Сачувај нас Боже од куге, глади и Дачића

Александар Вучић Да слушам да ми Ивица Дачић говори с ким ћу да идем у коалицију? Говори ми онај који ме је три месеца „масно“ лагао обећањима, потписима и конференцијама за новинаре. И он боље зна него ја с ким ћемо да идемо у коалицију? Па, како је то могуће? Ми кад кажемо „нећемо“, онда нећемо. За разлику од њега који кад каже „хоћемо“ значи нећемо, а кад каже „нећемо“ значи хоћемо. Научио сам - просто, човек је природни лажов. А таквих је код њих колико хоћете. Између осталог, и у томе се разликујемо.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о могућој коалицији са СПС-ом, приликом давања интервјуа „Печату“

Ако добије Нобела, не идемо на доделу!

Добрица Ћосић Ја ту [Нобелову] награду нити могу да добијем, нити би требало да добијем нити ме то интересује. Само се бламирам, људи се узнемиравају, а моји читаоци се лажно – или стварно – радују, а они који не воле моје књиге уживају. Нелагодно се осећам и запањен сам да је то објављено. Никакве везе ја с тим немам и дубоко сам уверен да је то једна непотребна галама.

Добрица Ћосић, писац и академик, "Блиц"

Њихова играчка, наша плачка

Мирољуб Лабус Мислим да деца која то раде [продају Телеком] нису дорасла проблему, а да одрасли нису схватили да одлуке инвеститора зависе од финансијских, а не политичких фактора. До новца, ако уопште и дође, далек је пут. Бојим се да цео овај поступак може да поремети наше односе са Европском унијом. Влада је неодговорно удружење министара.

Мирољуб Лабус, бивши потпредседник Владе и некадашњи председник Г17, "Прес"

Очували нас под Турцима

Борис Тадић Демократска странка је национална институција, јер је једина која постоји кроз читав 20. век, успоставља темеље 21. века и, уверен сам, трајаће и даље.

Борис Тадић, као председник ДС-а, на 21. годишњицу обновљеног рада странке, "Танјуг"

Побољшање стандарда се не види голим оком

Слободан Милосављевић Не верујем да ће се то [да просечна плата достигне потрошачку корпу] десити до краја године. Ни сам не осећам повећање стандарда, а не осећају га ни они којима су зараде у јануару порасле за два одсто, што је заиста минорно.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Вечерње новости"

Кад се заледи вода у железничком коаксијалном каблу

Томислав Николић Тај "Беовоз" може да иде на минус температурама, а Железнице Србије не могу да иду на минус температурама, иако је за суботу [када је митинг] предвиђено плус десет?

Томислав Николић, председник СНС-а, о отказивању уговореног и плаћеног воза и помоћи Драгана Ђиласа Железницама Србије, "Кажипрст" Радија "Б92"

Б92 (као) иследник

Даница Вученић Немојте да изврћете чињенице.

Даница Вученић, уредник и водитељ, председнику СНС-а Томиславу Николићу, "Кажипрст" Радија "Б92"

Имаш митинг, врати странку

Нада Колунџија Напредњаци су преобучени, још увек недовољно адаптирани на ново одело и нове ципеле, које их често жуљају, па искачу из онога што су их научили да треба да говоре и враћају се ономе што су били 20 година.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, о митингу СНС-а и захтеву за ванредне изборе, "Блиц"

Најбрже пруге ДС-а

Ненад Станисављевић Једини разлог што смо отказали уговорени превоз јесте недостатак возних средстава. Можда је мало неспретно речено да је уговорени вагон отказан због ниских температура.

Ненад Станисављевић, из Медија центра Железница Србије, о отказивању плаћеног превоза за митинг СНС-а и налажењу воза уз помоћ градоначелника Београда Драгана Ђиласа, "Прес"