Мир, друже, мир

Живадин Јовановић Захваљујући спољнополитичком програму СПС-а, СРЈ је афирмисана као најзначајнији фактор мира у Југоисточној Европи.

Живадин Јовановић, министар и оратор, поводом десетљећа СПС-а

Радити, радити и само радити

Никола Шаиновић Стојимо усправно на ветровитом Балкану уверени у исправност наших ставова. Радимо, радимо и – народ све види. Време је да свако покаже шта хоће и може да уради за своју земљу. Ојачани младим снагама одлучили смо да нашим грађанима поклонимо две песме: 'Моја Србијо, моја Југославијо' и 'Идемо даље'.

Никола Шаиновић, члан ИО СПС-а, конференција за новинаре

Последња линија одбране

Зоран Ђинђић Ми не можемо да предамо Ниш, Чачак, Крагујевац тек тако. То није Београд.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Време"

Досадно у ...

Изјаве.нет Разговори су били неизмерно досадни, јер се слажемо чак и у зарезима.

Томислав Јеремић, савезни посланик СПО, после разговора са црногорском влашћу

Не знам да кажем 'р'

Иван Марковић Да је у нашој земљи било само 'р' од репресије над медијима онда би их сасвим сигурно било мање, а друго, онда би сви личили један на другог, сви би личили, рекао бих на Си-Ен-Ен или оно чедо слободе, зачето у незаконитој вези Мила Ђукановића и Медлин Олбрајт, које се зове црногорска телевизија.

Иван Марковић, портпарол ЈУЛ-а, "Радио Београд"

Четири ока у једној глави

Мило Ђукановић Прихватио бих евентуални Милошевићев позив на разговор у четири ока, уз претходно дефинисање теме о којој треба да разговарамо.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, "Глас јавности"

Језа у јулу

Изјаве.нет Отпор може да делује и симпатично, полетно, лептирасто, али сам се најежио када је прочитао статут Отпора. У том документу пише и како треба прекинути наставу у школама, ко треба да прекине наставу, ко треба да звони. Ја се ретко најежим, али када сам прочитао тај текст најежио сам се.

Драгољуб Јанковић, министар правде Србије, на трибини ЈУЛ-а

Предуслови за услове

Лепосава Милићевић Ваљда, сви знамо колико дуго траје НАТО агресија. Траје најмање десет година у веома јасним појавним облицима. Ова земља већ десет година живи са ухапшеном привредом - можда ова Европа не зна, и можда већи део света не зна, али сви су под НАТО агресијом.

Лепосава Милићевић, посланик ЈУЛ-а у републичкој Скупштини

Предуслови за услове

Зоран Анђелковић Баки Лако ћемо направити округли сто, договорити се и заједно враћати Србе, али морају они који издају да престану да издају.

Зоран Анђелковић Баки, председник ПИВ Косова и Метохије

Фолксдојчерке

Луна Лу Нама највише информација стиже преко фолк певачица. Оне највише путују и тамо на неком Франкфуртском аеродрому, који је највећи па где год да крену затекну се на њему, чекајући оне виде шта све пролази поред њих и покупе то макар и несвесно.

Луна Лу, новинар, "НИН"

Фуга од Зорице

Жељко Симић Управо би из те, стратешке перспективе ваљало сагледати и мој коментар уз нови CD Зорице Брунцлик, који не представља никакву оду 'естрадној музици', већ пре дијагнозу једног феномена који се не сме потценити, а још мање олако дисквалификовати. И шунд и баналност и глупост и кич најраспрострањеније су појаве, те нема сфере која њима није опрљена, која је остала поштеђена њихове погубне 'радијације'. Али ако сам ја, у својству у коме сам, покушао да разумем - не да глорификујем - једну димензију 'фолк музике' коју слуша милион људи а која мени није блиска, веће су могућности да један проценат те публике подржи мој став да је узбудљиво и очаравајуће слушати Бахове фуге - пре или после доручка - свеједно.

Жељко Симић, министар културни и управник Народног позоришта, "НИН"

Јужњачка утеха

Маја Николић Држала сам дијету, ето шта сам радила! Разлика у Маји Николић између прошле и ове плоче је што сам у време када сам снимала прошлу плочу имала 55 килограма а сада када сам се сликала за омот ове плоче имала сам 47 килограма... Ако се придржавате основних дијететских правила, као што сам ја урадила онда се добија резултат као код мене: витко тело и оптички веће груди!

Маја Николић, певачица, "Сведок"

Јужњачка утеха

Весна Ривас Интересантна изјава. Знам од неких заједничких познаника да је Маја држала ригорозну дијету. Могуће је да је пила неке препарате за раст груди, не мора да значи да је уградила силиконе. Маја и ја смо јужњакиње, а нама груди могу да расту и у каснијој младости.

Весна Ривас, фолк певачица, "Свет"