Има (нормалног) живота ван политике?

Млађан Динкић Рекли су ми да је плата народног посланика скоро иста као примања која сам имао као министар. Да нисам посланик, запослио бих се негде, не плашим се ни живота ни рада, јер знам да не морам бити политичар да бих могао нормално да живим.

Млађан Динкић, бивши министар економије и регионалног развоја и садашњи шеф посланичког клуба УРС-а, на питање "како ћете отплаћивати рату кредита за стан од скоро хиљаду евра без министарске плате", "Време"

Кад Међународна кризна група кризира

Марк Прелец Убеђен сам да ће северу Косова бити дат некакав специјални статус, широка аутономија. За ту варијанту спреман је и сам Тачи. Мислим да нас то очекује наредних година, а Косово ће у замену од Србије добити признање независности.

Марк Прелец, директор за Балкан у Међународној кризној групи, "Коха диторе"

Све је исто, само ње овде нема

Чедомир Антић Шта значи изјава "радимо на томе да се Мирјана Марковић врати"? [...] Ако су могли да се помире са Дачићем, могу и са њом. Ако могу да тврде да су два бола иста, бол за Ђинђићем и бол за Милошевићем, онда могу све. У крајњој линији да није било хашког суда питам се где би сад био Милошевић, можда би био министар или премијер. Зашто су сада социјалисти прихватљиви, које су то њихове заслуге?!

Чедомир Антић, историчар и председник Напредног клуба, "Политика"

Црногорско не дамо, своје нећемо

Ивица Дачић Уопште ме не интересује да ли Црногорци желе да живе са нама или неће. Јесу ли се отцепили? Јесу ли направили своју државу? Желим им пуно среће. Зашто бих ја више волео да они живе са мном, него они?! Не желим да утичем на њихову власт, нити на то ко ће бити на власти. Али ме интересују права Срба, исто као што њих интересују права Црногораца у Ловћенцу.

Ивица Дачић, заменик председника Владе и министар полиције, "Блиц"

Нови рокови за стара обећања

Велимир Илић Чини ми се да је премијер Цветковић пред парламентом поновио експозе од пре три године. Циљеви које је навео су исти. Разлика је у томе што је 2008. навео да ће 2013. године Србија ући у ЕУ, а сада ту границу помера за пет година, на 2018.

Велимир Илић, председник НС-а, "Данас"

Месићева строга рука каже пут

Стјепан Месић Србија мора схватити да је у Босни и Херцеговини била агресор. Србија мора доживети катарзу, схватити да су ишли за погрешним циљевима, изабрали погрешног човека, јер је Србија изабрала Слободана Милошевића, нису БиХ и Хрватска.

Стјепан Месић, бивши председник Хрватске, у Сарајеву, "Фонет"

Закон укључења трећег (и искључења лицемерности)

Сузана Грубјешић Лицемерно је да хвалимо Владу из које је избачен председник наше странке, лицемерно је да критикујемо Владу у којој седе министри из наше странке.

Сузана Грубјешић, потпредседница Г17/УРС, "Кажипрст" Радија "Б92"