Гори (Шина)ватра

Миодраг Вуковић Шинаватра као Милена Дравић, Шинаватра као Драган Николић, Шинаватра и као Омар Кук, Американац, црнац - није Црногорац. У сваком закону о држављанству стоји да се оно може стећи и на посебан начин, ако је то у интересу државе.

Миодраг Вуковић, високи функционер ДПС-а Црне Горе, о давању црногорског држављанства одбеглом тајландском премијеру Таксину Шинаватри, РТС

Остаде на сувом 'лебу (и у вили)

Томо Зорић Тужилаштво је задовољно постигнутим споразумом и сматрамо то својом великом победом. Није важно на чији предлог је споразум постигнут, најважније је да су се обе стране усагласиле. Оптужене су, такође, задовољне, јер су добиле мање казне од оних које би евентуално биле изречене на суду.

Томо Зорић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Београду, о споразуму по којем су фолк певачица Светлана Цеца Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић у замену за казну добиле да плате 1,5 милиона евра и по 12 и 6 месеци кућног притвора, "Бета"

Њихов фингирани сукоб, наш прави нокдаун

Чедомир Јовановић Николићева опчињеност Тадићевим канабетом није пут за налажење одговора на кризу у друштву, нити је Тадићево позивање на заштиту правног поретка оно што он, као председник, мора и треба да понуди друштву у тренутку када је оно на коленима. Од тог политичког обарања руку и фингираних сукоба о термину избора који ће бити онда када они могу да се организују - а то је крајем ове године - много је важније питање политика са којима ће странке изаћи пред грађане.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Бета"

Регуларна намештања

Томислав Караџић Наша лига је регуларнија од многих у Европи. Верујте ми да сам добро информисан, али се моје информације не подударају са кафанским причама.

Томислав Караџић, председник Фудбалског савеза Србије, у емисији "Инсајдер дебата", "Блиц"

Слободно гласајте (како вам ја кажем)

Миљенко Дерета Ја просто мислим да влада у којој постоји господин Коштуница не може добити, односно партија која наговештава да ће о формирању владе разговарати са господином Коштуницом – не може, не би требало да добије подршку грађана. Зато што то угрожава проевропски пут.

Миљенко Дерета, извршни директор Грађанских иницијатива, о сарадњи СНС-а и ДСС-а, "Кажипрст" Радија "Б92"