поднесе захтев за покретање прекршајног поступка, "Вечерње новости"

Да пожелиш оваквог муфтију и такву аутономију

Муамер Зукорлић Када буде остварена аутономија Санџака гарантујем српској православној деци да неће морати да учествују ни у једној форми обележавања Бајрама, нити било ког верског чина, већ ће им бити загарантован верски и национални идентитет у колективном и индивидуалном смислу.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, "Танјуг"