Само најбољи СПС министри су довољно лоши за нас

Славица Ђукић-Дејановић Солидарисаћемо се ако будемо морали, а иначе не. Наши министри су радили најбоље у Влади.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине и потпредседница СПС-а, на питање да ли ће промене министара обухватити и оне из СПС-а, "Дневник"

Неизлечиво обећани познатом купцу

Милан Лане Гутовић Влада ми отворено каже да чини потезе после којих процес уласка у Унију неће бити могуће зауставити. То нама политичким лаицима делује као да слуте свој одлазак, али ако оду иза себе остављају инфекцију од које нема лека. Стиче се утисак после оваквих изјава да су ови из владе некоме из Уније обећали Србију и да се извињавају због своје спорости, а овим изјавама теше купца што Србија већ одавно није њихова.

Милан Лане Гутовић, глумац, "Печат"

Утицај сабласног неопоравка на Хашки трибунал

Драган Тодоровић Војислав Шешељ налази се у Хагу зато што злотвори који 20 година уништавају земљу покушавају да спрече њен опоравак.

Драган Тодоровић, заменик председника СРС-а, на прослави страначке славе Три јерарха, "Бета"

Програм елиминације сведока

Дик Марти Једино решење је посебна истражна јединица ван Косова, са посебним овлашћењима и са јако озбиљним програмом заштите сведока. Европа то никада неће прихватити. Јер зна да би моји сведоци заиста проговорили. И открили да је добар део европске политике све време знао шта се дешава на Косову. Мислите ли да у Бриселу заиста желе тако нешто да чују?

Дик Марти, специјални известилац Савета Европе, за словеначко "Дело", "Б92"

Волимо Путина, али нам је Анастасија дража

Волимо Путина, али нам је Анастасија дража Упућујемо јавну понуду и позив руској балерини Анастасији Волочков, која је недавно искључена из чланства [Путинове] Јединствене Русије због "слободних" фотографија, да дође у нашу Бању и приступи ДСС-у. Њеним доласком би сви профитирали – странка би добила појачање, а она не би морала превише да мења политичку опцију.

ДСС, општински одбор Врњачке Бање, "Курир"

Тужите, ја и даље пуштам музику

Велимир Илић Ма нека туже, то су режимски естрадни уметници! Тужакају нас сви, па нек туже и они. Једна тужба мање-више.

Велимир Илић, председник НС-а, о тужби Марчела и С.А.Р.С.-а због неовлашћеног емитовања њихових песама на митингу СНС-а и НС-а, "Курир"

Председник клуба нељубитеља

Александар Вучић Те групе су изгубиле једног фана, јер их ја више нећу слушати.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о тужби Марчела и С.А.Р.С.-а због неовлашћеног емитовања њихових песама на митингу СНС-а, РТС

Једите као Холанђани да бисте били богати као Немци

Миладин Ковачевић Еуростат је изарачунао да однос куповне моћи износи 2,7. Тај број помножите с просечном платом у Србији, која је у децембру износила 375 евра. И колико добијате – 1025 евра. У сваком случају, то показује да ми за 37 евра у Србији добијамо онолико колико добије, рецимо, становник Немачке за 100 евра. Код нас је симптоматична појава расипништва, па чак и у храни! Зависници смо од обилне и масне хране, која прилично кошта. Даћу вам пример Холанђана – они гала ручком сматрају чорбицу и салату с гауда сиром! А код нас? Погледајте како ручају сиромашне породице... Месо, иће, пиће... То се гости!

Миладин Ковачевић, статистичар, "Курир"