Што је више крађа и лажи, Коштуница ми је све мање дражи

Томислав Николић Чудим се Војиславу Коштуници зашто не рашчисти стање у "Колубари" и не скине љагу са ДСС-а да је покрала "Колубару", а тиме и грађане Србије. За крађу у "Колубари" сазнао сам пре две године. Питајте га [Коштуницу] да ли сам га питао зашто трпи такве крађе и такве лажи?!

Томислав Николић, председник СНС-а, ТВ "Б92"

(Пре)стићи Буркину Фасо

Оливер Дулић Србија није међу земљама као што су Буркина Фасо и друге. Србија се нашла на зачељу због методологије у оцењивању која је обухватила и накнаду за уређење грађевинског земљишта.

Оливер Дулић, министар животне средине и просторног планирања, коментаришући чињеницу да је Србија у претходне две године на листи Светског економског форума пала по брзини издавања грађевинских дозвола са 171. на 178. место (од 181 земље), "Танјуг"

Млеко пију само кад га нема

Саша Драгин Након вишемесечних проблема у снабдевању домаћег тржишта млеком, сада се поставља други апсурдни проблем – на рафовима у продавницама остаје непродато млеко! Чак се ни не прода све млеко пре него што му истекне рок трајања и то је инспекцији тренутно највећи проблем.

Саша Драгин, министар пољопривреде, обилазећи хипермаркет "Темпо", "Танјуг"

Не питај колико газда може да ти плати, већ шта ти можеш да урадиш за њега

Миодраг Костић Срби не раде довољно. Треба много више рада, а мање приче о платама.

Миодраг Костић, власник "МК групе" и "домаћин српског Давоса", "24 сата"

Партија Уједињених Познавалаца Софтвера (из шездесетих година)

Ђуро Перић Па мораћу, шта да се ради. Право да вам кажем, слабо се ја у то разумем. Мало иде, мало не иде. А кад је још шездесетих година прављен наш први рачунар, да ли верујете да сам и ја био укључен у та програмирања, ишао на те обуке. Али, давно је то било, сад се не сналазим на компјутеру. Богами, није ни Јова [Јован Кркобабић] знао, ал’ су га унуци научили. Тако ће и нас.

Ђуро Перић, најстарији посланик ПУПС-а (80), о одласку на курс коришћења рачунара јер ће од октобра седнице Скупштине бити електронске, "Курир"

Кад смо ми петролејком светлели на Копу, они у Давосу нису знали ни шта је Светски економски форум

Ервин Хофер Јуче, кад смо били на коктелу, ја сам пролазио и помислио сам да је Копаоник јако богат – био је окупан светлошћу, сав је био осветљен. А на Давосу, који је сиромашан град, могу да осветле зидове само једном недељно. Аутомобили у Давосу су много скромнији.

Ервин Хофер, швајцарски амбасадор, о швајцарском туристичком месту Давосу, где се од 1971. организује Светски економски форум, скуп најутицајнијих светских политичара и економиста, "Б92"