Бистра вода са корита Брунова

Наташа Кандић Тужилаштво за ратне злочине не може да поднесе да неко има увид у њихове активности. Помоћник тужиоца Бруно Векарић је изградио неодговарајућу слику о тужилаштву. Они су туристичка организација, где после два сата нема нигде никога. Празни ходници. Када су суђења после подне не може се добити ни чаша воде.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, оптужујући Тужилаштво за ратне злочине да је за ослобађање једног осумњиченог из притвора узет новац, "Кажипрст" Радија "Б92"

Лажни азил за прави шведски стандард

Ненад Бановић Ако вам ја кажем да једна Шведска даје 50 евра дневно, а на пример минимална процедура утврђивања права на азил траје 2-3 месеца, мени се више исплати да будем лажни азилант – и да имам 1500 евра месечно, три оброка, смештај и нешто одеће – него да будем начелник Управе граничне полиције.

Ненад Бановић, као председник Комисије Владе Србије за праћење безвизног режима са ЕУ, РТС

Законитост (и пристојност) у оставци

Иван Андрић Ви кршите закон, или је премијер лажов када је рекао да господин [Милан Марковић] који седи овде није министар и да је у оставци.

Иван Андрић, посланик ЛДП-а, председавајућој Скупштине Гордани Чомић из ДС-а, о томе да ли је министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић овлашћен да брани закон, РТС

Креативни центар "Независност"

Божидар Ђелић Циљ Србије да до краја 2015. године буде спремна за улазак у ЕУ. Датум пријема зависиће од економских прилика у Европи, општег расположења и проналажења креативних решења о питању Косова.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, за немачки портал EurAktiv, "Бета"

Нови светски непријатељ број 1

Војислав Шешељ Поносан сам што сте ме препознали као непријатеља САД и НАТО пакта и новог светског поретка.

Војислав Шешељ, у судници Хашког трибунала, РТС

Сам свој (само)управљач

Предраг Марковић Да, тачно је да нисам дипломирао. Уписао сам Факултет политичких наука 1974. године, али смо имали предмет Самоуправљање. Ја нисам хтео да полажем тај испит и 1980. сам прекинуо студије. Усавршавао сам после историју и културу у Мадриду и Барселони. То вам је нешто попут специјализације. Ето, то вам је то. Хвала. Пријатно.

Предраг Марковић, кандидат за министра културе, информисања и информационог друштва испред Г17, који је у биографији као занимање навео "државник", "Прес"

Војник струке

Слободан Милосављевић Никада у животу нисам био на власти, бавио сам се само својом струком, никада политиком. Остајем члан ДС-а и бавићу се оним што најбоље знам – својом струком. [...] У Србији је господин Слободан Милосављевић био дежурни губитник. Ако бих био победник зато што данас сија сунце, подједнако сам за то заслужан колико и за оно због чега сам увек био губитник – економске кризе, раста цене нафте, недостатака пшенице на глобалном нивоу...

Слободан Милосављевић, досадашњи министар трговине и услуга, "Блиц"